КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 364
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Shantal, благодаря за разказа и уникалните снимки. Някои са като картички Simple Smile

# 241
  • София
Завръщайки се днес от Истанбул искам да ви кажа, че още април и май круизите започват да се връщат.
Макар като начало само https://www.ponant.com/  и   https://www.tuicruises.com/
Да се надяваме, че и други ще се престрашат...
Този град заслужава круизни кораби да тръгват и спират в него и то много.

Ние отидохме както почти всяка година да обиколим парковете и Фестивала на лалетата.
Ако някой все още се интересува да побърза защото ще прецъфтят скоро.
Една моя КАРТА на нашата обиколка, беше невероятно. Красота и пак красота...

Отделно посетихме и две други заслужаващи си места. Както за удоволствие, така и за шопинг...

Venezia Mega Outlet
http://veneziamegaoutlet.com/en-US
ТУК

Watergarden Istanbul
http://www.watergarden.com.tr/
ТУК

Shantal добре си се завърнала, радвам се когато всичко е наред...Пожелавам и нови круизи.

saved_
Цитат
"нещо за по около 300 евро, пишете Simple Smile Знам, че е малко трудна задача, но не е невъзможно, нали Блед?"
Да, такива цени се намират и са ми любими.../Но по-често без таксите./

Alexandra
Цитат
Ако на някой му е интересно конкретно за тази компания, мога да отговарям на лични, не пиша тук, тъй като оставам с впечатлението че carnival не са много популярни в темата.
Няма такова нещо и всичко е интересно щом става въпрос за круизи.
Аз лично се качвам на тях при почти всяко отиване на Карибите...
То и за Holland America Line няма много кандидати, но Shantal, както и аз си пиша редовно.
Пиши спокойно тук в темата...

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 00:17 от Bled

# 242
То и за Holland America Line няма много кандидати, но Shantal, както и аз си пиша редовно.

Блед, защо няма кандидати за Holland America?
Ние заминаваме с тях след две седмици, кораб Кьонингсдам, затова питам?

# 243

Лично Блед е писала за Холанд че и е любима компания.няма кандидати тук много защото е скъпа.Аз ги харесвам и като работодател

# 244
  • Пловдив

Няма, защото е по-скъпа, а не защото не е читава. При добра цена, всеки се възползва.

# 245
  • Варна
Здравейте,
относно моята "драма" със сменените каюти, решение така и не се намери нито от корспонденцията по мейла, нито на място и си изкарахме в каютите които MSC ни избра. Личния ми извод от това е, че няма смисъл да се плаща по-скъпо и по- рано да се резервира, за да си избереш къде да си в кораба. Следващият път ще е balcony guaranteed или каквато е там най- ниската категория на каюта с балкон.
Другите ми впечатления от този ни круиз също не са бляскави Disappointed .
Шатълът в Марсилия- 16,90 на човек, а таксито е около 17 в посока, т.е ще е изгодно само ако пътуваш сам!
В Барселона също шатъл 9,90/възрастен и 6,90/ дете при цена за такси до зоологическата 12евро, а връщане 8евро (явно има и някаква такса за това че ни взе от порта)?!? 
В Малта бяха акостирали общо 3 кораба и навсякъде беше митинг. Взехме си хоп-он/оф бус, но като видяхме какви опашки са по спирките, изобщо не рискувахме да слезем, че както бяхме 8 изобщо нямаше да може пак да се качим. Навсякъде разярени туристи се караха с шофьорите че немогат да се предвижват. Разбира се това не се определя от круизните компании, но ние си взехме билети за тези автобуси още на кораба, а никой не брои може ли да им понесе туристопотока! На входа на Медина имаше задръстване и дори екскурзиите от кораба ги спираха в близките улици, че нямаше място къде да спрат!
За съжаление случихме на много силен вятър по време на деня ни на море и клатенето беше сериозно.

Хайде и нещо положително:
За храната- много и разнообразна в бюфета, но ресторанта не струва нито като храна нито като обслужване. Компанията си отяде на моцарела, на кораба имат mozzarella station, където я правят и е много прясна. Специализираните ресторанти не сме посещавали и немога да коментирам. Пакетите в сайта бяха обявени, че при закупуване са 10% по- ниски отколкото на борда, но се оказа че не е така. Може да се закупят и при качване и в бюфета. Има подобрение според мен в избора на пакети. Преди имаше само пакети на човек, а сега има и за каюта и то доста разнообразни.

Забавленията- театъра беше с 3 представления на вечер, които са основно музикални. На другите кораби, на които сме били бяха доста по- разнообразни и с акробатични и други номера. Може да е защото има цирк на кораба, който посетихме- гледахме представлението Сонор- приятно беше, но не беше нещо "Уау". През два от дните съобщиха че представленията на цирка се отменят, слава богу нашето не- че беше последната вечер преди да слезем. Ентъртеймънт екипа беше много добър според мен- направиха една дискотека под лед екраните, по дължината на целия коридор и като гледах хората наоколо много се забавляваха. Имаха и други мероприятия, но не сме посещавали всичко че нали сме с деца- а те си искат своето.
 Много стана... като имам муза- пак!

# 246
Здравейте! Предстои ми круиз с кораб MSC Poesia. Моля , ако някой има отзиви от този кораб да ги напише. Предварително ви благодаря!

# 247
  • Пловдив
Rintinty, жалко, че сте останали разочаровани донякъде, но все пак по-скоро положително звучат отзивите. Ние от три плавания с МСЦ винаги сме буквали най-евтината вътрешна каюта (тъй като там единствено спим и не изкарваме никакви друго време), като двата пъти бяхме впоследствие настанени в каюта с балкон, а третия - в две отделни (двама възрастни и две деца). Но вярно, това беше преди 2-3 години. Иначе да не остане някой с впечатление, че в Марсилия и Барселона само на такава цена може да се придвижи от порта. В Марсилия, като се повърви малко по една зелена пътека по асфалта, се стига до безплатния шатъл, който после ви откарва до града, близо до центъра и до спирки на градския транспорт, аз прочетох в някоя от по-старите теми за този шатъл, но на пристанището няма как да се сбърка, защото доста хора го ползват. В Барселона пристанищният шатъл, който ви откарва от терминала до статуята на Колумб, е 3 евро е едната посока и 4 евро в двете посоки. Всяка компания си определя цените на шатълите и те винаги са високи (за нас поне), но никой не е длъжен да ги ползва при положение, че има алтернативни начини за придвижване.

# 248
И аз се чудих как се дават толкова пари за трансфери на места където има толкова евтини варианти.
Поезия е от по старите кораби на МСЦ но пак става

# 249
  • Sofia
Така, както се дават за корабни екскурзии, но всеки сам си преценява.
Мъжът ми, например с куфари в градски транспорт не се качва.
Кажете ми, моля за Хавана (помня, че някои от вас ходиха с MSC) , пеша може ли да се обикаля, от порта далече ли е?

# 250
  • Пловдив
Моля, ако някой види някоя изгодна оферта за Балтийските столици със задължителна спирка Санкт Петербург, да пише.

Засега най-ниската цена, която намирам е 649 Е, но не спирам да се надявам на по-ниска Simple Smile

Период на пътуване: 8-28 Юли 2018 г.

# 251
  • Пловдив
Така, както се дават за корабни екскурзии, но всеки сам си преценява.
Мъжът ми, например с куфари в градски транспорт не се качва.
Кажете ми, моля за Хавана (помня, че някои от вас ходиха с MSC) , пеша може ли да се обикаля, от порта далече ли е?
С куфари защо да е човек, ако слиза просто на спирка?
Иначе, за Куба, кораба акостира точно в центъра на Хавана виеха, на 200 м е от пица виеха, от стария център на Хавана, там си е всичко. Съвсем спокойно се обикаля пеша, има и хоп он хоп оф автобус, ако искате ще намеря линк към маршрута и ще пусна. Автобуса има смисъл само, ако ви се ходи нагоре към хотел Национал, към гробищата (водят се забележителност, има и вход) и така. Иначе, за ден, аз бих се разкарала из старата част на Хавана, пеш може и по Молекон  Национал, ще имате два дни, има време, заслужава си. Хавана е прекрасна! Може да вземете и кола с шофьор да ви разкара, ако си на бележките някакви забележителности или ви се ходи в градчета наоколо.

# 252
Rintinty, жалко, че сте останали разочаровани донякъде, но все пак по-скоро положително звучат отзивите. Ние от три плавания с МСЦ винаги сме буквали най-евтината вътрешна каюта (тъй като там единствено спим и не изкарваме никакви друго време), като двата пъти бяхме впоследствие настанени в каюта с балкон, а третия - в две отделни (двама възрастни и две деца). Но вярно, това беше преди 2-3 години. Иначе да не остане някой с впечатление, че в Марсилия и Барселона само на такава цена може да се придвижи от порта. В Марсилия, като се повърви малко по една зелена пътека по асфалта, се стига до безплатния шатъл, който после ви откарва до града, близо до центъра и до спирки на градския транспорт, аз прочетох в някоя от по-старите теми за този шатъл, но на пристанището няма как да се сбърка, защото доста хора го ползват. В Барселона пристанищният шатъл, който ви откарва от терминала до статуята на Колумб, е 3 евро е едната посока и 4 евро в двете посоки. Всяка компания си определя цените на шатълите и те винаги са високи (за нас поне), но никой не е длъжен да ги ползва при положение, че има алтернативни начини за придвижване.
Привет, може ли малко повече подробности за безплатния шатъл в Марсилия. Ползвали ли сте туристическото влакче или двуетажните автобуси?

# 253
Моля, ако някой види някоя изгодна оферта за Балтийските столици със задължителна спирка Санкт Петербург, да пише.

Засега най-ниската цена, която намирам е 649 Е, но не спирам да се надявам на по-ниска Simple Smile

Период на пътуване: 8-28 Юли 2018 г.

Аз се присъединявам с питане за Норвежките фиорди. Някой виждал ли е круиз, който да тръгва и свършва в Норвегия? Намирам само от Southampton, Амстердам и Копенхаген.

# 254
  • Пловдив
Бабата,
всъщност няма кой знае какви подробности, като слезете от кораба и излезете от терминала, ще видите пътеката, оцветена в зелено.  Всъщност от наземния персонал в терминала ще ви упътят, от там ще си вземете и карта на Марсилия и можете да питате каквото ви интересува. Ние много искахме да ползваме туристическото влакче, за да отидем до Нотр Дам, но в крайна сметка точно от където взехме картата ни препоръчаха и посочиха на нея откъде да хванем градски автобус, не съм сигурна за номера, но е само един  (близо е до мястото, където ви оставя шатълът) и в крайна сметка сме по-доволни, после видях по пътя туристическото влакче, беше буквално претъпкано, по 4 човека на седалка и решихме, че с градския транспорт е по-добре. В градския билетите се купуват директно от шофьора, а децата пътуват безплатно. Двуетажни автобуси не сме ползвали и не мога да бъда полезна.  

Общи условия

Активация на акаунт