Безжична вертикална прахосмукачка

• 135 964
  • 806
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Още две ръце за Бош-а. Преди да я купим, в магазина ме убеждаваха как не ставали за хубаво почистване, едва ли не чистели отгоре отгоре. Забравих за голямата прахосмукачка откакто имам Бош-а. Имаме килим и чисти перфектно. Няколко пъти съм казвала на мъжа ми, че от всичките електроуреди , които сме купували и тн, това е най-добрата ни покупка.

# 661
Притеснява ме батерията - чета, че се скапва след година, две и трябва да се изхвърли целия уред, защото не може да смени, така ли е?

# 662
  • Бургас
Ами то в тези безжичните уреди няма много за сменяне/ремонтиране. Общо една батерия и платка. Ако батерията е сменяема добре, но замине ли си платката - хвърляте.
Скрит текст:
На практика те нямат вакуум мотор както уредите с кабел. За това и четките са от този тип, с много влакна, за да повдигнат мръсотията и да може да се засмуче.

# 663
  • София
Притеснява ме батерията - чета, че се скапва след година, две и трябва да се изхвърли целия уред, защото не може да смени, така ли е?
Предната ми прахосмукачка при активно ползване изкара повече от 4 години.
Беше Електролукс (вече нямат нови модели Sad )

# 664
  • София
За първи път чувам за това с батерията. Честно казано ние отидохме в магазина, харесахме я и я купихме. Не съм правила някакво предварително проучване. Дотук я имаме вече година и половина и е бетон. Освен това имат и гаранция, ако нещо се случи. На моята поне пише, че е правена в Германия, така че се надявам и да са по-качествени.

# 665
  • София
За първи път чувам за това с батерията. Честно казано ние отидохме в магазина, харесахме я и я купихме. Не съм правила някакво предварително проучване. Дотук я имаме вече година и половина и е бетон. Освен това имат и гаранция, ако нещо се случи. На моята поне пише, че е правена в Германия, така че се надявам и да са по-качествени.
Гаранцията за батерията със сигурност не е 2 години.

# 666
Поръчах Роборок h7 на шиоми въз основа на позитивните коментари тук, но за съжаление не е моята прахосмукачка. Навсякъде сме с естествен паркет, а роборок-а е пластмасов отдолу и имам чувството че ще надере паркета или поне звукът от търкането е силен и неприятен. Връщам я дори без да съм в пуснала (дойде и с разредена батерия на4%), защото няма да ми е приятно да “стържа” ежедневно по паркета с нея.

# 667
+ 1 за Бош-а. С малката прахосмукачка + дългата приставка почиствам недостъпни места (където роботът не може да достигне), дори и первазите, които отгоре събират прах. С приставката с косъм почиствам текстилните повърхности и като цяло обирам праха по всички мебели. После дезинфекцирам със Зофлора. Килимите много добре се почистват с голямата прахосмукачка. Имаме я от една година. Направо се родих!!!

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 18:22 от Manique

# 668
Другият плюс при Бош е, че всички приставки си вървят постоянно с прахосмукачката. Защото може да има други марки, с други още по-хубави приставки, но стоят примерно на стойка отделно. Като тръгна за втория етаж, примерно, ми е голямо удобство, че всичко е с мен, и то в едната ръка.

# 669
  • София
Забравих да допълня за Бош-а, че четката отдолу се върти постоянно, когато е включена. Не е като при другите прахосмукачки да се върти, само когато я плъзгаш по пода, а непрекъснато и обира косми/коса перфектно.

# 670
  • Пловдив
Моля за линк към обсъждания модел.

# 671
# 672
На големите намаления в техно-веригите си купих Този модел на Бош - стик. Една от най-смислените и облекчаващи живота ми покупки. А колко е тиха... не вярвах, че е възможно.
Известно време (около 3 мин. Simple Smile )в магазина се колебах дали да не взема обсъждания последните мнения модел, но реших, че търсейки възможно най-лека и маневрена, единственото предимство да стои сама без да има нужда от "станция" за окачване, не я прави предпочитана за мен. Много съм доволна. Забравих за мощната ми VAX с кабел - просто не ми липсва.

# 673
И да добавя, че отдолу има колелца и не е нужно да се носи, след като не се ползва.

Предимството на другата не е само, че може да стои сама, ами и в трайността на батерията, която е 50 мин. и в по-големия контейнер.

Но всеки сам си преценя Simple Smile

# 674
Да, всеки сам преценяВА и е добре да се види и "пипне" на място в магазин. Колко ще издържи батерията зависи от много неща. Колко е маневрена и лека зависи от производителя/серията. Всеки си знае каква площ и с каква настилка ще почиства 
Не сме тук, за да си мерим прахосмукачките. Споделяме.

Общи условия

Активация на акаунт