Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 093
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
А как ще разбереш, че някой продава? Много странно Simple Smile

# 151
А как ще разбереш, че някой продава? Много странно Simple Smile
От бабата под наем.

# 152
hurricane, на мен на външен вид сградата ми харесва. Само нещо не ми се връзва на снимката тези дивани отпред, на първи етаж. Съмнява ме реалността да е такава. Не е ли много 1500е на квадрат, при това не е построен? На кв. Витоша не съм фен заради транспорта и все си мисля, че няма достатъчно слънце(смисъл, не искам чак пък толкова да съм близо до Витоша).След няколкото коментара тук разбирам, че нямам избор и не мога да купя НС, защото за да получа апартамент 50кв с балкон явно трябва да купя 80кв. Мисля да се заровя в ЗУТ, защото си мисля - те така като включват щяло и нещяло в квадратурата, това влияе на данъка, нали?
ПС - казаха ми, че най-добрия вариант било да си разлепиш в желания район телефон и обява. Така можело да се докопаш до нещо, преди изобщо да е пуснато за продажба. На какво мнение сте вие?

# 153
  • София

Защо е мухлясало - не проветряват или нещо друго?
има огромен конденз , цялата външна стена е черна и проветряването не е достатъчно за влагата
Или дограмата да е дървена или вентилатори с датчици нещо трябва
Абе ужасно е
[/quote]

Това не се получава от изолацията, а от кофти изолацията
[/quote]

Малко встрани от темата, но и в нашите две североизточни спални НС имаме проблем с много конденз и мухъл, поради лоша изолация вероятно. Не е студено и проветряваме. Дали ще е решение да се направи лека вътрешна изолация или нещо друго? По външната май няма какво да направим.

# 154
Щом има конденз на по стените явно има проблем с външната изолация. Вътрешната е малко рисковано при това положение. Ако сложите отвътре може да спре конденза по стените, но да продължи зад изолацията без да го забелязвате. Най-доброто решение е да извикате някой с термокамера преди да правите, каквото и да е било. Така ще се види проблема и ще се измисли решението.

# 155
И ние имаме проблем с конденза - напоследък ни помага един електрически уред за обезвлажняване. Уредът работи добре и има ефект, но ще правим и вътрешна изолация за всеки случай.

# 156
Според мен конденз се получава в малки помещения, където се спи.

# 157
Друг вариант е дограма с механизъм, който позволява прозореца да се отваря няколко милиметра. Аз съм доста доволен, топлината се запазва, но влагата излиза.

# 158
Относно вътрешната изолация - моята представа е, че ако е сложена добре и няма приток на въздух, не би трябвало да се появява и мухъл - той нали е аеробен процес. Признавам, че съм теоретик, нямам никакъв опит.

# 159
При нас е най-вече в кухнята - има много прозорци и две външни стени.

# 160

Конденз се получава и от саксии с цветя, от липса на естествена вентилация при не добра дограма. От дупки запълнени с вестници и празни торби от цимент по ъгли на външни стени, и замазани отгоре. Особено при старото строителство, строено от затворници и млади войничета от СВ. Според мен трябва да се търси причината, с термокамера най добре, за да се изолира проблемната зона, вместо да се правят ненужни изолации, които в последствие също мухлясват.
  В тоя смисъл, скоро гледах един строеж, където тухлите под балконската врата и френските прозорци на хола, са сложени с дупките отвън-навътре  newsm78. Имам и познати, с апартаменти в различни сгради, с голям конденз, където при дъжд, или миене на тераса, водата влиза вътре  newsm78, най вероятно тухлите да са им завъртяни по същият начин.

# 161
Конденз се получава навсякъде, където има студени стени и топъл въздух. В помещения с повече влага - спални, кухни, растения проблема е по-видим. Решението е топли стени, тоест добре направена изолация.

# 162
ПС2- някой беше писал за НС на Тинтява май, но не го намерих - някъде около Плиска ( Чехов) ли ще е или към КАТ и Дианабат?

Аз писах, срещу басейна ставаше въпрос

Аз да си кажа какво не разбирам. Гледам пфимерно апартамент нс 155кв. От него около 20-30 са общи части и чиста зп примерно 130кв. Ок. Оттам на чертежа като събера площите на всички стаи и коридори ми излизат винаги с мин 20кв по-малко. Еми егати стените! Не го вярвам това.

Кв. Витоша има слънце, изобщо не е мн близко до планината. До скоро имаше и простор и гледки, ама...

А тая сртада я водят лукс някакъв, в момента на тая улица строят три комплекса.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 14:33 от DreamComeTrue

# 163
Аз не мога да разбера едно - не разбрахте ли, че брокерите си пишат квадратите както си искат? На огледи не ходите ли? Каквото виждате, това получавате. И да са писани 50 квадрата отгоре в нотариалния акт, като не ви устройва големината, ще накарате продавача да ви ги дострои ли?

# 164
Не говоря за брокери, а за строители. И не ме кефи идеята да платя 180кв, от които 20 общи части, 20-30 някакви уж стени и 20кв тераса и то какво остава? Нищо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт