Фигурно пързаляне - 8

• 83 433
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Къде може да се гледа кратката на жените?
Гледах програмата на Евроспорт и БНТ  и не ги намирам.

# 136
  • MJF
Руския Первый канал  ще дава кратките дами от 03 ч , т.е. от самото начало. Лови се онлайн и без геоблок мисля.

Малко за разтоварване - Последняя румба в Пхенчхане. Олимпийские заметки, часть 4. Танцы

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 23:06 от Шошулчо

# 137
Благодаря!

# 138
  • MJF
https://www.goldenskate.com/forum/showthread.php?69401-2018-Olym … ull=1#post1993864
http://fsnews.ru/index.html

Първите 2 групи на дамите на спокойствие изгледах
Скрит текст:
И все пак от тези 12 фигуристки като цял пакет само Паганини и Уилямс мога да откроя с чиста съвест. Изключвам скоковия контент. Имам предвид цялостна събалансираност. Ларкин и Маете също изключвам от това обобщение защото при тях причините са специфични. Най  Whistling ooooh! от решенията за програми-хорео несъвместими въобще с фасона, темперамента и от този род на фигуриста. Ей това трудно го преглъщам, защото не стига това което всички трябва да съберат като елементи за да имат програма по мерките на състезание а ми автогол за капак със самата програма  Rolling Eyes Tired. Мрън. И то дами все пак, дето се казва по "оглеждащи се в огледалото" по принцип.
Интересна трета група.
Скрит текст:
Първо Крейн за себе си съвсем прилично. Тот по-добре от ЕП. Шот също. Тях двете най-ги хваля в тази група. Браво от мен. Май получиха и sb.  Peace ще се абстрахирам нататък от съдиите защото вече ме ядосаха а има още 2 групи. Джада за жалост днес не в кондиция а и натежала от ЕП ми се вижда.  Луна също днес не в кондиция , колебания в началото а после и без елемент. Напрежението е голямо видно. Райчова за себе си прилично.
Четвъртата група
Скрит текст:
След като Ивет ме  yes днес , дойде ред и на Каори  Party. Стисвам ѝ палци за утре и мълча. Все пак имам любимки, лЮбимки, Любимки........ Laughing Wink. И слава богу,  че вече на екрана не е теса на Тенел, гледката нарани  зрителската ми душа цели 3 групи да му се невиди  ooooh!. Мираи днес бая съсредоточена, разбираемо, изсипа се зле на аксела но поне нататък не се повтори ростелеком а аз нещо такова заподозрях в самото начало. Техническата ѝ оценка нарасна след изпълнението но протоколи няма да отварям днес. От Габи аз не съм с "no words" но наистина можеше без колебанието на комбинацията, нататък нещата се получиха на ниво като за нея. Хареса ми че Карън е върнала точно този тоалет на птичката, днес добре като за себе си се справи. Елизабет явно е в труден период, след "катастрофата" на 4К днес със сдвоен скок започна. Дабин днес герой. Хваля и днес и ѝ стисвам палци утре. До тук чудесни стартове направи на домашната си О.  
Последната група
Скрит текст:
Евгения за себе си днес се справи перфектно. Браво. Сатоко също. Браво. Кейтлин също. Браво. В тази група много неприятни подвиквания от май мъж в публиката преди всяко изпълнение.  ooooh! няма спасение от публиката на О пълна с профани влезли в залата да се сгреят. Алина и лебеда перфектни днес. В пачката ми се струва че има промяна. Каро и Мария с трудния жребии след толкоз съдийски рекорди. Каро днес за себе си добре. Интересно след време да разберем по-точно какво се случи с Каро-Мишин. И дали са си съгласували версиите  Simple Smile.
За финал на кратката музика точно по вкуса ми. Мария днес с очаквано от мен изпълнение, без изненади, не ѝ беше лесно.
И така доволна съм от кратките дами днес. Малко трудно се набра добра инерция в състезанието до към четвърта група. Мисля че на ЕП до тогава вече изпълненията бяха по свежи но пък днес последните 2 групи рязко дръпнаха и компенсираха.
Стисвам им палци утре за волната. Нервите им трябва да издържат. И силите им за тези пусти волни.  Whistling

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 13:02 от Шошулчо

# 139
  • София
Ето и аз
По традиция гледам и веднага след края на изпълнението драскам няколко реда Wink
Аз само за последните 2 групи, защото за тях се класирах. Останалото ще гледам по-късно.

На мен ми харесаха жените, очаквано високо ниво, но честно казано очаквах още повече... Wink

слагам в спойлер както шошулчото прави

Скрит текст:
Каори Сакамото
Уау. Брилятна Каори. Браво. Заслужен SB.

Мирай Нагасу
Жалко. Когато основното ти оръжие не сработи, особено в кратката програма става сложно. Но Мирай се събра и направи добро изпълнение въпреки падането.
Обаче и тя със SB. Съдиите много великодушни, лошо е това. На олимпиада всички гледат, повечето не разбират и виждат фигуристи, които падат и въпреки това получават SB. Лоша реклама на спорта правят по този начин.

Габриеле Делмън
Ехх, Габиии, ще се изям. Как може, уфф. Нищо де и тя се събра след грешката в началото и се представи задоволително. Но можеше и по-добре. Очаквах повечко от нея. Визуално пак ме грабна. Който си го умее си го умее.

Карън Чен
И тя още в първия си елемент с грешка. Стана заразно вече, какво им става на момичетата. Харесва ми как Карън се разгръща в програмата, музикалната интерпретация тоже, но техниката не достига.

Елизабет Турсинбаева
Айдеееее, е това вече беше груба грешка. Охх. Слаба програма, не ми хареса. Ниски нива на трудност от това което видях, жалко.

Дабин Чой
Най-накрая чиста програма. Можело значи. Тук заслужен SB

= = =

Евгения Медведева
Ох, останах без дъх. Красота. Няма какво повече да кажа и не е необходимо. Съъвсем мъничък проблем с ротацията на двойки аксел, но няма проблеми, ОК е. Извънземен троен ритбергер.
SB и нов световен рекорд!

Сатоко Миахара
Ох, ама никак не я харесвам Сатоко с нейната ниска височина на скоковете и съмнителни ротации, винаги съм нащрек. Лош жребий за нея. Но справи се момичето, браво и на нея. Каори обаче ми хареса повече, дано да е пред нея. Страхотен двоен аксел.
Поредния SB. Стига бе.

Кейтлин Озмънд
Браво Кейтлин! Удържа, уфф. Много е силна в кратката и трябваше да се възползва на макс. Каквото и да направи тук в Пьонгчанг тя вече е героиня. Само заради това, че е тук в борбата след кошмарната контузия която преживя. SB!

Алина Загитова
Това момиче просто не греши, без значение пред какво е изправена. Скоковете и са безумно добри. Нов световен рекорд?!
Е, това не го очаквах. Загитова направи невъзможното и подобри безумно добрата кратка програма на Медведева, не мога да повярвам. А силата и е във волната, досега в 90% от състезанията грешеше на кратката, изоставаше и след това наваксваше. Да видим, може пък сега да трепне, защото вече е фаворит за златото. Харесвам Загитова, бях прогнозирал нейна победа тук в Пьонгчанг преди игрите още, особено след европейското първенство. Но Медведева ме очарова, плени с изпълнението си. При Загитова технически всичко е перфектно, но го няма това пързаляне, няма я тази хореография, това влизане в ролята спрямо програмата, тази естетическа наслада.
Не ми харесва накъде тръгва този спорт с оглед наличието и на Нейтън и Винсент от щатите.

Каролина Костнер
Айде Каролинче покажи им на малките какво е артистизъм. Аххх, ако не сгреши някой скок няма да е тя, жалко. Но добра програма на Костнер. За съжаление просто няма как да съперничи със сегашните параметри на този спорт. Тя е от друга ера, която отдавна е отминала.

