Любители на кучета - тема 78

• 41 988
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Осиновяването на куче от приют или улицата си е трудоемка работа.
Гледам по стотиците обяви как ги описват кучетата като сладки и добрички
и в моментните условия вероятно са такива.
Но това са животни с травми, на които им трябва време да се социализират и доверят.
Покрай Афи се запознах в парка и с други хора, осиновили от Румъния най-вече, споделят същия опит.
Афи е живяла в приемен дом с кучета и котки. Не е била агресивна, изключително кротка и добра.
Като я взехме, Афи се ужасяваше от котаците (единия я обожава, на другият му е под нивото дори да я погледне), бягаше от кучетата в парка, тук всички са добронамерени, никой не е бил агресивен, ухапа детето, ръмжеше по мъжа ми, ревнуваше всички от мен, не се хранеше с дни, лазеше по земята по от страх при разходките и разни други дреболии..
Отне ни близо година да се превърне в чудесното животно, което е сега и пак има още върху какво да се работи.
Едва след близо девет месеца у дома почна да си проси милувки.

С осиновените ни котки опитът ни е подобен. Бяха описани като любвеобилни и гушкащи се.
Месеци дори не ни приближаваха, едното се наакваше от страх като го доближиш.
Близо година им отне да си покажат истината същност. Мъркащи, вечно да са покрай нас, върху нас, слушат много.

Има животни, които се приспособяват все едно е нищо, но има и такива, като нашите бездомници,
на които им трябва много повече време. А някои си носят травмите цял живот.
Бъдете подготвени и за такъв вариант  Wink

# 451
possessed от една страна е добре, че Рея не ляга да се гушка и спи при теб. Макс често се настанява целия върху мен и под тия 40 кила честно казано не се диша лесно. Joy Обожава и да се подпре на краката ми като лежа.. ами те изтръпват след няколко минути. Ама аз си го търпя де, защото ми е много благ в такива моменти.
Хибискус вие ще се преработите в тази поза днес. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 452
  • София
Идвам да размятам и аз зимни снимки.

Колкото до ходенето на повод, аз Киви я пускам из парка да тича по поляните с другите кучета. Тя е изключително, изключително енергична, няма шанс докато е на повод да изхаби някаква енергия. Случвало се е да тича над час, дори не си отваря устата от умора да диша през нея. Прибираме се  - беснеенето продължава вкъщи.
Но около хора и деца не я пускам, защото все пак не всички са кучелюби и не ми се иска да водя публични дебати по градинките.

# 453
  • София
zlatnata tolumba, аз именно по тези причини и обмислям толкова внимателно как да станат нещата
мисля за поотраснало животно, мисля как да го запозная с Рея, ами ако не се харесат какво
запознаването навън е едно, ама като доведа животинката вкъщи, няма ли моето диване да си пази територията
котките не са агресивни, много, ама ....
ама не бяха с Рея, а тя беше бебе, и пак не и даваха да се доближи до тях
сега е друго, обаче чак сега

иначе за двжение, разходки, прекарано време с кучето време ще имам, просто ще го водя с мен на работа, като Рея
мислех да им направим едно ограждение до цеха, да си играят там свободно...
планирам и да си взема отпуска, като завземам куче

споделям си така, за да подскажете нещо или да ме оборите някъде, за нещо, дето не съм се сетила
гледам да не се втървам, без да съм премислила

# 454
Ти пак си по-подготвена от мен. Аз си признавам, че не бях. Не ме питай като сръфа детето.
А иначе всички ми разправяха как кучетата усещали децата и не ги наранявали.
Не го нарани, а можеше. Обаче страхът е ужасно нещо.
Говорихме с треньори, занимаващи се с румънските бездомници, много ни помогнаха.
Отделно мъжът ми отсече, че вече сме поели отговорност, животното е пропътувало толкова километри, няма отказване, само любов, учене и търпение.
А тя е като котка милата. По цял ден си спи, не прави бели, не досажда, не лае изобщо.
Очаквах проблем с ходенето по нужда, защото в БГ в приемния дом е ходила на вестници.
От ден първи си ходи на двора, стиска докато сме на работа по десет часа! Много е миличка.

За вас, може би е идея, да отидете с Рея на организираните разходки в приютите в Богоров или при кремиковските кучета?
Може Рея и някое куче да се опознаят така в игрите и после да прибереш новото другарче.
Само трябва да се внимава, че много болести има в тия приюти.

# 455
  • София
Няма добри и лоши кучета. Те са или добре социализирани, или не. Това зависи от първите сблъсъци на палето със света и как са му поднесени нещата от живота. Общуването при тях е енергия. Ако вашето куче е зло, нещо сте пропуснали в обучението и социализацията, което вероятно е поправимо и си заслужава да се инвестира в тази насока.
Моето куче е добро, поне за мен. От първия ден при нас сме се опитали да я запознаем по приятен за всички начин със заобикалящия я свят. Добронамерена и социална е. Но е куче, и като такова, не мога да съм 100% сигурна в реакциите й. Ако изпита заплаха, разбира се, че ще се защити, но никога няма да нападне първа, защото не е агресивна. По-скоро ще отстъпи на доминантното куче срещу нея и ще потърси помощ от нас, нейната глутница.
Лили е социализирана от малка. Първо, че винаги е живяла с поне още едно куче, второ, че от малка е събирана с доста кучета на следобедната разходка. След първото й разгонване забелязах, че не се кефи особено на други женски кучета, въпреки че живее с кастрирано женско куче. В последствие това се превърна в непоносимост, въпреки че съм я събирала с кучета и т.н. Дори нахапа най-доброто и подчинено куче на света, което веднага, като я видя, й легна в поза тип "предавам се". Нямаше никакво предизвикателство от страна на другото куче, въпреки това, то беше нахапано. След това Лили забременя и започна да става изключително агресивна. Агресивна към всякакви животни, вкл. и мъжки кучета. Не обича деца, но ги търпи да я галят и да я мачкат. Никога не би се озъбила, не би изръмжала, не би посегнала да ухапе човек (било то и дете). Но към животни е изключително агресивна. След неколкократни опити от моя страна да я събирам с други кучета, да си играят и т.н., стигнах до заключението, че просто ще трябва да я разхождам сама (или с Балу, когато е вкъщи), по време, в което други кучета няма. Кажи ми къде съм сбъркала, че тя вече не понася никакви други животни, в това число котки, таралежи, мишки... Не се заяждам, а питам сериозно. Няма нещо, което да искам повече, от това да имам едно нормално куче, което може да си играе и да се разбира с другите.

# 456
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя спи при мен и се гуши , но завит е абсурд да стои 😄

Докато гледах телевизия снощи, така беше се изпънал 🐶

# 457
Мен ме е страх да пусна Енджи да тича свободна извън двора. Не знам,изпитвам ужас да не хукне на някъде и да я загубя. 😣
Иначе снощи в снега беше много смешна-той се е повтвърдил и като върви по него не пропада,но спре ли на едно място се срива. 😂
Днес пристигна една дрешка,поръчах М,а и е малка. 😔 Много ме е яд,така я чаках... Сега ще взема Л или ХЛ,но до като дойде ще стане топло. Ето я едва закопчана:

# 458
  • sf

Ей така си прекарва снежните дни 😍
Аз го пускам без повод само в парка. Уж слуша, ама наскоро претича през улицата след един пинчер. Яд ме е, че в парка е широко, има достатъчно поляни за всички, малко ограда ще реши много проблеми, ама тва е 😣

# 459
  • София
така съм го мислила и аз, да ида в приюта, да поразгледам и поразпитам,  после с Рея, тя да си хареса
най-ме притеснява като го взема вкъщи, да не се окаже, че не го пуска на територията си
иска ми се пак женско да е, ама все се чудя не е ли по-добре мъжко, заради Рея
тя ще е кастрирана вече, ама знам ли
от друга страна всичките и другарчета са все момиченца, не знам защо така се получи

в работата ограждението ще им е отзад, където няма толкова хора
мислех и за електронна ограда, обаче не съм сигурна дали ще е достатъчно ефективна

у нас няма кого да хапе, освен мен
те, кучетата, в повечето случай от страх хапят, не от лошотия

аза лошите кучета, винаги съм мислела, че и те си имат характери, като при хората
та може кучето да си е лошо, просто стопанина да смегчи донякъде ефекта от агресията

Коте, с треньор пробвали ли сте
понякога страничната намеса и наблюдение са по-точни от нашите

# 460

След първото й разгонване забелязах, че не се кефи особено на други женски кучета, въпреки че живее с кастрирано женско куче. В последствие това се превърна в непоносимост, въпреки че съм я събирала с кучета и т.н. Дори нахапа най-доброто и подчинено куче на света, което веднага, като я видя, й легна в поза тип "предавам се". Нямаше никакво предизвикателство от страна на другото куче, въпреки това, то беше нахапано. След това Лили забременя и започна да става изключително агресивна. Агресивна към всякакви животни, вкл. и мъжки кучета. Не обича деца, но ги търпи да я галят и да я мачкат. Никога не би се озъбила, не би изръмжала, не би посегнала да ухапе човек (било то и дете). Но към животни е изключително агресивна. След неколкократни опити от моя страна да я събирам с други кучета, да си играят и т.н., стигнах до заключението, че просто ще трябва да я разхождам сама (или с Балу, когато е вкъщи), по време, в което други кучета няма. Кажи ми къде съм сбъркала, че тя вече не понася никакви други животни, в това число котки, таралежи, мишки... Не се заяждам, а питам сериозно. Няма нещо, което да искам повече, от това да имам едно нормално куче, което може да си играе и да се разбира с другите.
Понеже само мога да предположа какво се е случило с твоето куче, карам подред по думите ти:
след първото й разгонване... - некастрираните животни са по-агресивни, причината е ясна - хормоните.
дори нахапа най-доброто и подчиненото куче на света - естествено, да, ще нахапе него, защото над него може да доминира. Всичко опира до йерархията и кой къде е.
След това Лили забременя - това е инстинкта на майката, да защити децата.
Не обича деца, но ги търпи - успели сте по някакъв начин да я респектирате от хора, било то и малки човеци/тоест деца (кучетата много добре знаят разликата между дете и възрастен, между мъж и жена). Тя възприема хората като по-високо стоящи в йерархията от нея.

От кучешка гледна точка, всичко следва естествения си път, тоест кучетата са такива и отношенията им са подчинени на този ред. Това е кучешката психология, така действат те.
Това, което аз бих направила на твое място е да я събирам с доминантни кучета, които да й помогнат да бъде по-спокойна, като доминантни не значи агресивни. И корекции постоянно от твоя страна.  При всяко действие, различно от желаното. Намордник също ми звучи добре. И отдавна да бях я кастрирала. Ти може би си имаш причини да не го правиш, но ... това е твое решение.
Препоръчвам ти една книга на Сизър Милън - наръчник на щастливото куче... нещо подобно беше заглавието. Полезно четиво - няма да ти реши проблема, но ще ти помогне да погледнеш под друг ъгъл.

# 461
Нарцисчева,много позната поза. 😂 Имам поне 20 такива снимки. Явно обичат да спят така. А Енджи обича и завита,не й пречи. Сутрин като оправям леглото я завивам с шалтето,но тя дори не помръдва,лежи си.😃 А тоя поглед...

# 462
  • Sofia
Много са сладки булдочетата, много ги харесвам. А моята маймуна изпитва бесен ужас от тях и само като види някое хуква да се крие. Понеже са ужасно енергични и я налитат отгоре да си играят, а са доста по-тежки от нея, освен това много грухтят и тя изпада в потрес.  Joy А наскоро чупеше стойки на един ротвайлер с размерите на едро теле. И изобщо не я беше страх от него.  Joy

# 463
Зачетох се в една дискусия,че в приютите често има болни кученца,дали е добра идея да си водите и вашите там,преценете  .

# 464
  • София
Имам книжката, чела съм я. Опитах се да приложа и няколко метода. Не че имаше голям ефект...
Все още не е кастрирана, но скоро ще бъде. Просто тя е породисто, изложбено куче, има си сертификати и изследвания, освен всичко това, е и съсобственост, т.е. решението не е точно еднолично.
Събирана е с всякакви кучета - по градинки, по паркове и т.н. На всички се зъби и ежи. И на доминантни кучета се е ежила, яла е бой от тях, но продължава да ръмжи и да се зъби. Коригиране на поведението от наша страна винаги е имало и ще има. Но въпреки корекцията, виждам как продължава да е настръхнала при опит на друго куче да я доближи. Когато забележи куче, застава в специфична стойка, настръхнала и готова за бой вече. А когато е достатъчно близо, почва да се дърпа, за да стигне до него. Ясно с какви намерения...

Общи условия

Активация на акаунт