На 33 сама ...

• 93 255
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 1 185
elenna, не знам защо, но я свързвам с израза "оставиш ли да те опитомят, има опасност да поплачеш". Иначе наистина много хубава книга, но трябва да се чете в определен момент...иначе не се разбира.

ПС: ще споделя и моя любим цитат: "Когато срещнех някой възрастен, който ми се струваше, че разбира малко повече, аз го проверявах с рисунката си номер 1, която бях запазил."

# 1 186
" Ако си склонен да се обвържеш, то ти приемаш, че вече сте двама. Това НЕ значи да се променяш..." - напротив, точно това значи, променяш се-при това, за по-добро.Не значи да си нечии слуга, но значи да се надградите, което е свързано с промяна.
Човек се развива цял живот, в това неминуемо има промяна.
Но ти не се хващаш с някого, за да го променяш, ти се хващаш с него, защото го харесваш и те кара да си щастлив. Трябва да си подкрепа, а не натиск за развитие.
Мотивация, а не "задължение". Да си там, когато има нужда от изслушване и едно рамо, не да налагаш изисквания. Надграждането не винаги става от двамата едновременно. Понякога единия дръпва напред, а другия "изостава". Друг път обратното.

Чела съм "Малкия принц" 3-4 пъти и я обожавам, но не мисля, че тук някой говори за опитомяване. Simple Smile

# 1 187
Google, да, неточно се изразих. Промяна в смисъл, че се променяте/развивате заедно. Аз ако ще хващам някой да го моделирам - изобщо няма да се занимавам. И би било обидно и към мен някой така да подходи. Ако не харесваш стартовия пакет - не ми губи нервите! Но ако видиш потенциала на един човек и бъдеш негов стимул да покаже най-добрата своя версия - ето на това казвам мечтан партньор.

ПС: опитомяването може да се обвърже с постове от средните страници за това, че за да изградиш връзка, трябва да бъдеш отворен и уязвим. Или поне аз такава асоциация направих.

# 1 188
Много прозаично разбиране на вечните въпроси за това дали имаме нужда от опитомяване и принадлежене нещо се прокрадва тук. За малко повече романтика, да си припомним това: http://prikazno.com/malkiyat-princ-exzupery/

Всичко е добре със принца и романтиката, и цветята, и въображението, но когато се прекали с книжките и фикциите, се стига до такива теми - на ХХ години и сама ... Simple Smile

Естествено,че без принц,романтика,цветя и въображение всичко е безмислено ! Без значение дали си на 33г или 43г.
Що за глупости ! Прагматизмът в любовта е глупост.Особено когато нея я няма !

# 1 189
Много прозаично разбиране на вечните въпроси за това дали имаме нужда от опитомяване и принадлежене нещо се прокрадва тук. За малко повече романтика, да си припомним това: http://prikazno.com/malkiyat-princ-exzupery/

Всичко е добре със принца и романтиката, и цветята, и въображението, но когато се прекали с книжките и фикциите, се стига до такива теми - на ХХ години и сама ... Simple Smile

Естествено,че без принц,романтика,цветя и въображение всичко е безмислено ! Без значение дали си на 33г или 43г.

Практиката е единственото изражение на любовта. Иначе се получава такива аномалии, като да ти реди красиви думи и обещания, но няма кой да те пипне по челото, когато имаш температура. Другото е фантазии, измислици и най-вече лъжи и манипулации. И когато изгубиш сума ти време с някой дървен философ, дето само разтяга локуми, но не си мръдва пръста, става сама на ХХ години...

# 1 190
Едното не изключва другото, обаче. Романтиката и прагматизмът е добре и двете да ги има, без едното, другото е загубена кауза, и още повече набити години в самота, пък ако ще и в брак.

# 1 191
"Иначе се получава такива аномалии, като да ти реди красиви думи и обещания, но няма кой да те пипне по челото, когато имаш температура. Другото е фантазии, измислици и най-вече лъжи и манипулации. И когато изгубиш сума ти време с някой дървен философ, дето само разтяга локуми, но не си мръдва пръста, става сама на ХХ години..." - то за това е казано ( ще цитирам по памет) като говори един мъж, гледай го в действията. Като каже нещо, думата му на 2 да не става"

# 1 192

Практиката е единственото изражение на любовта. Иначе се получава такива аномалии, като да ти реди красиви думи и обещания, но няма кой да те пипне по челото, когато имаш температура. Другото е фантазии, измислици и най-вече лъжи и манипулации. И когато изгубиш сума ти време с някой дървен философ, дето само разтяга локуми, но не си мръдва пръста, става сама на ХХ години...
Момичета, така и така коментирате отношенията мъж-жена може ли да ви задам един въпрос? Трябва ли мъжът да бъде предвидим или трябва да има напрежение, очакване, така да се каже съспенс?

# 1 193
За мен лично няма предвидими хора или поне аз не съм срещала такива.

# 1 194

Т.е не вярваш на партньора си и си в постоянно очакване?

# 1 195
Момичета, така и така коментирате отношенията мъж-жена може ли да ви задам един въпрос? Трябва ли мъжът да бъде предвидим или трябва да има напрежение, очакване, така да се каже съспенс?

Ако предвидим означава да си държи на думата и да прави, както е казал и обещал, а съспенса е някаква вечна драма и въртене около него и кво ще му скимне в следващ момент: определено първото. Всъщност с това най-много ме спечели моят мъж.

# 1 196
и аз съм съгласна. Никакво напрежение не ми трябва - имам си достатъчно на работа. Вкъщи се прибирам да ми е приятно, уютно, спокойно, да разговарям; да се опирам за съвет; да обикаляме места. Тези с драматизмите, с вечните доказвания или държа те в шах и мат и не знаеш какво би могла да очакваш = не, и то без мерси!

# 1 197

Ако предвидим означава да си държи на думата и да прави, както е казал и обещал, а съспенса е някаква вечна драма и въртене около него и кво ще му скимне в следващ момент: определено първото. Всъщност с това най-много ме спечели моят мъж.
Общо взето това имах под предвидим. Струва ми се, че не са малко жените на които спокойствието във връзката им идва твърде много. За мен е неразбираемо защо трябва да има постоянна игра.
Вярно е, не съм най-добрият пример за дългосрочни семейни отношения. Може би защото не играя. Опитвам се да разбера себе си, ако е нужно да се опитвам да играя, а не да съм предвидим, открит

# 1 198

Т.е не вярваш на партньора си и си в постоянно очакване?
Явно имаш друго в предвид. Grinning
Ако е в този смисъл, да е предвидим за основните неща, да си спазва обещанията и да знам, че няма да забегне изведнъж нанякъде, защото му е хрумнало, че иска да иде на поход в Рила (примерно), да, предпочитам да е предвидим. Grinning

Аз имах в предвид, че в ежедневния бит всеки е непредвидим и може да му скимне нещо и това е част от хубавото, но за по-базовите неща - не. Simple Smile Ето днес се прибирам и гледам, че ме е записал на курс по алгоритми. Да, това не го очаквах. Ама и не ми разклаща живота. Grinning

# 1 199
Google, йеииии - хубаво е да те изненадват приятно Simple Smile
Stan, игра има в началото - когато се сваляте. Може би флирта имаш предвид. Той е полезен - в крайна сметка никой  не иска нещо, което може да получи само с щракване на пръсти, а и още не се познавате - така, че не си и сигурен какъв е точно отсрещния.
Но да си играем на гоненица...на "направи жертва, за да ми докажеш..." - ъъъъъ, не! На тези години на никой не му се занимава.
освен на жени(да, мъчно ми е, ама не съм срещала  мъже така да се излагат), които са се хванали като удавник за сламка и мислят, че като "изядат Х "шамара",  той ще...се кротне". Е за к'во е тая Пирова победа?!

Общи условия

Активация на акаунт