Частни училища - информативна тема 19

• 93 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Може да ми пише - нито "може да пише", нито "моля да ми пише".
Сега с удоволствие бих искала да разбера какъв е случая с приятелката ви.

При този тон, едва ли някой ще се възползва от любезното Ви позволение да Ви помогне с информация. Smirk

# 541
  • Sofiq
Не разбирам как може да се карате за училище, в което за 4 години доброволно напускат половината деца от набора ?Ето това е неоспорим факт, не мнение.
Ако във фирма  има такова текучество, едва ли ще отидеш да работиш в нея. Но когато става дума за училище, неясно защо родителите игнорират.
А понякога фактите сами говорят. Безпристрастно.

# 542
Хора, тематата е пълна с лични нападки, дребнави и груби заяждания, километрични обяснения и предъвквания на едно и също между едни и същи 5-6 човека, а сега подскачате възмутени и с назидателен тон искате извинение за ЕДНА дума?! И то от потребител, който наистина пише по "информативната" тема.
Стигнали сме до 19 тема, но поне половината от съдържанието е безсмислено и не дава никаква стойност за хората като мен, които търсят факти и преки впечатления, и им е неприятно да си губят времето в четене на едни и същи "пледоарии".
Съжалявам за остротата, но ако наистина има нужда от форум за дебати и упражняване на ораторско майсторство, то нека той се отдели от настоящата "информативна" тема.
И наистина се надявам това мое включване да не предизвика нови десет страници коментари не по темата - който иска за ми отговори, моЛя да го направи на лични.

# 543
Какви факти очакваш да получиш като тук се споделят (субективни) мнения? Нормално е да има разногласия и дискусии. На мен темата ми беше полезна - свързах се на лични с потребители, чиито деца бяха в интересуващите ни училища и получих много полезни отзиви за приемните процедури, организацията на учебния процес и атмосферата. Едва ли бих ти снимала изпитния тест на дъщеря ми, за да го изтипосам тук. Все пак споделящите разкриват и доста лична инфо, изцяло на преценката им е колко от нея ще е публична.

# 544
Не разбирам как може да се карате за училище, в което за 4 години доброволно напускат половината деца от набора ?Ето това е неоспорим факт, не мнение.
Ако във фирма  има такова текучество, едва ли ще отидеш да работиш в нея. Но когато става дума за училище, неясно защо родителите игнорират.
А понякога фактите сами говорят. Безпристрастно.

Е, дори и тези факти се оспорват и омаловажават. Чрез лични нападки и обсъждане на качествата на конкретни дечица.  

sylviana  Peace

# 545
чилище, в което за 4 години доброволно напускат половината деца от набора ?
това за питагор или пчмг се отнася?

# 546
и за мен темата е полезна, конфликтите не са проблем и са нормално нещо. Есе пак не избираме училище само от тук, но тук има доста информация. А лично съжалявам, че не я следя от по рано, за другото дете ще

# 547
училище, в което за 4 години доброволно напускат половината деца от набора ?
това за питагор или пчмг се отнася?
Мисля, че за Питагор се говори. При положение, че е специализирано начално училище, за мен е абсолютно нормално да има напуснали деца през годините и на края на обучението в 4-ти клас. По време на влизането на 6-7 годишна възраст повечето будни деца обичат лабиринти, логически задачки и т.н., т.е. лесно биват приети. И после като се почне със сериозната математика, напълно е възможно да се окаже, че приетото дете няма насоченост и желание да се занимава толкова много с математика. В такъв случай дори е по-добре да бъде преместено детето, според мен. Това е и една от причините да не харесвам толкова ранното профилиране.

# 548
Да сравним хорариума на едно  "специализирано" училище с математика и едно неспециализирано такова.

http://www.parvamatematicheska.com/chnu-pitagor/uchebna-deynost- … chnu-pitagor.html

https://www.svetasofia.com/kakvo-uchim/uchebni-predmeti/

Аз разлика в математиката не виждам. Вие?

# 549
  • Sofiq
Триша, от набора на детето ми напусналите не са само след 1 клас, както ти си мислиш, а след втори и трети също горе долу 4-5 деца си хващаха пътя. Едва ли в трети клас са решавали лабиринти:)
 От учителите там знам, че децата основно са с отлични и тук-таме много добри оценки, та за несправяне едва ли може да се говори. Даже бих казала, че средният успех на класовете е висок.
За три години имаше само едно-две деца, малко по-назад като успех, но те не са напусналите, така че тезата за "аутсайдерите" отпада.
Редакция: Пък и напусналите медалисти от математически състезания е трудно да наречем аутсайдери.

# 550
Аз пък видях Simple Smile Ако гледаме само часовете по математика, то моето дете в Света София имаше дори повече в началното у-ще до 4-ти клас. Но пък съм сравнявала директорските контролни (почти всичките 8, може 6 или 7, да не излъжа) и трябва да кажа, че разликата в трудността на задачите беше огромна. Факт е, че и в СС решават трудни задачи, но в часовете там и за домашно, докато на контролни и класни (така нареченото директорско), задачите са били винаги в пъти по-лесни от тези на Питагор.

Елица, аз говорех принципно, че е нормално да има отказали се деца при специализирано у-ще, дори и по танци да е... И точно след 2-3 клас е най-логично да е се случи, в 1-ви клас единия клас са за първа година, а и математиката е все още почти само аритметика и логически задачи. Също дори не е задължително да е от несправяне, много може да са мотивите, случва се справящо се отлично дете да не иска да изобщо да се занимава допълнително с това - лично познавам 2 такива с математика.
За три години имаше само едно-две деца, малко по-назад като успех, но те не са напусналите, така че тезата за "аутсайдерите" отпада.
Редакция: Пък и напусналите медалисти от математически състезания е трудно да наречем аутсайдери.
А "аутсайдер" за мен не е дете, което има нисък успех, а по-скоро дете, което няма поне 2-3 много, много близки приятелчета в класа, независимо дали средния му успех 3 или е медалист Simple Smile Не смятам, че медалист означава "неаутсайдер". И изобщо нямам идея дали напусналите деца са били или не медалисти и/или аутсайдери. Но е факт, че ако едно дете се е чувствало прекрасно в училището си и сред съучениците си, надали ще иска да се премести. Сега дали училището е виновно, че детето не се чувства ок, не знам.

П.П. Изобщо не искам да защитавам Питагор, при положение, че моето дете беше прието в него, но не го записахме там Simple Smile Ама понеже имахме познати дечица там и знам как стояха нещата, някак не мога да подмина тоталното му очерняне. За 4 години нямаха нито едно напуснало дете в класа им, дори едно или 2 дойдоха, даже повече, защото 1-ви клас май бяха 14, а завършиха 4-ти 18. Но и до ден днешен, ако трябва да избирам, пак бих избрала нашето си пред Питагор.

# 551
Аз пък видях Simple Smile Ако гледаме само часовете по математика, то моето дете в Света София имаше дори повече в началното у-ще до 4-ти клас. Но пък съм сравнявала директорските контролни (почти всичките 8, може 6 или 7, да не излъжа) и трябва да кажа, че разликата в трудността на задачите беше огромна. Факт е, че и в СС решават трудни задачи, но в часовете там и за домашно, докато на контролни и класни (така нареченото директорско), задачите са били винаги в пъти по-лесни от тези на Питагор.

Така, така. Може и да си права за преди. Не знам. Статистически погледнато забележителни изяви на по-така състезанията имат едно-две-три деца на випуск. Горе долу колкото и нерешаващите на директорски.  Wink Та не знам кое е специализирано математическо, и кое не. Още повече, че аз лично никъде и никога не съм чула Влъчкова да е казвала, че Питагор има тези претенции. И никой не иска да го очерни. Да правим разлика. Защото миналата година имаше мрънканици от недоволстващи за качествата на някои класни ръководители, които явно тази година са сменени. И някои други традиционни преподаватели ги няма, очевидно след като са се вслушали в мнението на родители най-после. Което говори добре за ръководството. Главното ръководство, а не това на Питагор(пак да правим разлика). Така се прави. Подбора на учители е един от най-важните фактори за успешно ЧУ.

# 552
  • София
Ако искате да анализираме резултати на НОМ областен кръг за София за четвърти клас. Вчера видях резултати. Ей сега ще погледна пак темата за състезанията и ще ги съхраня от там, за да ги анализирам малко по-внимателно.

Сега, направих един бегъл анализ. Допускам, че в Питагор са 36 деца в 4-ти клас (2х18), а в СС са 80 деца в 4-ти клас (4х20).

Приемам за висока скала на резултатите - тези между макс 20.25 точки и 16 точки. Там са 4 деца от Питагор и 3 от СС. Ако вдигнем летвата на 17 точки, пак имаме 4 деца от Питагор, но 2 от СС. В проценти - 11% за Питагор са в най-горната скала срещу 3.75% от СС. Ще спестя анализа в по-долната скала, но и там, който иска, може да сметне кое училище е по-добре представено като процент от учениците си. Разбира се, адмирирам усилията на всички от СС, които упорито се трудят и жънат топ успехи по състезанията. Включително стисках им палци на TIMO.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 15:44 от Аш

# 553
Ако искате да анализираме резултати на НОМ областен кръг за София за четвърти клас. Вчера видях резултати. Ей сега ще погледна пак темата за състезанията и ще ги съхраня от там, за да ги анализирам малко по-внимателно.

Сега, направих един бегъл анализ. Допускам, че в Питагор са 36 деца в 4-ти клас (2х18), а в СС са 80 деца в 4-ти клас (4х20).

Приемам за висока скала на резултатите - тези между макс 20.25 точки и 16 точки. Там са 4 деца от Питагор и 3 от СС. Ако вдигнем летвата на 17 точки, пак имаме 4 деца от Питагор, но 2 от СС. В проценти - 11% за Питагор са в най-горната скала срещу 3.75% от СС. Ще спестя анализа в по-долната скала, но и там, който иска, може да сметне кое училище е по-добре представено като процент от учениците си. Разбира се, адмирирам усилията на всички от СС, които упорито се трудят и жънат топ успехи по състезанията. Включително стисках им палци на TIMO.

Къде са тези резултати? Може ли линк?

# 554

Общи условия

Активация на акаунт