Мария Сотскова
Марийче, Марийче. Ами така е когато над теб тегне тежкото съдийско иго на което си подложен. Искаш да си повече от перфектен, напрежението още по-голямо и това което се случи не е изненада. Жалко, много жалко. Пълна катастрофа.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 14:06 от Diavolo

# 140
  • София
Прави ли ви впечатление, че руските болелшики са изцяло зад Медведева. На европейското в Москва то бяха плакати, скандирания, турове. При Загитова едни вяли аплодисменти само защото е сънародничка. Сега тук същата работа. Преди изпълнението на Евгения и след него, овации щеше да се срути залата, след изпълнението на Загитова се чуваха повече корейците, хах. Даже дадоха притеснени руски фенове, защото видяха сбора точки от Алина и явно са предчувствали какво ще стане с класирането...

Същото може да се каже и за японците. Там Юзуру е най-голямта звезда, икона, това е ясно, но все пак. Като излиза на леда то са писъци все едно гледаме Елвис Пресли попаднал на изцяло женски остров, то са едни мечета дето се хвърлят и после ги събират с часове, хаха. При Шома Уно едно стандартно ръкопляскане и толкоз.

Embarassed Confused

# 141
  • MJF
Мда, Diavolo и аз очаквах малко повече днес като цяло от тези 30 дами.

Брей сега се загледах в таблицата и гледам отдолу: " The Short Program score for TURSYNBAEVA Elizabet KAZ has been adjusted. For details please see Official Communication item 2". Какъв пак куриоз са сътворили тез. Ама то така, днес се размазаха по едно време от рекорди и PB-та  ooooh!.

Diavolo Joy аз настръхвам от "луди фенове", направо  #Shocked #Silly #Shocked . На първо място е далекоизточната фенщина, това е някакво отделно "животно",  тя ми е напълно непонятна едно на ръка но аз и диагнози им поставям на повечето   Blush Peace

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 14:19 от Шошулчо

# 142
Аз съм твърдо за Медведева, но Загитова е толкова непоклатима до сега, че май пак ще пиша, че не е спечелил моя фаворит, но е било справедливо.
Четох, че е отговорила на критиките на Ашли за волната й програма.
Не следя отблизо новите и полемиките около фигурното пързаляне, но съдейки по коментариите е успяла да привлече внимание със спорове околопрограмата си.
https://-reg.eu.350/2022-/sport/419317-us-columnist-zagitova-ice-skating/

# 143
  • MJF
Ашли е всепризнат провокатор от години, по нейните ширини туй си е бизнес. И точно като на такова е добре да се гледа от останалите, т.е. от едното ухо през друго и да не ти дреме. А тя сега е и напълно свободна и явно скучае и е в стихията си като медиен човек. Нашата Ашли  Simple Smile.

Цитатите от дамите: 2   3     4

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 14:31 от Шошулчо

# 144
Ясно, аз и така гледам на такива изказвания.
Даже си мисля, че такива провокации са в полза на Загитова.
Лаишко мнение, но такъв шум само и прави услуга ако запази стабилността си.

# 145
  • MJF
Като сме на темата пресконф. и понеже точно Загитова е и пример за непълнолетен човек и понеже този сезон я гледах вече на няколко пресконф. Може би трябва някакъв филтъл за тези непълнолетните или поне треньорите им да им минат един час по темата и да не се стесняват да кажат "без коментар" разбира се със 100 каратова усмивка  Wink или ако са деца с по-зряла комуникативна култура как да отговарят така че хем да има отговол хем дефакто нищо да не са казали.

# 146
  • София
http://www.isuresults.com/results/season1718/owg2018/SEG004.HTM

Такам, кой е под номер 22?
мдаааааааам
Поне Женя не е веднага след нея, а последна. Ама последния номер знаете колко често печели на сингъл. Лошо.

Горката Кейтлин, в какво менгеме само е попаднала...  Embarassed

# 147
  • София
В статията на Christine Brennan има доста неща, за които трябва да се замислим и особено за т.нар. Втора оценка, която си се дава малко по default.

# 148
Много, много, много искам злато за Женя.

# 149
Много, много, много искам злато за Женя.
И аз!!!

Общи условия

Активация на акаунт