Фигурно пързаляне - 8

• 83 479
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Любопитно ми е какво мислите за краха на Константинова, специално за волното и изпълнение? Аз наистина друго подобно изпълнение не съм гледал. Изпълнението на Боян бе направо възхтително на фона на нейното. Падане докато се пързаля по права линия (?!), падания, всичките скокове приземени на два крака (?!) и тотално объркани. Нямах някакво инфо за контузия, може да се е получило нещо на кратката или на тренировка, та дори загрявката. Другото обяснение е тотален психологически блокаж. Уфф.  Sad Confused newsm78

# 331
  • MJF
Потърсих запис на волните Константинова и Бо, че не разбрах описанието за кой е  Embarassed. Понеже Бо го гледах само към края а Константинова ми се стори в таз-сезонния си "репертоар"- писах ѝ го "преходен" този сезон а и  причетох вчера нейния коментар на случилото се на СП.
Аз лично нищо чрезвичайно не видях- стандартно разсипване. Такава гледка от последно време помня и от Анна Погорилая- нейното дали не бе и на някое СП  Thinking. И от Альона Леонова. При мъжете малко с повече напъване ще се сетя за по- пресен казус- да речем Самохин в последните 2 сезона. Даже сега като ги видях двете изпълнения "ами те всъщност не са чрезвичайно зле"- и двамата имат добре изпълнени елементи- това не е пълен срив  Stop за мен.
Аз друго си мисля при такива "сцени". Защо фигуристите продължават такова изпълнение?! В такова състояние на духа не е ли по-голяма опасността от травма?! Така и така са включили мисленето, в главата им е пълен хоас вероятно и напълно логично е въпреки автоматизмите да направят фал на заход и въобще в техниката и да се травмират излишно и сериозно. Защо в разгара на такива изпълнения просто не довършат програмата без рискуване- следва пирует - давърти го без много риск, следва скок- направи го единичен/двоен но го приземи или ако мислиш че не си в състояние го прескочи. Ей такива мисли ми възникват при такива гледки. На мен ми е крайно неприятно да гледам хора как се "бият" в тоз лед и щом се случва просто си отвръщам главата,мижа, излизам от стаята и от този род  Peace. Ей на,  сега видях изцяло двете изпълнения ,  Wink Diavolo  направо мазохист ме направи.  Wink

Снощи попрочетох нахвърлените рамки на новия кратък танц- за идния сезон. А и видях какво са решили та краткия танц 2019-2020. Честно казано за втория съм  Confused. Аз въобще не харесвам- мюзикъл, бродуей, оперети. Второто особено силно не харесвам и достатъчно пуфтя всеки сезон , особено ако е взета такава музика от голям ми любимец. Та на сега и цял сезон кратък танц с нея, направо съм   Rolling Eyes. То за латиното ще се сещам направо и "колко по-добре бе "  Mr. Green. Да поживеем да видим все пак. Може пък да ми хареса. Или да стигна до гледане само на оперетите  Wink Laughing Иначе в техническите параметри промените и да ги чета е почти безмислено сега. По -добре да се дочака реалната гледка следващия сезон.

Кратко интервю с Александър Кьонинг
Взето още януари интервю с Валинтина-Ондре
Руската федерация вчера имаше пресконф.-  много ниско ниво и направо "детската гпадина" на моменти  Peace - https://www.youtube.com/watch?v=QHrYHfzWgJc&feature=youtu.be - бих казала гледка за пуканки, нищо повече.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 11:04 от Шошулчо

# 332
  • MJF
Преди забравих за 2 неща а уж писах за танци.
Патрис Лозон
По време на СП се случи и нещо интересно - появи се транслация не само на прес-конф. но и на
ISU ICE DANCE TECHNICAL COMMITTEE ANNUAL MEETING
на допълнителния нов ISU-туб-канал. Има и запис на The Healthy Skater Seminar. Още не съм стигнала до тях и дано не ги изтрият докато се наканя. Записи на СП още няма в тубата  Whistling, човек общодостъпен пример не може да даде.

Малко за разтоварване:
Чемпионат Мира 2018: Укрощение строптивых
Чемпионат Мира 2018. Калейдоскоп

# 333
  • София
А кога точно ще официалното събиране на членовете на ISU за новите промени в точкуването? Simple Smile

# 334
  • MJF
4-8 юни е събирането.
The 57th Ordinary ISU Congress will take place in Sevilla (ESP) from June 4 - 8, 2018

Чух танцовия комитет. Дълъг запис. По едно време силно се афектирах но до края вече остана само сарказма ми. Пиша първата точка за entertaiment на ISU ICE DANCE TECHNICAL COMMITTEE.  Thinking може би не е удачно да се изтипосват така на всеослушание и гледане- прекалено ясно ми става така , че нищо ново или рационално не мога да очаквам в тази дисциплина. Чудя се на треньорите и състезателите как се мотивират за пореден път.  Tired. И то да оставим че са танците в случая ами то по-напред/преди това   e ISU като организация и работа.
Значи съдийте били хора- това е от нещата които научих докато слушах. И тъй като са такива видни специалисти, коректно и съвестно оценяващи презентация и интерпретация нон-стоп от 2005 до тази година , вече ще дават и точка за entetaiment  на програмата. Ей бога ми това ако го бях чула не в края а в началото на сезон , щеше да отсвиря танците поне за година. Сега имам цял м/усезон за да ми мине  Thinking Crossing Arms
 Mr. Green остава  да излъчат конгреса в ефир. Добре че бдят силно това да не се случи  Mr. Green
Сега друг дерт. Как ще казваме на български на ""новия"" кратък танц ? Ритмичен танц? А другя е неритмичен?! Пълни смешковци.

# 335
  • София
entetaiment???
някой да дефинира това? мен едно нещо ме забавлява, теб друго, трети съвсем различно и т.н. е от това по-голям субективизъм няма.  Close ooooh!

# 336
  • MJF
Това дано реално не го видя прието/реализирано. Докато ги слушах тез витаещи в облаците, си представих как златен медал на световно се определя от тази точка , тя е разликата м/у златото и среброто.  Тези въобще нормални ли са ?!
А ние си чакаме промени  hahaha Joy

# 337
  • MJF
Докато не е изтрито- Медведева на The Legents  / 2

Инфо за българските фигуристи - https://www.beautyinsport.com/sasha-fejgin-i-oshte-dve-tsenni-po … turnir-v-italiya/

Орсър
Рукавицын

Александр Лакерник
Не съм събрала сили да го чета още и не знам има ли нещо ново , което още не сме чули/чели от него.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 15:50 от Шошулчо

# 338
  • MJF
Ice Legends
https://www.youtube.com/user/anemon101/videos
https://www.youtube.com/user/mimoza525/videos

Михаил Коляда
Анжелика Крылова
Пападакис-Сисерон
The Inside Edge

@SkatingPj Podcast  Alexandra Paul  

Javier Fernández

Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron, Vanessa James and Morgan Ciprès on Quotidien 18-03-27

Повече от доволна съм ,че Теса-Скот "стигнаха" до Майкъл. Ванеса-Морган "отбиват номера" и въобще не ме впечатлиха. Чакам картина. Медведева и тя някога ще "стигне" до него .

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 08:12 от Шошулчо

# 339
  • MJF
И така , сезона за мен не  е свършил докато не мине Официалния сайт
Точно по празниците у нас се пада. Чудесно допълнение към атмосферата.  yes
Предвид локацията се надявам на сносно снимане.
Този сезон снимачите мнооого ме умориха  Thinking Whistling.

Стоимость прыжков в фигурном катании
Наталья Дубова

# 340
  • MJF
Информативен обзор на отборите на световното по синхронно - Чемпионат мира 2018 года: Что? Где? Когда?
Този наситен сезон от синхронното гледах само включването им на сборния турнир в Шанхай в началото на сезона и след това световното юношеско. Въобще без синхронно едва ли не го минах 2017-2018.  Но поне забелязах някои м/усезони промени в параметрите на програмите  Simple Smile. Сега ще наваксам тъкмо.
И все пак добре , че руснаците преди няколко сезона се заеха да разработят синхроннот си та "разтърсиха" м/ународното ниво. По-миналата и по-по - миналата  година много се набиваше на очи как тяхното ниво е доста по-високо от на останалите. Сега гледам , че другите с претенции , взеха да влизат в крачка за какво иде реч.

Интервю с Тацуки Мачида

Art on Ice 2018: good home for champions
Тв-запис

# 341
  • MJF
На американски терен Нейтън повдигна интересна дискусия. Nathan Chen
Javier Fernández

Хайде и Юзуру
Московский фигурист № 4

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 15:30 от Шошулчо

# 342
# 343
  • MJF
 Laughing Михал Бржина - значи здрави живи може да видим Бржина още на състезателния лед.
Kaitlyn Weaver and Andrew Poje

Изгледала съм кратките синронисти и първата група от волните.
Кратката гледах в директното предаване. Още преди да дойде ред на Nexxice имах няколко питанки към оценките на съдиите. Но защо при такова силно изпълнение такава ниска оценка остана загадка за мен. И след това още няколко такива момента до края. Така че финално на кратката таблицата ми се видя странна м/у показано и резултати.
От гледката на волните в първите група и половина схванах какви са били промените от миналия сезон. Махнали са нещо от елемент , който харесвах а двете поддръжки са оставени и определено утежняват излишно волната освен още няколко довода "против" от мен за този GL eлемент. Направо гледам отборите и залагам кои са 4-мата щастливци в лифт  и кои са "тежката атлетика"  ooooh! Whistling
  Wink на кратката в първите групи от мързел разгадавах в движение някои неясни абревиетури на задължителните елементи. Зачитам им че все пак са се старали на екрана да са по-разбрани отколкото съкращението им в протоколите.
А иначе синхронното в петък започна едва ли не с Кевин ван дер Перен на екрана.
Тепърва ще доглеждам волната . Знаейки крайния резултат явно са се случили интересни неща.
Браво на европейското синхронно, удържало е този път и е заело целия пиедестал.

Наталья Забияко

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 17:08 от Шошулчо

# 344
  • MJF
Доизгледах волните синхонни. Имаше хубави изпълнения.
Като цяло този път забелязах с добро в долната и седната част на таблицата други отбори в сравнение с преди. Малко съм разочарована от немския и френския отбор , особено на кратката. За тяхна сметка този път ми изпъкнаха повече унгарския и японския отбор. Чешкия отбор за пореден път много ми хареса с двете си програми. Загребските снежинки също добро впечатление. Белгийския и холандския отбор също ме впечатлиха с ниво.Авсрийския Моцарт въпреки техническата слабост , даже не знам точно защо, но ги запомних с добро, особено на волната , след като на кратката бяха заслужено последни.
Иначе от ""обичайното заподозрени" - двата шведски, двата фински, двата канадски, двата американски и двата руски отбора, като цяло различни/ двузначни  впечатления от двете им изпълнения. Ту единия ден ту другия ден нещо не в кондиция. Малко странно така и то на световното баш.

Преведено на английски интервю с Zhao Hongbo

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 20:10 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт