Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 127 616
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 990
Твърдо не съм съгласна, че е каквото почукало, такова се обадило. С това казваш, че хората, които са получили лошо отношение, са го заслужили и явно и те са се държали зле. Смятам, че не си права. Раждането не е безплатно, ако си секцио или с избор на екип.

Аз уважавам лекарската професия и не казвам, че МД е по - зле от другите болници. Но определено не смятам, че вината за проблемите там и навсякъде по болниците е в родилките и техните безумни очаквания. Не ми е целта да разказвам истории на ужасите, нито да плаша някой, но ако имате проблем чисто и просто може много дълго време дори да не намерите човек на етажа. Мен ме оставиха два дни с 39 температура с бебето в стаята, без изобщо някой да ме погледнеш идваха роднини да ми търсят прахчета за т съвместими с кърмене, защото в цялата олелия не се сетих, че не е добре да пробвам да кърми, ако имам т и може би ми има нещо. Изисквате, питайте и не оставайте без зареден телефон и близък, който да може да мине при позвъняване.

# 991
Както съм написала и при мене е имало чат пат по някоя кисела без да съм го провокирала, но се правех, че не чувам и не съм влизала в разговори. Споделям мнение, което ми е от личен опит. От общо 12 дни престой(имам няколко и на 5ет.) и съответно 5 съквартирантки, няма някоя която да се е държала зле и съответно с нея също. Раждането в безплатно, включително и секциото, когато то е по медицински причини. Секциото по желание и избора на екип са екстри, които е съвсем логично да си плащате и да не ги покрива здравната каса.
Не казвам, че всичко е розово и няма случаи на не толкова добри грижи и отношение, но няма как да знаем истината. Разказите винаги отразяват едната гледна точка.
Това вашето никак не е добър пример. За съжаление има сериозна липсва на персонал, заради страхотно заплащане. Събота и неделя е страшно положението. Вчера на целия майчин дом имаше една докторка, която трябваше да направи визитации на всички бебета. За малко да не успеят да ни изпишат. Визитацията, която минава сутринта я чакахме до 13часа

# 992
Намирам последните мнения за много полезни и ви благодаря, че отделихте от времето си, за да напишете как е положението от първо лице. Желая ви прекрасни моменти с бебенцата ви!

# 993
Не съм примадона и не съм имала високи изисквания, както и не съм искала някой да ми помага или кой знае какво. Детските акушерки  на 12 етаж повечето са си груби и нищо не оправдава това. Това не е само мое, а масово мнение. Като не са доволни от заплащането и натовареността, да си намерят друга работа. Родилките, и без това чувствителни от хормоните, не са длъжни да търпят такова отношение. Ние, българите, все се оправдаваме - работата ни виновна, заплащането, все нещо да оправдае липсата на адекватно отношение. Като е държавна болница, какво, да се примиряваме с всичко ли? В други държави какви държавни болници има...

# 994
Това е просто най-най-най натоварената болница в страната. Няма как всички да са все засмени, доста проблеми са им на главата. Недоумявам защо жени, които искат истински любезно отношение и внимание отиват точно там, където е най-припряна атмосферата...Всяка, ама всяка друга болница е по-подходяща за това.

# 995
Да разкажа и моята история накратко! Изписаха бебето и мен на 17.07. След по-малко от 48 часа детето вдигна температура 39.5 градуса. Веднага го закарахме при педиатъра, който мигновено ни препрати в Майчин дом. Отидохме с бебето на ръце с 39.5, при което се зачудиха дали да ни приемат. След намеса от наша страна, приеха бебето. Оказа се , че са го заразили с вътреболнична инфекция, която разбира се не признават и се опитаха да обвинят нас, че ние сме го заразили. Изолираха му няколко вида бактерии,които се изолират в болнични условия. Така, че имайте едно на ум. Престоят ми беше на 7 етаж . Успех на всички раждащи.

# 996
А те като си намерят друга работа по-добри грижи ли ще получаваме в мд или да я закриваме направо? 🤣 То по тая логика и зле платената акушерка не е длъжна да търпи истериите и драмите на изтрещялата от хормони родилка, че и такива неща сме виждали по отделението 😏

# 997
Това за мен е много притеснителна ситуация.
В крайна сметка след като ви приеха какво стана? Добре ли е детенцето? Къде ви настаниха? В неонатологията ли?

Да разкажа и моята история накратко! Изписаха бебето и мен на 17.07. След по-малко от 48 часа детето вдигна температура 39.5 градуса. Веднага го закарахме при педиатъра, който мигновено ни препрати в Майчин дом. Отидохме с бебето на ръце с 39.5, при което се зачудиха дали да ни приемат. След намеса от наша страна, приеха бебето. Оказа се , че са го заразили с вътреболнична инфекция, която разбира се не признават и се опитаха да обвинят нас, че ние сме го заразили. Изолираха му няколко вида бактерии,които се изолират в болнични условия. Така, че имайте едно на ум. Престоят ми беше на 7 етаж . Успех на всички раждащи.

# 998
Настаниха го в неонатология на 8 етаж. Лекуват го 10 дни. Утре ще го изпишат. Междувременно аз и мъжа ми си пуснахме всички видове изследвания , за да сме сигурни , че не е в нас причината, съответно ние нямаме инфекции. Споделям с вас това просто да бъдете предпазливи, нямам други думи и сили да опиша ситуацията!

# 999
Благодаря ти! Бързо оздравяване на бебенцето и от тук- нататък само хубави неща!

# 1 000
Никой не говори за усмивчици, сладки приказки и някой да ми "бърше задника", с извинение. В МД срещнах много добри професионалисти и хора, почти всички с изключение на въпросните акушерки на 12 етаж. Лежах и на 5д и там целият персонал е страхотен. В родилна зала също всички са готини. Акушерките на родилките и лекарите и целият друг обслужващ персонал но 12 етаж са си добре. Но грубо, арогантно и темерутско отношение няма да оправдавам. В моята работа (не ми плащат милионите) също съм имала голямо натоварване и стрес, но никога не съм си позволила да се държа грубо и гадно с другите.

# 1 001
Много е рисковано в държавните болници, в които има толкова много бебета. В неделя, когато ни изписаха ми казаха, че на 7ет има 40 бебета и те съответно са всичките на едно място. Не знам дали на циганките са отделно. Аз затова държах да съм на 12ет, за да си е при мене и да няма досег с много други бебета. За съжаление, не винаги състоянието на майката го позволява.

# 1 002
  • София
Не искам да звуча като най-големия фен на МД, но почти във всяка болница е възможно разнасянето на инфекции. Не оправдавам случилото се, но по този въпрос човек трябва да има "едно на ум" за всички болници. След прочетеното от други съфорумки, започвам да си мисля, че може да има значение кой лекар те е израждал и това да се отразява на отношението към теб... Лекарката, при която аз бях/избор на екип/ беше много уважавана сред колегите си и не знам дали затова като нейна пациентка не са се държали по-добре... може и да греша.

# 1 003
А ти при коя лекарка ражда?
Не искам да звуча като най-големия фен на МД, но почти във всяка болница е възможно разнасянето на инфекции. Не оправдавам случилото се, но по този въпрос човек трябва да има "едно на ум" за всички болници. След прочетеното от други съфорумки, започвам да си мисля, че може да има значение кой лекар те е израждал и това да се отразява на отношението към теб... Лекарката, при която аз бях/избор на екип/ беше много уважавана сред колегите си и не знам дали затова като нейна пациентка не са се държали по-добре... може и да греша.

# 1 004
Може би във всички болници положението с вътре болничните инфекции е идентично. Не пожелавам на никого да мине през този ужас. Предаването на тези инфекции се дължи на много фактори, персонал, грижи за бебето, замърсени пособия и още много други. НО.... е недопустимо събота и неделя да няма персонал, който да почиства обществените пространства в болницата, това ни отговориха на едно от свижданията, че публичните пространства не се почистват, тъй като няма персонал. Разказах историята си , за да ви информирам , че специално в МД в момента има такива инфекции.

Общи условия

Активация на акаунт