На 33 сама ...

• 94 194
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 750
Летящата, аз ти вярвам, че е реален персонаж. Имам такива познати - и мъже, и жени. Истината е, че с годините хората имат склонност да развиват нереалистични очаквания към другите и съответно да имат нереалистична представа за собствените си достойнства и значимост.

# 751
мерси и на двама ви Simple Smile
кукумицинка, ама моя колега няма и имот даже. Живее на общежитие - според мен му трябва слугиня/хетера.
bgtatko81, едно от нещата, които ми правят впечатление е именно дали човек носи на сарказъм и умее да го ползва. Дори бих дала една точка на Nofelet по въпроса, но ако е целял резултата на Кулагин, тук хората са малко по-ошлайфани, така че е shoot to miss.

# 752
Там сигурно и сестрата го надъхва и му промива мозъка, защото намери ли си жена и създаде ли нормално семейство, няма да си дава парите на нея и племенниците. Егоистичните близки, които съсипват живота на човек, за да е добре собственият им живот, не са толкова рядк явление. И бабата от Русе, която роди на 60, цял живот се беше грижила за болни и егоистични родители.

# 753
Авторката пише по-интелигентно и има по-здравословно мислене по въпроса от 'помагащите'.

# 754
Авторката пише по-интелигентно и има по-здравословно мислене по въпроса от 'помагащите'.

Анджък де, дип, че по-младичките тук са още свитички и не смеят да се изокат като по- ..хм.. - опитните: Много сме интелигентни за средното ниво мъже, ще ни се изкриви лебедовата шия от прекалено взиране надолу.

Не че не е вярно, де. Но факт е, че гледането е еднопосочно нагоре. Както се спомена всяка иска умни и красиви деца. Да , ама мъжете отгоре също не гледат надолу, освен че са и по-малко. И всичките изпоженени за бг-мами, от - виж по-горе - опитните. Wink

# 755
Има една приказка за гроздето. За някои е кисело, за други сладко. Това е положението.
Не знам аз кой за кого се е изпоженил (аз бракове не сключвам), ама гледам, че тука една шепа мъже дето пишете не падате по-долу от най-ожесточените потребителки. Да жегнете ей така, между другото, а някои и директно. Нали змийският език беше женски уж. Къде се изпари безкрайното огромно мъжко великодушие.

Човекът със "здравословното" мислене явно много ги разбира нещата. Ама е сам, но карай.

А незрящият явно ще си остане с претенциите за "дълъг и успешен" живот, но пък има мама и сестричка.

Да си сам на 33 не е диагноза, а състояние. Може вече да ти е доскучало, да си видял това-онова, даже да ти е ок, но не означава, че си самотен. И тук идва тънкият момент – един хубав ден се събуждаш сутрин и си казваш "абе, аз съм на 33, а пък нямам до себе си никого. Всички се изпожениха, деца имат".
И какво се оказва, че всъщност ако няма общество, в което да се огледаме, няма и да се почувстваме "сами на 33", "остарели" за деца, съпруг, гаджета, ипотеки и т.н.

Джинджър, не се поддавай на стереотипите, а си живей живота. Когато вътрешното ти състояние подскаже, че си готова и искаш до себе си човек, той ще се появи по естествен начин. Всичко, което се случва в нас като мисли, осъзнаване, състояние на духа, страхове, притеснения, в крайна сметка се пренася и в ежедневното ни поведение и е съответно сигнал за околните. Ти не си срещнала твоя Човек просто защото все още не искаш да го срещнеш наистина (може би).
А и в животът на "мома" си има много плюсове. Отговаряш единствено за себе си.

# 756
lyam, на човек (не пол) очите не са му на глезените( ти си отговори защо). Отивай при Деси Фотосесията и не словоблудствай тук! Ако пък ти е друга ориентацията, веднага ти прехвърлям един скорошен мой фен, който дойде да ме осведоми, че тъй като ми било време да раждам, той е преценил, че сме подходящи - неговите условия са да готвя, чистя, 4 пъти седмично секс, от които минимум 2 - свирки и да не му искам никакви пари и за нищо. Човека е 110кг, 175см - ако те устройва - ще ви свържа.
basila e много права за всичко!

# 757
lyam, на човек (не пол) очите не са му на глезените( ти си отговори защо). Отивай при Деси Фотосесията и не словоблудствай тук! Ако пък ти е друга ориентацията, веднага ти прехвърлям един скорошен мой фен, който дойде да ме осведоми, че тъй като ми било време да раждам, той е преценил, че сме подходящи - неговите условия са да готвя, чистя, 4 пъти седмично секс, от които минимум 2 - свирки и да не му искам никакви пари и за нищо. Човека е 110кг, 175см - ако те устройва - ще ви свържа.
basila e много права за всичко!
Ееегати, а договор и нотариус донесе ли?

