Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 071
  • 807
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Svetlya, жалко - т.е. няма да можете да ползвате адрес от нейния прием.

# 556
  • София
Svetlya, жалко - т.е. няма да можете да ползвате адрес от нейния прием.
Да, жалко. Пак не са ги доизмислили нещата Sad Голямото предимство за многодетни, аз лично изобщо не го виждам... Да не говорим, че уж имаме още точки за кака и предучилищна, които също не помагат. На всичкото отгоре живеем в общината на училището, но не сме в прилежащия район.
Все пак имам надежда, че като публикуват официално критериите, може нещо да не съм разбрала и нещата да се окажат по-благоприятни.

# 557
  • Sofia
Същото е с предимството за съседен район - реално той ще играе само ако има свободни места след като са класирани по т.1, т.2, т.3 .... А уж това е добавено, за да реши проблема и хората да имат някакъв избор.
Не би било коректно да се "избутат" децата от прилежащия район, т.е. децата от граничен район да се съревновават с тези от прилежащия.
Поне тези доп. точки дават малко предимство пред всички други деца от целия административен район или направо от цяла София. Но мисля, че щеше да е по-коректно децата от гранични прилежащи райони да си имаха собствена група, а не да им се дават допълнителни точки и да се борят наравно с деца от другия край на София, но и те с някакви допълнителни точки. Пак да се повторя, нали уж близостта трябваше да е решаващата.

# 558
  • Sofia
Ако някой ми каже как да пусна снимка, ще ви покажа новата система.

# 559
  • Sofia
Първо снимката трябва де е максимум 600/600 пиксела.

# 560
  • София
Ако някой ми каже как да пусна снимка, ще ви покажа новата система.

качи я в dox и дай линк

# 561
# 562
  • Куциндрел
Да, виждат се.
Ама не виждам група за съседен район, т.е. няма промяна никаква. Joy
А и пак не са дали точки за дете с баща неизвестен, а само с починал родител. Joy
Има си какво да се атакува в съда, стига някой да поиска.

# 563
  • Sofia
Супер! Много благодаря!

# 564
  • Sofia
Писах по-назад допълнително приетите критерии.

При кандидастване на второ и следващо дете, за прилежащ район на училището се счита както посочения в приложение 3 на системата, така и прилежащият район, използван за приема на по-голямото дете.

Ако постоянният/настоящ адрес на детето е променян през последните над 3 години, от 1 до 3 години или през последната една година преди подаване на заявлението, но промяната попада в граници на прилежащия район на училището, се ползва по-благоприятната за ученика група.

Дете, с адрес в прилежащия район , граничен на прилежащият район на училището получава 5 точки - това като част от допълнителните критерии.

# 565
  • Куциндрел
Мерси, това обаче не се вижда на снимките.

# 566
  • София
Това ако е така прието, няма нищо общо с коментираното.

# 567
  • Sofia
И за многодетното семейство само две точки! Laughing
Каква подигравка! А половината от становищата бяха за това.
Е, Общината си изми ръцете.

# 568
  • Sofia
Е, щом са нужни снимки...

http://prikachi.com/images.php?images/228/9271228V.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/227/9271227A.jpg

Двете точки са променени на 5 точки за многодетни. В измененията е записано. Тези, които качвам допълнително. Дано пак стане, че за първи път го правя това с прикачването. Не стана май много удобно за четене.. newsm78

# 569
  • Sofia
Още веднъж, благодаря! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт