КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 372
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Така, както се дават за корабни екскурзии, но всеки сам си преценява.
Мъжът ми, например с куфари в градски транспорт не се качва.
Кажете ми, моля за Хавана (помня, че някои от вас ходиха с MSC) , пеша може ли да се обикаля, от порта далече ли е?
Може да се обикаля пеша. От другата стана на пътя започва пешеходната част. Движиш се по централна улица със магазинчета и кафенета /не очаквайте кой знае какво/, но е много колоритно, чува се музика от всякъде...някои започват да си танцуват така, както се разхождат, спират и...веселба.
Цените на сувенирите са най-ниски около катедралата и в страничните улички. Ретро кола-кабрио може да се наеме от няколко места в центъра. Цената, с която започват е 50 Кука, но веднага се съгласяват и на 40. Обикновено маршрута е туристически - обикалят най-интересните места. Ние взимахме 2 пъти. Първия път с туристическия маршрут. Втория път обикаляхме в Мирамар. Това е квартал с резиденции и представителства на чужди компании. Къщите са прекрасни, останали от богатите американци, разбира се много поддържани. Видяхме и бълг. посолство. Кубинците, обаче нямат право да се разхождат там. Само тези туристически коли могат да минават, без обаче да спират.
Мога да разказвам много за Хавана, но ако те интересува нещо конкретно - питай.

# 256
"Привет, може ли малко повече подробности за безплатния шатъл в Марсилия. Ползвали ли сте туристическото влакче или двуетажните автобуси?"
Ние бяхме в Марсилия пролетта на 2017. Ползвахме влакчето и останахме много доволни. По един маршрут отиваш до катедралата, по друг се връщаш. През цялото време ти разказват какво виждаш и откъде минаваш. Цената е много символична, можеш да си вземеш билет отиване и връщане. Качваш се, разглеждаш, снимаш, пазаруваш /там има много хубав магазин за сувенири/, почиваш си и когато решиш се връщаш.

# 257
Бабата,
всъщност няма кой знае какви подробности, като слезете от кораба и излезете от терминала, ще видите пътеката, оцветена в зелено.  Всъщност от наземния персонал в терминала ще ви упътят, от там ще си вземете и карта на Марсилия и можете да питате каквото ви интересува. Ние много искахме да ползваме туристическото влакче, за да отидем до Нотр Дам, но в крайна сметка точно от където взехме картата ни препоръчаха и посочиха на нея откъде да хванем градски автобус, не съм сигурна за номера, но е само един  (близо е до мястото, където ви оставя шатълът) и в крайна сметка сме по-доволни, после видях по пътя туристическото влакче, беше буквално претъпкано, по 4 човека на седалка и решихме, че с градския транспорт е по-добре. В градския билетите се купуват директно от шофьора, а децата пътуват безплатно. Двуетажни автобуси не сме ползвали и не мога да бъда полезна.  
Здравейте,
Ще бъдем с внучката си на круиз с Symphony of the seas в Европа- Средиземноморието. Имаме декларации от родителите за излизане от България. Някъде бях прочела, че RC ще искат такава декларация, преведена на английски. Истина ли е?

# 258
  • Sofia
GM , Люба , благодаря за отговорите!

Предстои да питам още, дано само цената падне, че в момента е  ooooh!

# 259
Здравейте!
Искам да попитам някой ползвал ли е сайта Allcruise.bg  за резервация за круиз ? Надеждни ли са?

# 260
  • Пловдив
Бабата,
всъщност няма кой знае какви подробности, като слезете от кораба и излезете от терминала, ще видите пътеката, оцветена в зелено.  Всъщност от наземния персонал в терминала ще ви упътят, от там ще си вземете и карта на Марсилия и можете да питате каквото ви интересува. Ние много искахме да ползваме туристическото влакче, за да отидем до Нотр Дам, но в крайна сметка точно от където взехме картата ни препоръчаха и посочиха на нея откъде да хванем градски автобус, не съм сигурна за номера, но е само един  (близо е до мястото, където ви оставя шатълът) и в крайна сметка сме по-доволни, после видях по пътя туристическото влакче, беше буквално претъпкано, по 4 човека на седалка и решихме, че с градския транспорт е по-добре. В градския билетите се купуват директно от шофьора, а децата пътуват безплатно. Двуетажни автобуси не сме ползвали и не мога да бъда полезна.  
Здравейте,
Ще бъдем с внучката си на круиз с Symphony of the seas в Европа- Средиземноморието. Имаме декларации от родителите за излизане от България. Някъде бях прочела, че RC ще искат такава декларация, преведена на английски. Истина ли е?

Това е текстът от билета относно документите:

"Minors Not Accompanied By A Legal Guardian
Adults who are not the parent or Legal Guardian of any minor child travelling with them are required to present the child’s valid passport and visa (or certi ed copy of the child’s birth certi cate) and an original notarized letter signed by
at least one of the child’s parents. The letter notarized letter from the child’s parent must authorize the travelling adult to take the child on the speci c cruise and must authorize the travelling adult to supervise the child and permit any medical treatment that must be administered to the child. If a non- parent adult is a Legal Guardian, the adult must present a certi ed certi cate of Guardianship with respect to the child.
General Information
It is the sole responsibility of the guest to identify and obtain all required travel documents and have them available when necessary. The appropriate valid travel documents such as passports, visas, inoculation certi cate and family legal documents are required for boarding and re-entry into the United States and other countries.
Guests who do not possess the proper documentation may be prevented from boarding their  ight / ship or
from entering a country and may be subject to  nes. No refunds will be given to individuals who fail to bring proper documentation."

