Частни училища - информативна тема 19

• 93 035
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Чак пък да са много частните гимназии, не са.
Сега видях къде ще са като сграда. Меко казано ПФФФФ. Явно ще използват някое игрище на Националния спортен комплекс Диана.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 18:08 от Анонимен

# 181
В "Българско школо" мисля, че няма да ми се наложида ходя отново. Изключително надути, с желание да се подпише договор и след това да ни запознаят с отговарящите за детската градина, след настояване ни разходиха, за да видим как учителките си ровят в телефоните, докато децата са в пясъка... не ми хареса. Сега сме в нулев клас в Петър Берон и сме доволни, особено детето Simple Smile

# 182
san4eto, в училището са основно деца на служители на “Овергаз“ и на приятели на сашо дончев. изобщо не харесвам средата там, да ме прощават свестните хора с читави деца, които учат там. за мен е хубаво, че сте се отказали. мнението ми е изцяло субективно и се базира на наблюдения над приятелски деца в училището.

# 183
Аз пък не харесвам ПБ.
ПБ да не би да е станало обслужващо всички футболисти? Божинката, Бербатов?
И да им честитим първият опит за електронен дневник. След "20 години на пазара на тези услуги".

# 184
  • в страната на чудесата
Eeeee Bliss, хайде да не з забравяме и фолк-звездите Wink
Между другото, електронните дневници, които познавам са kiddodiary - адаптирано за начално училище и сегашното школо.бг, което е абсолютно непотребно.

# 185
Eeeee Bliss, хайде да не з забравяме и фолк-звездите Wink
Между другото, електронните дневници, които познавам са kiddodiary - адаптирано за начално училище и сегашното школо.бг, което е абсолютно непотребно.

Нещо ново е. Пуснали са го и за 1 клас. Ние нямахме такава "екстра" миналата година. Изобщо не задълбах да го разгледам подробно, но имат и ап за телефон. Изглежда доста зле и неподредено.

Иначе във всяко училище има "контингент", но ПБ явно трайно и неотменимо са се насочили към лекия жанр. Няма лошо, стига средата и нивото на знания и дисциплина да е на висота. Нещо, което от скромния ми опит не мога да кажа, че е така при тях.

# 186
  • София
Нищо му няма на школо.бг, използва се в ДУ на сина ми и съм пре-пре-доволна, кусур не съм му намерила.

# 187
  • София
Момичета, здравейте отново!
Честит празник на всички, които го празнуват!
Днес за нас е слънчев ден. Обадиха ни се и от “Света София”, че дъщеря ни е приета. Сладък избор предстои.

# 188
Здравейте!
Обръщам се към вас за съвет относно Американския колеж в София с прием след 7-ми клас.
Синът ми владее английски и италиански.
Български език само говоримо.
Моля ако имате опит, да споделите за обучението.
1. Обучението изцяло ли е на английски език?
2. Учи ли се български език?
Благодаря Ви!

Здравейте, да има друга тема за Американския колеж, но не мисля, че въобще има много родители, които пишат тук/ там, които са с деца 'чуждестранни' ученици.  Ако детето Ви не идва от българската образователна система, то ще кандидатства по различен критерий и според мен постъпва в друга програма, не тази за ученици, които идват от българско училище.  От личен опит най-добрата информация и най-коректна, няма да дойде от форума, а директно от колежа, който има добре организирана и отзивчива администрация.

Аз имам много неприятен пресен опит с колежа.  Не знам Вашата ситуация.  Ние живяхме 13 години в чужбина.  2те по-големи деца са родени там.  Като 'дългосрочен' план Американският колеж беше училището, което визирахме за гимназиалното образование на децата.  В БГ сме вече 7 години.  Най-големият ми син завърши 7клас в българско училище, кандидатсва и беше приет в колежа за наша голяма радост.  В колежа му беше продаден ксанакс от по-голям ученик. Изпива 4 хапчета наведнъж.  Губи съзнание.  Аз получих обаждане 4 (ЧЕТИРИ) часа след като той заспива на чина си.  Пирогов.  Според мен в колежа има позиция с продажба и ползване на психо-активни вещества и според мен настоящото ръководство не прави достатъчно да информира родителите и така да спаси деца, които са под риск.  Моите впечатления са в последната тема. 

Ако детето Ви е зряло и може да издържи на настоятелни предложения да стане интересен по този нездравословен начин, няма от какво да се притеснявате.  В колежа има умни деца.  Аз си мислех, че това не може да се случи на моето дете.  Та така. 12 хилки, за да стигне не до Принстън, а до Пирогов.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 18:24 от mimi_block

# 189
Здравейте!
Обръщам се към вас за съвет относно Американския колеж в София с прием след 7-ми клас.
Благодаря Ви!

Здравейте,

Ако синът ви е завършил 7-ми клас в чужбина, то той кандидатства по реда за чуждестранни ученици. Програмата за тях е само на английски. Приема е година за година. Таксата е 18200 евро годишно. Обучението не води до българска диплома. За повече информация - тук:
http://www.acs.bg/Home/Admissions
Знам за случая с детето на мими_блок. Искам да добавя, че бяха в един и същи клас и паралелка с малкия ми син. На него никой не е предлагал наркотици досега, както и на големия, който е в 11 клас. Не чувствам заплаха за децата си в колежа за момента.

# 190
  • София
Честито, Arwen! Пожелавам ти да направиш обективен избор Simple Smile.

# 191
Здравейте!
Благодаря Ви!

Здравейте,

Ако синът ви е завършил 7-ми клас в чужбина, то той кандидатства по реда за чуждестранни ученици. Програмата за тях е само на английски. Приема е година за година. Таксата е 18200 евро годишно. Обучението не води до българска диплома. За повече информация - тук:
http://www.acs.bg/Home/Admissions
Знам за случая с детето на мими_блок. Искам да добавя, че бяха в един и същи клас и паралелка с малкия ми син. На него никой не е предлагал наркотици досега, както и на големия, който е в 11 клас. Не чувствам заплаха за децата си в колежа за момента.

Да, това е вярно.  От форума стана ясно, че децата ни са били в един клас/ група 8/8.  Синът на Ежко и Ежко не знаеха за инцидента със сина ми.  Категорично не на всички деца се случват такива неща.

За 18,200 Евро имате много опции международно.

# 192
Благодаря ви за мненията!
Можете ли да предложите училище за чуждестранен ученик с английски език (явно моето дете така ще се таксува), за 8-ми клас?
Такси от рода на € 18 200 годишно са непосилни...

# 193
  • в страната на чудесата
Мими, колежът имаше ли реакция?

Питане имам, тъй като споря с една дружка.

Децата и ходили на някаква училищна разходка с автобусче, наето от училище. Но седели по 3 на седалка за двама. Колани разбира се не.
Та случва ли се това при градски разходки - до театър, до музейко например и колко е редно според вас.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 21:04 от Leika_moja

# 194
  • София
Благодаря ви за мненията!
Можете ли да предложите училище за чуждестранен ученик с английски език (явно моето дете така ще се таксува), за 8-ми клас?
Такси от рода на € 18 200 годишно са непосилни...

Свети Георги, може би, около 10 хил. евро годишно е таксата, грубо.
Англо-американската академия в Лозен, пак около тази цифра се въртят таксите.
Може би Златарски или Азбуки, такси около 5000 Евро, но не съм сигурна как стои въпроса с деца неучили български

Общи условия

Активация на акаунт