Любители на кучета - тема 78

• 41 519
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • sf
Аз не помня дали ви показвах рожденика.На 10ти стана на годинка. Простете, ако се повтарям, ама остарявам явно 😂

# 631
  • о`майна лунна нощ е
Трапезица, щом го е гонил. Първо като го пуснал на къра, Торин тръгнал обратно към селото. Свекърът го върнал пак към полето да тича, без други кучета да го разсейват. Къщата е на 300 м от края на село и стигаме бързо до нивите, но докато се излезе на къра, поне 6 кучета разлайваме по дворовете по пътя до там.

# 632
  • София
Сутринта в 5 вадих 2 кърлежа от Лили. Писна ми. Обезпаразитена е с Адвантикс и файда явно няма, а имам още 4 пипети!

# 633
  • Euskal Herria
Ветеринарят ни препоръча това, като най-доброто за външно обезпаразитяване:

Някой да го е ползвал?
Понеже имаме още две пипети от Фронтлайн комбо (тук ги продават на кутия), затова не взехме.

# 634
  • София
аз, като е затопли, направо нексгард дадох
пипети ползвам самоза котките целогодишно
а за кучето само зимата, за всеки случай и то през два месеца

# 635
  • о`майна лунна нощ е
Пазителят на житата - Торин Дъбощит

И една уморена антена Simple Smile

# 636
Ветеринарят ни препоръча това, като най-доброто за външно обезпаразитяване:

Някой да го е ползвал?
Понеже имаме още две пипети от Фронтлайн комбо (тук ги продават на кутия), затова не взехме.

Аз съм го използвала, но честно казано не съм много за пример и сравнение. Защото моето е малко куче, ходи само по асфалта, защото тревата му е много висока. Кучето е на 5 години, намерила съм общо 5 кърлежа. Вектрата използвам само 1х на година, понесе я добре. Но така или иначе кърлежи не хваща (използвам препарата вече 2 години подред). По-отровен е като че ли от другите, а аз много гледам за тези неща (мой тик си е). Слагам Вектра, най-вече защото предпазва (уж) от сърдечен червей (май така се казва), който се пренася от комарите.

Дано да съм била полезна.

# 637
  • Euskal Herria
Благодаря!

# 638
Репелентното действие на външните препарати не е много сигурно,според мен. Винаги могат да го накацат и накълват  комари със запушен нос. Дирофиларията не е шега работа Sad

# 639
  • Euskal Herria
Таблетките, които даваме на Макс, включват и защита от дирофилария.
http://www.tiendaanimalesonline.com/milbactor-perros.html
А ваксината му е Каниген (дано го пиша правилно)
https://es.virbac.com/home/lista-de-productos/main/lista-de-prod … nigen-dhppil.html

# 640
Таблетките, които даваме на Макс, включват и защита от дирофилария.
http://www.tiendaanimalesonline.com/milbactor-perros.html
А ваксината му е Каниген (дано го пиша правилно)
https://es.virbac.com/home/lista-de-productos/main/lista-de-prod … nigen-dhppil.html

Как е понесъл ваксината (Каниген)?

Моето е на Eurican ваксини. Веднъж ветеринарният лекар си направи експеримент и смени ваксината с Nobivac и кучето получи алергична реакция. Та най-вероятно ще остане на Eurican, но все пак ми е любопитно, как твоето е понесло тази Каниген. Питам най-вече, защото използвам много други продукти на Virbac и съм доста доволна от тях.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 23:09 от Potrebitelka1

# 641
  • Euskal Herria
Той само с това е ваксиниран. Досега не е показал неразположение нито от ваксините, нито от таблетките или от пипетите за външно обезпаразитяване. Дано така да е и занапред.
Едновременно му слагат и годишната ваксина, и тази против бяс
http://www.imveterinaria.es/noticia/902/versiguard-rabia-zoetis- … 6-meses-en-perros

Два пъти го бодат, много спокойно седи. Писах по-рано, че тук ваксината за бяс не е задължителна, затова ние я заявяваме допълнително.

# 642
Благодаря за информацията, YanaDG.
Радвам се, че понася добре ваксините.
Аз след шока, който изживях след алергичната реакция, след смяната на ваксината при моето, сигурно няма да посмея да сменям Eurican-a. А тази ваксина я понася добре, малко е отпаднало кучетo в деня на имунизацията, но е ок. И при убождането няма проблеми. При мен ваксината за бяс е задължителна, така че не трябва да я правя допълнително, а влиза като вещество във комбинираната.

За вътрешно обезпаразитяване давам Milbemax, но и това само 1х годишно след лятото. Както и веднъж годишно, преди лятото Vectra-та. През останалото време нося "материал" за изследване, за да не давам твърде много "химии". Но това е лично решение.
Поне до момента функционира добре (за мой късмет) Simple Smile

# 643
ТуиГ страхотен е станал Торин! Heart Eyes Сега очаквам някоя потребителка без куче да влезе да каже, че се погнусява от вида на куче в житата Joy че нали и аз пусках такива снимки миналата година и стана тя една дискусия е ли разрешено или не кучетата да обикалят из полетата Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз пък всех Адвантикс за Макс, но го изкъпах в петък вечерта, а днес вали и все още не мога да го накапя. И преди споделях, че съм изключително доволна от пипетите и при цялото му мокрене в реката през летния сезон не съм намирала ходещ кърлеж по него, пък камо ли забит.

# 644
Ние тази година заложихме на Форесто, та ще видим. С пипети не издържам финансово, защото лятото ходим много на вилата, а Бети все ще се овъргаля в някое конско и трябва да я къпя. А на вилата правим истинска война с кърлежите. Над нас незаконно се нанесоха едни братя роми, които гледат кози и овце. Не пръскат разбира се и от вятъра освен миризма получаваме и милиони кърлежи.
Двора и дворните кучета пръскаме с неостомозан, но домашните ги пъскаме само по лапите, защото се забиват между пръстите отдолу. Абе кошмар пълен....

Общи условия

Активация на акаунт