Логично е да е на английски документът, за да могат да го прочетат, но не знам, може би е добре директно да ги запиташ. Ще си изкарате великолепно. Симфони е наистина супер!

# 261
Някой да е правил застраховка пътуване в някой чужд сайт, който е сигурен и изгоден? Не знам като не живеем в БГ, дали мога да направя такава застраховка от български сайт? Някакви идеи?

# 262
  • Sofia
Някой да е правил застраховка пътуване в някой чужд сайт, който е сигурен и изгоден? Не знам като не живеем в БГ, дали мога да направя такава застраховка от български сайт? Някакви идеи?

Аз правя в World nomads , сигурен е , за изгоден - не знам колко е изгоден, ти ще си прецениш.
Ако имаш български паспорт, не би трябвало да е проблем да можеш да сключиш застраховка в Бг компания, но имай предвид, че максималното покритие (поне това, което аз открих) е 100 000 Е и такова се предлага от 2-3 застрахователя.
Освен това, ако решиш да сключваш онлайн, чети внимателно, защото някъде имаше изискване като получиш застраховката онлайн, да я разпечатиш, подпишеш и върнеш подписано копие по куриер (за сканирано нищо не видях) , в противен случай застраховката не вАжи.

# 263
Shantal, благодаря ти... Аз ще погледна условията в този сайт, тук където сме сега, ни предлагат за около 110 евро за двама с мах покритие мисля беше 75000 евро. Става въпрос за 15-дневно пътуване извън ЕС... Но не съм проучила какво покрива точно, може би само медицински разходи ако се наложи...

# 264
  • Sofia
Тези от вас, които сте буквали от www.kreuzfahrtberater.de , след колко време дърпат пари за направена резервация?

Получих уж потвърдителен имейл, в който имаше линк за въвеждане на данни за плащане, след това още един, че са ги получили и че не трябва да правя нищо повече, но парите не са дръпнати  newsm78 

# 265
  • Пловдив
Тези от вас, които сте буквали от www.kreuzfahrtberater.de , след колко време дърпат пари за направена резервация?

Получих уж потвърдителен имейл, в който имаше линк за въвеждане на данни за плащане, след това още един, че са ги получили и че не трябва да правя нищо повече, но парите не са дръпнати  newsm78 
Спокойно, Понякога изисква време, стигащи до месец от момента на плащането до дръпването на парите. Почти никога не ги дърпат на момента. Ще ти го вземат, не бой се. Simple Smile

# 266
  • Варна
Здравейте, чета Ви от много отдавна с голям интерес и много се радвам,че ви има.  Искам да попитам за круиз на Коста от къде е по -добре да резервираме - от официалния им сайт или от БГ агенция ако цените са напълно еднакви?

# 267
  • София
Веднага искам да се извиня, че имам доста писма на лични и не смогвам да им отговарям. Програмата ми е много натоварена, пътуване след пътуване...
След кратък престой във Венеция направихме и този круиз:

Venice, Italy (13 Apr d1800)
Bari, Italy (14 Apr 1300-1900)
At sea (15 Apr)
Mykonos, Greece (16 Apr 0900-2200)
Iraklion, Greece (17 Apr 0800-1400)
Corfu, Greece (18 Apr 1300-1930)
Dubrovnik, Croatia (19 Apr 0700-1330)
Venice, Italy (20 Apr a0830)

Изпадна ни на много ниска цена и нямаше как да не се възползваме...
Беше страхотно с уникално време за този период. Макар и до болка познат маршрут...

Със слизането потеглихме за Монте Карло да гледаме полуфинала на Григор Димитров с Надал. Жалко, че нашето момче загуби. Но ние останахме много доволни. Нямаше смисъл да оставаме за финала и потеглихме обратно.

Здравейте, чета Ви от много отдавна с голям интерес и много се радвам,че ви има.  Искам да попитам за круиз на Коста от къде е по -добре да резервираме - от официалния им сайт или от БГ агенция ако цените са напълно еднакви?

Lovely_Sw добре дошла...

Не забравяй, че освен посочените варианти имаш още...
Щом цените са еднакви означава, че нашите агенции не са получили отстъпки от компанията.
Можеш да потърсиш в чуждите дали има такива.
Още повече, че все някъде може да има бонуси като Борден кредит или друго. Което моментално намалява разходите.
Много хора тук резервират за по-сигурно от наши агенции, страхувайки се от неизвестното. Или да не допуснат грешка. Въпреки, че няма нищо страшно и винаги има първи път.
Успех...

# 268
След кратък престой във Венеция направихме и този круиз:

Venice, Italy (13 Apr d1800)
Bari, Italy (14 Apr 1300-1900)
At sea (15 Apr)
Mykonos, Greece (16 Apr 0900-2200)
Iraklion, Greece (17 Apr 0800-1400)
Corfu, Greece (18 Apr 1300-1930)
Dubrovnik, Croatia (19 Apr 0700-1330)
Venice, Italy (20 Apr a0830)

Изпадна ни на много ниска цена и нямаше как да не се възползваме...
Беше страхотно с уникално време за този период. Макар и до болка познат маршрут...

Moже ли да споделиш до каква цена е паднал този круиз и колко дни преди заминаване. Аз много искам да се качим на този маршрут, но цените са доста високи.

# 269
Моля, за насоки къде да търся добри цени за самолет до Хавана януари 2019 с начално тръгване Букурещ.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 15:28 от tali_ana

Общи условия

Активация на акаунт