Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 238
  • 807
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз съм доволна, ако този критерий остане, защото заради него детето ми вероятно няма да учи в Бусманци.
А и оставането или махането му не зависи от Общината.
Което пак не е гаранция.
Щом миналата година са били с по сто точки, не пречи тая година още в първата група да се стигне до жребий и пак да има окапали деца от квартала.

А и винаги има вероятност от изненади. Ето, при нас миналата година, както си мислехме, че няма да има проблеми за детска градина, следяхме системата и изведнъж - греда, обявиха ремонт и намалиха приема от 2 на една група и пак се оказахме във филм...

Иначе и аз мисля, че до някоя и друга година преблемът ще се реши от само себе си заради ниската раждаемост. Ще се задълбочи само в рейоните с концентрация на население от малцинствата или където ги карат с рейсове, както се разбра от темата...Rolling Eyes

# 256
  • Куциндрел
Контролът трябва да се изразява в това да проверяват документите, които родителите предоставят в училище.
И то не от директорките, ами от независим орган. После, ако има фалшиви, да хвърчат от директорски и общински постове незабавно.

# 257
  • София
Аз съм доволна, ако този критерий остане, защото заради него детето ми вероятно няма да учи в Бусманци.
А и оставането или махането му не зависи от Общината.
Което пак не е гаранция.
Щом миналата година са били с по сто точки, не пречи тая година още в първата група да се стигне до жребий и пак да има окапали деца от квартала.

А и винаги има вероятност от изненади. Ето, при нас миналата година, както си мислехме, че няма да има проблеми за детска градина, следяхме системата и изведнъж - греда, обявиха ремонт и намалиха приема от 2 на една група и пак се оказахме във филм...

Иначе и аз мисля, че до някоя и друга година преблемът ще се реши от само себе си заради ниската раждаемост. Ще се задълбочи само в рейоните с концентрация на население от малцинствата или където ги карат с рейсове, както се разбра от темата...Rolling Eyes
Аз неслучайно писах "вероятно няма да учи в Бусманци". Мисля, че имаме по-добър шанс в сравнение с миналогодишния, но след отпадането на варинта за точки от административния район, пак се връщам на първоначалния вариант с по-крайни училища като резервен вариант.

# 258
  • Куциндрел
Ако отпаднат точки за административен район, предлагам всеки по една жалба да напише, още с обявяване на окончателните критерии. А не всеки поединично да се спасява.

# 259
Контролът трябва да се изразява в това да проверяват документите, които родителите предоставят в училище.
И то не от директорките, ами от независим орган. После, ако има фалшиви, да хвърчат от директорски и общински постове незабавно.
Колкото директори на ДГ са изхвърчали, и колкото и там правят проверки ..та толкова и сега ще правят и ще уволнят. Някой директори , депутати стават , други "чакат" някой в МОН да се гътне , че са им "обещали" местенце. То така се сменят тия директори Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Колкото са по-корумпирани, толкова по-добре ги "награждават" с постове - къде депутатски, къде по комисийки разни. Те колко деца са "уредили" Simple Smile Simple Smile Simple Smile  ехеееее , че и на тези дето трябва да ги "проверяват" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 260
  • Куциндрел
Мхм, за това е хубаво директно да се изразява недоволството - ще пише жаБи, жаБи, жаБИ.

# 261
Аз мисля, че точно в нашия квартал проблема ще се реши скоро. Защото напоследък се засели доста с млади семейства, чийто деца ще пораснат и родителите им съответно дружно ще наддадат вой. Отделно, че се оказа, че всъщност решение докъде има, но още проучвам нещата и не ми е много ясно точно каква е системата.

# 262
  • София
Защо само директорите да носят отговорност? Тук има две виновни страни – корумпиран (директор) и корумпиращ (родител).

# 263
На родителя не му се осигурява право и после той виновен....Много удобно все родителите да са виновни за всичко.
По принцип корупцията е незаконна, но само тази директорка от Горна Баня я уволниха показно.

# 264
  • София
Кое право не се осигурява на родителя? И да, ако родителят е избрал да бъде корумпиращ, е виновен.

# 265
  • София
Ако родителят участва в престъпна схема, е виновен. Никой не е длъжен да осигури място на детето му в желано училище.

# 266
По принцип корупцията е незаконна, но само тази директорка от Горна Баня я уволниха показно.Тя пък реши да завлече и други и сега се водят дела.
Какво желано училище, тук става въпрос за хора, които са си купили имот (знаете как се изплаща имот в София) и не могат да използват правото си. СО трябва да помисли за тези хора, а без контрол нищо няма да се промени. Ситият сит, битият бит.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 12:47 от malinkap

# 267
  • София
Да, това е криво. И мен ме засяга. Просто ще чакаме второ и трето класиране. Като се наместят приетите и ще се разбере къде има места. Ако училището не е "мега елитно", едва ли ще има струпване от деца в трета и четвърта група.

Това са правилата. Опитахме да ги променим, Чобанов не се даде.

# 268
  • София
По принцип корупцията е незаконна, но само тази директорка от Горна Баня я уволниха показно.Тя пък реши да завлече и други и сега се водят дела.
И си затвориха очите за родителите, които са ѝ давали подкупи.
Какво желано училище, тук става въпрос за хора, които са си купили имот (знаете как се изплаща имот в София) и не могат да използват правото си. СО трябва да помисли за тези хора, а без контрол нищо няма да се промени. Ситият сит, битият бит.
Пак да попитам – кое право не могат да ползват?

# 269
  • Куциндрел
Разбира се, че всеки участвал в измамата трябва да носи отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт