Любители на кучета - тема 78

• 41 523
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • Euskal Herria
На мен ротвайлерката така хубаво ме метна върху капака на една паркирана жигула, децата и досега изпадат в неистов смях, като се сетят. То и аз се хиля с глас - красиво политам във въздуха, за да се стоваря върху капака на колата и да търся начин да се задържа там, защото кучето продължаваше да преследва една котка. Добре, че случката се развиваше късно нощем, та освен домашните други свидетели нямаше.

# 616
А тук много ми е странно, че кучетата не си играят заедно.
Има много кучета. В парка сме с кучета и деца, на всяка крачка.
Кучкарите се поздравяваме като се разминем, без да се познаваме, може да поприказваме нещо,
кучетата се подушат и всеки си продължава разходката.
Това да се гонят, да си играят, да се търкалят групи кучета го няма.
Няма и невъзпитани кучета. Английска му работа  Rolling Eyes

# 617
А тук, в Южния парк, хората са големи темерути... Ще се чуди на къде да погледне само и само да не те поздрави. Не е необходимо да познаваш някого, за да го  поздравиш...и това уж са модерни хора, ходили тук-там. Пф... няколко пъти сме били там и това ми направи впечатление.

# 618
От няколко дни сме открили кучешкия рай в нашия квартал. Зад ритуална зала Красно село има огромни полянки само с кучета. Има и доста голямо заграждение за бегълци Simple Smile отстрани на залата има и детски площадки, но за момента всички съжителстват в разбирателство. Та голяма игра пада и Бети е много щастлива. За момента си е играла с 2-3 кучета, иначе само се помирисват и всеки по пътя си.

# 619
  • Sofia
От няколко дни сме открили кучешкия рай в нашия квартал. Зад ритуална зала Красно село има огромни полянки само с кучета. Има и доста голямо заграждение за бегълци Simple Smile отстрани на залата има и детски площадки, но за момента всички съжителстват в разбирателство. Та голяма игра пада и Бети е много щастлива. За момента си е играла с 2-3 кучета, иначе само се помирисват и всеки по пътя си.
Аааа чудесно е там. И ние там се разхождаме. Само ограденото да не беше толкова кално щеше да е идеално.

# 620
Не мога да си представя кучета като се видят да не се заиграват. Моят все иска игра, но пък аз така съм го и научила. Още помня като го взех как обикалях из парковете да търся съмишленици за игри и борби. Joy Успях да събера около 10 кучета за вечерна борба в близкия парк. Лошото е, че пораснаха всички и започнаха да се налагат един над друг и спряхме събиранията, защото кучетата бяха различни размери и породи и за някои беше опасно това постоянно налагане на едно куче над друго. А и стана топло, напълни се с деца и майки и реших, че нашето място с Макс не е там през топлите месеци. После пък онова дивото куче в полето свикна с Макс и мен и ни чака на пътя и само като чуе колата започва да подкача и от нетърпение щом отворя багажника, тя скача вътре и започва да прегръща и целува Макс. Ако имахме оградени площадки за зверчета щях да го събирам там с няколко другарчета, които Макс обожава и имат страшна магарешка игра, но уви - нямаме такива и вече не ми се вижда никак уместно в парка да се борят 2-3 кучета, най “дребното” от които е моето 40 кг прасе.
А за бутането, веднъж Макс събори една стопанка като без да иска я блъсна отзад на коляното, но тя е с немска овчарка и си им знае магариите на големите. А пък веднъж ме събори мен и се свлякох на земята, защото за да запазя равновесие трябваше да го настъпя, пък аз реших ме ще му опазя лапите и ще падна. Joy Като се строполих на земята, Макс прекрати всякаква игра и започна да ме целува и прегръща. Stuck Out Tongue Winking Eye
И понеже нали е малък на размер си умира да легне върху някой да поспи:

# 621
Аааа чудесно е там. И ние там се разхождаме. Само ограденото да не беше толкова кално щеше да е идеално.

Ами аз само от далече го мернах ограденото. Но като кучето бяга и не се връща, кално не кално ще го водиш да се натича, че иначе от ушите им излиза щуротията Simple Smile

# 622
  • Sofia
Е водя я какво да правя. То за нея калта не е проблем, щото е 2кг и не я лови гравитацията.  Joy Толкова е лека, че не потъва в калта и не се цапа много. Само аз ставам на прасе. Сега като се затопли дано поизсъхне. Иначе и на голямата ливада мога да я пускам, ама в заграденото ми е по-спокойно. Още си нямаме пълно доверие.  Mr. Green

# 623
  • о`майна лунна нощ е
Чакайте, чакайте - да ви кажа една клюка от село.
Мъжът ми тези дни му се наложи да ходи до там през деня. Видял се с дядото и той му споделил, че бил извеждал Торин пак да потича из полето. Той със зор и нежелание отива хляб да му хвърли, сега го водил да разходка?! Не смея да се зарадвам.