# 758
"Ееегати, а договор и нотариус донесе ли?"
ха-ха, най-забавното беше, че съм разменила точно 5 думи с този човек, а той дойде пред още 5 човека да го издекламира ( = горното е цитат). Не беше въпрос, тъй като явно той е преценил, че със сигурност покрива всички мои критерии. Сега се сещам, че последните години поне 5 такива случая имам, в които някакви мъже(добри/лоши няма значение) идват и по този начин ми поставят въпроса ( време ти е да раждаш, аз съм ), а аз до сега при един не съм отишла да кажа "абе искам да се женя и бременея". Мъжете решават, че само щото си на 30+ и часовника тиктака - ти  трябва да се чувстваш богопомазана, че той ти е обърнал внимание....

# 759
Човекът със "здравословното" мислене явно много ги разбира нещата.

Напротив - нищо не разбирам. Най-вече не разбирам как с коментари, които само плюят другия пол ѝ помагате.

# 760
Не може да е истина, как са се самозабравили толкова бляк

# 761
mvrht, ти с какво помагаш точно?! Ginger да не е саката, бе?! Ако ще изказваш мнение (дори и ние да не сме на същото) пиши, ако ли не - недей да трупаш излишни коментари!

# 762
А аз не разбирам повечето мъже (с минимални изключения), да слагате под един знаменател всички "жени". Жените така мислят, жените са такива, жените искат това, жените не разбират.
Това малко като с азиатците – всички ви изглеждат еднакви, освен в размера на ходилото (в случая половите белези).
Лично аз, когато срещна човек, който няма собствено мислене, а го кара на "те жените", съответно "те мъжете", вече го слагам в графа "ограничен".
Да, различни сме жените и мъжете, но човекът е преди всичко сбор от личностни качества и особености, обусловени от ума. И така е редно да се възприема и общува с него, като с човека – не като с мъж или с жена.
Външните белези са сигнала, окраската, повърхността и те бързичко отпадат и омръзват при общуване, ако попаднеш на едно нищо отвъд външността.

Повечето постове бяха насочени да се среща с мъже, аз хейт не видях. По-скоро ирония към разни мушмороци, взели се на сериозно. Такива екземпляри има и сред двата пола и те си заслужават гъбаркането.

# 763
Мен друго ми стана интересно.

Много се преекспонира това с 'великите очаквания' и 'лебедовите шии' на тези,които в момента са на такава възраст и са сами. С две думи се набляга на тезата,че те са сами,защото са много надути,надменни и имат свръх изисквания.
Вероятно,наистина има такива жени и вероятно и голям процент от тях са такива,не знам, нямам такива наблюдения ( имам две-три приятелки,които съвсем не са такива).
Определено не съм съгласна. Или поне съдейки по себе си.
Лично аз смятам,че изборът на партньор е най-важният избор в живота ни,а това неминуемо води до по-голямо внимание и повече предпазливост. Вярно е,че на 20г човек не ги мисли тези неща-колкото на 30-40.След като понатрупа опит и изяде няколко шамара от грешни избори,започва да разбира какво не иска и на какво държи.
Не се смятам за надменна,надута.Мога да общувам с всякакви хора на всякаква възраст,етнос и социално положение ( обичам хората и съм много социален тип),радва ме да мога да помагам на хората и винаги съм отворена към нови запознанства без някаква конкретна цел. Когато обаче става дума за избор на партньор,нормално нещата стават малко по-различни и там вече си имам някакъв минимум от очаквания,но не смятам,че той е прекален.Мисля,че всички хора са имали такъв (поне тези,които са се бракували по-осъзнати).
Да искаш партньорът ти да е интелигентен,отговорен и емоционално зрял - не намирам,че са превземки и велики очаквания.И не смятам,че човек трябва да прави компромиси с толкова фундаментални качества.Естествено говоря само и единствено от моята си камбанария.Всеки иска различни неща и ако аз държа точно на тези качества,вероятно има жени,които държат на други.
Просто исках да кажа,че за себе си не приемам,че съм с нерeалистични очаквания и изисквания и това е причината.По-скоро тези елементарни качества трудно вече се намират в зоната на свободните електрони.

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 12:32 от *Ginger

# 764
Да бе, ама на 33 вече е супер лесно да се отсеят едните от другите. Те вече живеят в различни светове, разлика от земята до небето. Над 30 горе-долу нещата са ориентирани и ако има външните сигнали за успех, то явно и човекът е свестен. Не че има нещо лошо в ходенето на палатки, но ако на 33+ още се влачи с помияр, грозна палатка и дрипи из Пирин, явно не става. Също така ако си изкарва парите с бране на гъби (истинска история, не моя).

Е, гледаш да няма основните дефекти на успешния човек - "тъмната триада" от нарцисизъм, арогантност и да си играе с хората като с пешки. И ако не е психопат, си действаш, това е. Просто се движиш в средите, дето са сятаните, не тия, дето са изпаднали. Щото около 30-те са още младички и уж има потенциал, но като дойдат децата и се окаже, че толкова са му възможностите и хич не му се драпа за повече от цигарки и патронче Пещерска и салатка - опааа. Та така, гледай да нямаш досег с лузъри оттук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт