Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №54

• 76 164
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Съжалявам, но този епизод е една боза. Даже не ми се коментира как прокурорите на Турция вземат пари от подследствени чичовци за откуп и никой не се досеща какво става (ето в тази ситуация Йиг трябва да се разследва и осъди); на обекта на престъплението са мяркат жени, отвлеченото дете се държи на площадката, докато всички го нацелуват; всесилният Азад втори път изпуска от вниманието си Джуньо, след стрелбата покрай къщата в Рива, където големият бандит Ферко даже не разбра, че е имало стрелба; лазерът на снайпера на Айхан я маркираше в тъмоното, за да я открият с лекота и т.н. , и т.н. Взирането във всеки детайл прави всяка една ситуация съмнителна и нелогична. Та чак до телефонния разговор на чичо Намък със Суна от апарата на полицай- кой от тях знае номера на Суна наизуст? Силно съм разочарована. Всъщност в този сценарий, вън от очакванията ни за развитието на отношенията на Аслъ е Ферхат, което се състоя, не виждам какво друго ни вълнува. Липсва ритъм и логика, липсва градация. Жалко.

# 586
С тази разлика, че симпатизирам на Ферхат, а Айхан още от появяването й досега не й симпатизирам въпреки, че на пръв поглед върши добрини, интуитивно просто не я приемам и това си е.
Относно Дилсиз, засега за мен е бял и образът му ми е приятен.
По-забавни Laughing похитители не бях виждала, а малкия е голямо дръвце откъм игра. Stop
SET/От миналия епизод.

# 587
   Привет, привет... И аз да постна два реда мои впечатления... Нежност, ашк, внимание, чувственост, вълнение и едно опиянение... От алкохола не толкова, а от любовта... Споделена, обещаваща, красива.. И още по-прекрасна  самозащита на Аслъ, както винаги, пред аби... Самотник, който се е вкопчил в единствения ценен човек в живота си.. И понякога, както в повечето случаи става, прекалява... Но... За мъртвите или хубаво , или нищо, както казват... Дали Аслъ ще страда, ако е убит?! Със сигурност... Дали Ферхат ще я остави, дори и тя да го помоли за това, не вярвам... След всички емоции, преживени насаме, едва ли.. Дори и той да го направи, смятам, че ще ходи като тиха сянка след нея.. Ще ми се аби да издържи поне още малко, за да може със сетни усилия и думи да  "предаде" лично най-ценното в живота си в ръцете на Ферхат... Ако изобщо неговата роля в сериала е приключила.. И така Аслъ да не страда от самообвинения, а Ферхат да има благословията на аби... Което ще е някакъв вид утеха и за двамата..
   Дилсиз...и той с ценни думи, водещи към развръзката.. Говорейки за аби и Аслъ, спомена, че дори някой да е хиляди пъти заплашен, както в случая Аслъ,  то само ангелът на смъртта знае чии очи ще склопи... Предупреждение ли беше или натрупан опит през годините, не знам.. И там се зараждат чувства, но ще видим... А Хюлия не чакаше ли приятеля си от армията!?
  Йиит.. Единственото нещо, което не харесвам у него, е неговата прекалена отдаденост на работата...Малко доза кариеризъм виждам в него, пристрастеност към тогата на прокурор, дори и това да е продиктувано от отмъщението, което е замислил... Но... Животът ти не е само работата, когато имаш и семейство... Отвратително отношение на Намък, целящо пълно унижение, но и служещо за урок.. Че когато паднеш отвисоко, най-много боли... Особено когато болката е свързана с най-ценното за един баща... И когато нямаш и не виждаш друг изход...
   И накрая, за десерт, Ферхат...Пациентът се поддава на лечението, каза Аслъ... И аз лично го усетих.. Когато на двора, след като видя сълзите на Йиит, след излизането от кабинета на Намък и разбирайки за унижението, той се запъти към къщата да иска сметка от Намък, но... се спря... Върна се и прегърна брат си, разбрал, че човещината винаги е с предимство пред кавгата.. Особено когато е проявена към най-близките... Със сигурност от погледите му към Намък става ясно, че ще поиска обяснение за всичко, което малкият му брат е бил принуден да изтърпи в кабинета, но... и за това ще му дойде времето...
   Уж щях да пиша два реда, станаха сто и два... Хубава вечер на всички! Hug

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 21:23 от mury9

# 588
юзгюр може да е   дете на някои от сериала , / или пък на близък роднина/  за това са  взели в ролята  ,
 как не махна тази раница от него си , ни то шапката свали ,
не съм много  сигурна , но това момче се появи в  реклама / май беше свързана с колелета ли / при излъчването  на предния епизод

# 589

малкия е голямо дръвце откъм игра. Stop

Такова дръвце е , че чак се притеснявам дали разбира какво се случва.. Hushed

Много обичам деца, не ме разбирайте погрешно, но това направо е мъка неговото... Rolling Eyes

Сега няма връзка с епизода, но пак да питам къде е Йозге - детето на Джуновица и Вилдан и Дениз - уж най-добрата приятелка на Аслъ, която се появи само , за да й направи кекс и да я напие?
Можеха да кажат, че Дениз заминава извън града, защото е спечелила стипендия... можеха да пратят Йозге на един дълъг лагер и после при родителите на Джуно, ако има такива де.. нещо просто да кажат , да ги споменат, а не сякаш тези герои никога не са съществували.
Ясно , че е филм, но е обидно така.. изглежда ми нереално.

# 590
Ибо и Бирдже са сред получилите награди на Трабзонския университет и на 22 Февруари трябва да отидат за да си я получат.
Друг е въпроса дали биха могли да отидат.

E това е извадка от групата АБ, където сериалът традиционно държи най-висок рейтинг. Може да се обясни понижението  с 1, 5 %. Университетът е технически. Техничарите са рационални, логични, последователни, искат си смислени сюжети и определено не са по ашка  от миналата серия.
Добър вечер!

# 591
Изгледах епизода, страхоооотен.
Настръхнах от общите сцени с двамата братя, вече са квит, от една страна са, няма бял и черен, скъса ми се сърцето накрая за Аслъ.
Изкефих се, че Намък го прецакаха с парите, а Джуню отново не забогатя както си мислеше.
Жалко, че Джем най-вероятно ще умре.
Оттук насетне очаквам двамата братя да действат заедно, очаквам и отмъщението на Йетер.
SET/17

# 592
Изгледах серията.....със смесени чувства съм Simple Smile Ашкът - любовта между АсФер, между двама братя, любовта към дете/внуче и т.н. бяха представени страхотно! newsm10  Ибо отново направи много силна игра! Peace Немият каза хубави думи на Хюлия, че никой не знае, кога му е писано да си отиде от този свят Thinking

Но откъм криминалната част - отвличането, вземането на 5 млн. щ. дол. от Намък, прострелването /може би смъртоносно/ на Джем - всичко ми се стори пародия, много слабо. newsm11
Значи прокурорът взе пари от човека, когото разследва, Mr. Green Джем с вече изваден пистолет, вместо да реагира, както е обучаван, направо си чакаше куршума. Mr. Green Това детенце - синът на Ийит, играе много слабо /обикновено малките турски артисти са уникални/, Азат, големият тартор на подземния свят, взе да се превръща в пародиен образ, а Айхан - твърде много се блещи Thinking За мен тя не е женският Ферхат, защото е образована, за разлика от Фери Laughing
Аз  виждам прилика между поведението на Йетер и Ферхат Simple Smile За разлика от Ийит, който за мен не става за прокурор! Какви бяха тези крясъци от негова страна за големината на къщата на Намък, за собствената му заплата и прочие? #Crazy
Аслъ ме уби като седна с гръб към детската пързалка да гледа Босфора ooooh! ooooh! ooooh!

Гнездото на оси не ми се обсъжда...Хандан и копието и Идил, която обаче е по-умна и по-коварна от нея Mr. Green

Връщам се да ви чета Heart Eyes

Забравих колажа от толкова хубавите постове преди мен Peace Peace

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 23:34 от lia-martin

# 593
Не говорим за образование при приликата на Фери и Айхан  Peace
Плюс това образованието не е критерий колко си интелигентен  Peace

# 594
Събуждам се с анализа на още едно смешно несъответствие- помните ли миниатюрното сладурско куфарче, което носи Намък с откупа? Е, той би трябвало да е по-скоро с количка, защото ако в момента притежавате 100 000 долара вие ще имате 2 ”тухли”, всяка по 5 пачки, а всяка пачка с по 100 банкноти. Тоест, общо 1 000 стотачки. 100 000 е и най-големият номинал долари, който някога е съществувал. В действителност, те са представлявали златни сертификати и са били използвани само за междубанкови разплащания или уреждане на заеми във Федералния резерв. Ако от примера със сто доларовите банкноти приемем, че всяка тухла е с тегло 1 кг, то сто хиляди долара са 2 кг. Или 5 млн долара са 100 кг банкноти, за които Намък трябва да има електрокар. А за това как образованието не е критерий за интелигентност- интелигентността по дефиниция е способността да се адаптираш в заобикалящия свят. Но не е оправдание за липсата на образование, което освен всичко друго е атестат за качества на характера като упоритост и целеустременост. Мисълта ми е- да не се успокояваме, че ако можем да четем Гугъл сме интелигентни. Бихте ли се лекували при Аслъ, ако беше се информирала от Гугъл докато ви оперира мозъка? Айхан и Ферат имат обща съдба, доколкото и двамата бащите им са ги превърнали в нямо средство за разплата. Още по-жалко при Айхан, която е "образована" и момиче. Пълни фантасмагории. Хубав мрачен ден!

# 595
Много глупав ще изкарат Намък , ако е сложил истински пари в това куфарче/ да не говорим, че в него не могат да се съберат 5 млн.долара/
Колкото до Ийгит , когато става въпрос за детето на човек, той би направил недопустимото и немислимото, а може би и идеята на това е, да му покажат ,че понякога принципите и честността не важат, че човек няма друг изход ,че трябва да нагази в блатото, да престъпи закона. Обикновено съдбата така наказва тези с гръмките слова/ не бил взел нито една нечестна пара, не бил ял нито един нечестен хляб , не бил ................все гръмки слова/

# 596
Йит с лека ръка зачерта кариерата си на прокурор. По принцип магистрат на това ниво има закрила от държавата. Посегателство над такъв човек или семейството му най-често се наказва с доживотен затвор, а в Турция- със смърт. Именно за да не се стигне до сцени, като тази, която ни поднесоха. Системата няма да му разреши да се даде откуп и то платен от разследван. Тук уж полицията участваше- с двама неуниформени по изтъркани жилетки. И Джем, който с пистолет в ръка изчаква да го застрелят. Не ми е ясна причината всичко да се представя с подобна немарливост и наивитет. Ферхат като е толкова бабаит защо остави брат си Намък да издевателства над него. Уж репликите бяха „давай парите”, а остави братчето си да се унижи. За да може после да „разплете” интригата и да се изправи срещу „баща си”.

# 597
Добро утро, момичета!  Hug

Да, критиките ви към криминалната екшън част на сюжета звучат логично. И аз понякога се дразня на нещица като например искането за 5 млн. долара откуп. Все ми се струва, че дори и за Намък Емирхан това не е сума, която вадиш просто ей така с едно позвъняване до финансовия си директор.

Ще видим, може в следващия епизод в течение на разследването за отвличането на детето, Йиит да понесе последиците от това, че е приел подкуп от разследван.

На мен ми се струва, че новият режисьор не е толкова прецизен като предишния. Още сцената с раждането, сега сцената със спасяването на Йозгюр и фините детайли - изглежда любовните сцени му се отдават по-добре отколкото екшъна.  Grinning Защото не е само въпрос на сценарий, а на заснемане на тези моменти.

Аз, въпреки всичко, не съм разочарована и с удоволствие изгледах серията на онлайна, вчера част от нея с руски превод, в неделя с български субтитри. Grinning

Мисля си, че беше нормално Джем да не стреля срещу Джунейт и да се колебае срещу себе си враг ли има или приятел. Затова не обвинявам Джем, че не стреля, а че е тръгнал в акция срещу похитители неподготвен. Не че жилетката непременно ще те спаси, имаш цяла глава открита за мишена, но все пак.

Хубав ден ви желая!  Hug

# 598
Привет и от мен Hug Hug Hug

И аз, като Виктория Hug се събудих с мисълта, че не съм написала най-важното Joy Joy Joy, но до сега нямах възможност да пиша.
Всъщност нали цялата въртележка беше с цел да се премахне /убие/ Аслъ? newsm78 Как стана така, че Аслъ лично Джуньо я пусна? Защо? Само за да предаде инфото за откупа ли? Та това е смешно Mr. Green
Толкова серии мократа поръчка се отнасяше за Аслъ....а сега взеха, че я пуснаха, въпреки че беше в ръцете им #Crazy
За мен има разлика между Айхан и Ферхат. Ако ги няма техните поръчители - баща и респ. Намък - Айхан ще работи като адвокат, а Ферхат?? А, може да стане санитар, за да е по-близо до Аслъ....
Апропо, и в тази серия Аслъ щеше да "намине" през болницата Joy Joy Joy

Дани Hug, не съм съгласна, че когато един човек насочи пистолет срещу полицай, е нормално, той да не реагира! То си има ясни инструкции. Още повече, че Джуньо извади втори пистолета, въпреки че Джем стоеше в осветената част. За мен намеренията на Джуньо бяха ясни! Можеха например да дадат, че Джуньо се усмихва приятелски на Джем, говори му нещо и в един момент вади пистолета и стреля директно, по щях да съм съгласна, но представената ни ситуация беше еднозначна Simple Smile

Морела Hug и аз се питам напразно къде изчезна щерката на Джуньо и приятелката на Аслъ? Вторият сценарист от зор може би даже не е забелязал, че ги има в първоначалния сценарий Joy Joy Joy

# 599
Не знам. Всеки елемент в последния епизод е спорен и лишен от смисъл. Намък наистина е показан като глупак. Защо се нави на групостите на Джунко? Глупак като и всеки един от останалите герои. Аслъ, която се обърна с гръб към детето на люлките, Ферхат, който с любовта загуби всичките си инстинкти и се държи като ощипан. Йит, който вярно, че с опасност за сина му, но без грам здрава мисъл в главата си хукна да целува ръка- толкова му е вярата в правораздавателната система. Азад, който е толкова всемогъщ, че пожела на Йетер здраве и да го информира по телефона. А защо Абидин и Гюлсюм ще се подлагат на изпитанието да са в конака? Абидин всъщност какво работи (нали каза на Гюлсюм, че отива на работа), като стана дума и Фер за какво се осигурява пенсионно, да не говорим за Аслъ, за която ходенето до болницата е като за мен ходенето на кино- веднъж на 3 месеца, ако има с кого...Нещо трябва да променят. Иначе и Ибрахим не може да ги спаси, нито хубавото палто на Бирже.

Общи условия

Активация на акаунт