# 624
ТуиГ привързването към Торин няма как да им се размине. Колкото и да роптаят и недоволстват накрая той си им елиза под кожата и те свикват с него. У дома майка ми не харесва кучета, постоянно мрънкане, но първа писта да го храни скришом от мен, да му свари някоя мръвка, да го поглези. Когато зимата прибрахме онова малкото, тя не спираше да пита кога ще го махнем от вкъщи, но щом се събудеше бебешока в кашона и почваше да скимти, тя го увиваше като бебе и започваше да го носи на ръце за да се успокои и заспи. И така всеки път шом мъника скимтеше. Та мисълта ми е, че хем мрънкат и недоволстват, но хем животинките им влизат под кожата. Не вярвам дядото и бабата да се разделят с Торин, шом и в полето са го водили да потича.

# 625
Кипра...след като й израснаха бради, вече има и дълго перчемче за шнолка

# 626
  • Euskal Herria
Снощи водихме Макс на ветеринар. Не гъкна, докато му слагаха двете ваксини, нито протестираше при прегледа на очите. Белите петна се оказаха язви на роговиците и сега му слагам капки. След 8 дни сме на контролен преглед, за да се види как е повлияло лечението. Лекарят каза, че слабите места при кокерите са ушите и очите. Не че не си го знаем. Беше много внимателен, подробно обяснява, показва. Нашият пък такъв възпитан се показа, кротува, изтърпя всичко. Да не повярва човек, че е същото куче, дето ме влачи из парка, като го изведа.
Премериха го - излезе 16,5 кг. Според мъжът ми е дебел, според ветеринаря - в норма Simple Smile.

Преди време говорехме за таблетките за обезпаразитяване. Снощи видях цената на тези, които даваме - Милбактор. Всяка таблетка е по 6 евро; 24 евро е за година. Ваксината за бяс за нашия регион не е задължителна, затова допълнително я заявяваме. Докторът се похили снощи, когато закачаше медальонът, защото тази година са ярко розови. Ще спестя точното му определение Simple Smile.

Тук, понеже домашните любимци са на почит, съвсем нормално се приема при среща да се заиграят кучетата. Стопаните винаги се поздравяваме, дори и само като се разминаваме; не се познаваме.  Обаче пък, когато бяхме в Австрия, при разходката Макс видя куче, тръгна към него, а собствениците му такива учудени физиономии направиха. Дъщеря ми каза, че там никога не е виждала както при нас - кучетата да се подушат, да поиграят. Всеки си върви по пътя и толкова.

# 627
Чакайте, чакайте - да ви кажа една клюка от село.
Мъжът ми тези дни му се наложи да ходи до там през деня. Видял се с дядото и той му споделил, че бил извеждал Торин пак да потича из полето. Той със зор и нежелание отива хляб да му хвърли, сега го водил да разходка?! Не смея да се зарадвам.
Да не го е извел със задни мисли,белким се запилее някъде  Laughing

# 628
Аз съм с увреждане и леки разкъсвания на предна кръстна връзка на коляното. Прекратявам носенето на бисквити в парка до второ нареждане.
Страшни сладури, магарето Макс бих си го взела вкъщи, да поиграе с моята, че тя е със свинска игра, тормози малките кучета и само с големи и се получава играта. Любим и е един грамаден господин - кане корсо, страшен хубавец, но не се засичаме често във време, подходящо да го пуснат да играе..

# 629
Хибискус бая травма ти е докарал алабая. Дано бързо да оздравява коляното и наистина май ще трябва да прекратиш носенето на лакомства в джоба. Аз спрях да нося, след като всички кучета започнаха да скачат по мен, а Макс ги ръмжеше и избутваше  за да опази храната и мен. До ден днешен е страшно ревнив и не позволява друго куче да скочи по мен да ми се радва. Бързо свикна само с браво и потупване по гърба да бъде възнаграждаван за добро поведение и послушание. А пък твоя бигъл ще му спре тока на магарето, каквито са бързо и луди Joy Една приятелка си взе бигъл че и сега е на около 5 месеца и вече уикендите ги водим заедно да играят за да свикнат с присъствието на другия, че що почивки ще споделят и трябва да се спогаждат.
Ей тука едни дупета само успях да хвана на фокус от тяхната игра:

Яна дано адаша се оправя и той бързо. Добре, че не е нещо по сериозно и има лечение. А за държавите, стопаните и кучетата май си е до манталитета на нацията. Германия, Англия все студени хора без особени контакти с околните и явно там и кучетата приемат същата студенина.

Общи условия

Активация на акаунт