На 33 сама ...

• 94 197
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 765
Аз пък съм на мнение, че има много интелигентни и осъзнати мъже (и жени), но голяма част от тях си седят сами заради някакви други уж недостатъци или не са достатъчно "готини".
Скрит текст:
Например, моят приятел си го харесах, когато беше на 32. Тогава живееше още с родителите си, за да им помага със сметките. Болшинството жени като чуят, че живее с родители на тази възраст заключават - егати смотаняка и бягат с 200. Ние се събрахме. До месец беше под наем в моя квартал, след година заживяхме заедно, сега сме си в наше жилище. Просто приоритетите му се смениха. Разбира се, още им помага, но не е залепен за тях, чуват се веднъж на 1-2 седмици и се виждат понякога и по-рядко.
Само пример давам. При всички положения друга жена ще му намери и други кусури, които аз не му виждам.
А палаткуването е друг вид емоция. Аз обичам да кръстосвам Пирин. Тук таме на палатка, тук таме на хотел в Банско. Според настроението. Simple Smile
Това с гъбите ме разби.

# 766
Ха-ха, и двамата си живеехме с родителите. Аварийно обаче, не хронично. След това бързичко се преориентирахме. Между другото, то и нямаше кой друг да ни вземе такива изроди. Факт, и двамата не сме "достатъчно готини", каквото и да е това.

Палатката е готино нещо, стига да е само палатка, а не диагноза.

А тоя с гъбите - може и да е направил пари, знаеше къде растат трюфелите. Въпреки че се опита да ме убеди как разбира от гъби и как е 100% сигурен, че набраната гъба е манатарка...докато не стана мастилено синя в ръцете му. Щото имало гъби-мутанти:)

# 767
като каза помияр, моя приятелка има гадже от 2г. Тя е на 25г той на 38г. Той я натиска за дете, обаче тя се дърпа, защото той наскоро си намери работа в магазин за алкохол и цигари; живее с майка си  и иска да живеят у тях тримата и голямото си куче. За това време тя колкото пъти искаше да отидат някъде - или парите бяха отишли по храна за кучето, или няма време, защото той трябва да го разхожда по 3ч дневно...

# 768
като каза помияр, моя приятелка има гадже от 2г. Тя е на 25г той на 38г. Той я натиска за дете, обаче тя се дърпа, защото той наскоро си намери работа в магазин за алкохол и цигари; живее с майка си  и иска да живеят у тях тримата и голямото си куче. За това време тя колкото пъти искаше да отидат някъде - или парите бяха отишли по храна за кучето, или няма време, защото той трябва да го разхожда по 3ч дневно...

Ами, защо се натиска да е с него? Кучето все така си е искало разходки и е имало разходи и преди 2 години. Какво се очаква да направи приятелят в тази ситуация, да умори или да заебе някъде кучето ли? Като не я устройва живот на хора с куче, с всичките му грижи, още като е решила, че иска сериозна връзка, да го беше отписала. Тук заплатата и живеенето с майката ми се струват по-малкия проблем.

# 769
напротив, и  тя има, те така се запознаха. Проблема е (който забелязвам и у друга моя приятелка с голямо куче), че море/уикенд или каквото и да предложи, винаги отг е: не искам да си оставя кучето, не можем да го вземем или нямам пари. Тя започна работа със заплата доста над неговата, а той 1г си бърка в носа и обясняваше как все няма за него. Те вероятно скоро ще се разделят, защото тя казва, че не го вижда да поема отговорност като мъж и не си го представя като баща. Можеше да уреди имотния въпрос, но просто не му се занимава. Стана скандал, че тя отиде на море с майка си, дори НГ не празнуваха...щото да си седели вкъщи. Аз съм абсолютен противник на идеята да си изгониш животното(каквото и да е) заради гадже, но ако искаш партньор ти трябва да направиш място в своя живот за него. Не може кучето да ти е вечно оправдание за всичко.

# 770
  • Сф
Е, по случайност съм с тапия за бране и продажба на диворастящи гъби.Хората, които останаха да се занимават с това в Сф са двама, трима.Измряха и на младите не им се занимава.Продават по пазара + билки.Интелигентни хора бяха, с професии, отделно от продажбата на гъби.Надявам се Сирен прави разлика м- у селския Мунчо с торбичката, който вика " тая гъба не я знам, не я бера" и хората занимаващи се професионално и сериозно с това.Още на времето мутри ръководеха пунктове и изнасяха...Хич не беше лош бизнес,  нито пък изпита е лесен. Все едно да кажеш, че някой , който шие гоблени е глупак.
Аз лично не ходя по палатки, но някои хора ги влече и на 30+.Както и рафтинга и катеренето.Хич не е евтино хоби дори, тъй че нещо си в грешка.Да не говорим, че ходят и по чужбина, трябва подходяща кола, велосипеди се влачат, оборудване...много лесно задраска палатките Simple Smile
Иначе съм съгласна че хората на 30+ са по наясно със себе си, но ето авторката не е боса, нали е имала един брак зад гърба си, дълги връзки, би трябвало да е натрупала достатъчно  опит , за да бъде по смела или просто я е страх да не сбърка пак. Ама като не пробва няма как да сбърка, нали? 4 години без връзка, в разцвета на възрастта, не мога си го представя туй нЯщо..
На устата ми е да попитам разведен с дете би ли си взела? Щото след няколко години ще попадне на категорията стар ерген, от което лично мен тръпки ме побиват...

# 771
Хигиената е враг на туризма. Това по повод палатките.

# 772
  • Сф
Това са глупости!Надявам се че си си подавала носа отвъд Долно Сусурлево ??

# 773

Иначе съм съгласна че хората на 30+ са по наясно със себе си, но ето авторката не е боса, нали е имала един брак зад гърба си, дълги връзки, би трябвало да е натрупала достатъчно  опит , за да бъде по смела или просто я е страх да не сбърка пак. Ама като не пробва няма как да сбърка, нали? 4 години без връзка, в разцвета на възрастта, не мога си го представя туй нЯщо..
На устата ми е да попитам разведен с дете би ли си взела? Щото след няколко години ще попадне на категорията стар ерген, от което лично мен тръпки ме побиват...

Не ме е страх!
Пробвам непрестанно.
Просто човек,който в последните години не се е сблъсквал с това - няма как да знае какво в момента се предлага на пазара Simple Smile
Не е като едно време. Интернет драстично измести общуването между хората.
Има и много мъже и много жени,които си стоят сами,но няма общуване.
И,да,разведен мъж с дете не го отписвам. Май вече даже го предпочитам пред стар ерген ( че при последните ми сблъсъци с такива .....)

# 774
От Янечек разбрах, че на фитнес не трябва да ходя, защото било само за повърхностни мъже, а сега разбирам, че и на планина/палатки не може да отиде човек. Ще си стоя сам явно.

# 775

Подавала съм го много отвъд, но с нормални битови условия. Не са глупости изобщо.

# 776
Преди време бях пуснал пост във фейсбук за "палатките и хората".Simple Smile
Посоката – понеже си ценя личния комфорт, за мен да си авантюристично настроен тип на 20-25, заспиващ и събуждащ се на някоя поляна, плаж, да си постоянно по купони и запивки, за тази възраст на експерименти е ок.
Обаче, след една определена възраст - 30 примерно, ми отива към мърлявщина и незрялост. Това във връзка, че имам познати, които останаха вечните хипари, бохеми и тънъ гребящи от живота според тяхната представа.
Лично аз не виждам нищо разтърсващо на 30 и кусур години да съм всяка вечер на гребена на вълната като се напивам, друсам, спя по паланки и мръсни квартири, водейки повърхностни разговори (някои макар да са с претенции за духовни, философски и интелектуални, все пак си остават една поза) с куп подобни мърлячи. Simple Smile
Всяко самоуважение изисква сито.

# 777
Съгласна.
Не сме ходили много на палатки реално, защото покрай бягането си ни трябват хотели, но всеки път е бил изключително зареждащ. В моята представа иде реч за една нощ на открито на хубаво място високо. Цял ден си катерил, обикалял, разглеждал, заспиваш си на върха в палатката, на другата сутрин още обикаляш и вечерта се прибираш в хотел/вкъщи.

# 778
Тръгваш след работа и петък и събота вечерта спиш на палатка. В неделя се прибираш и се къпеш...
 Мале мале... че излизате, излизате ама май само по 'главната' и на кафенце. После защо попадате само на разни 30+ годишни дето работят в магазин и живеят с мама. Защото явно ви е такова обкръжението...
И в интерес на истината и аз не съм ходил на палатка от ученическите си години, след това само на хижа/хотел, ама ако излезе някое предложение за палатка, няма да си вирна носа и да кажа аз по палатки не ходя...

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 13:04 от mvrht

# 779
Ами три дена да обикаляш по чукарите с гаджето си и да правите любов сред кал, пот и кир /и други телесни отпадъци/, при всякаква липса на душ е леко гнусновато.
А иначе мизерника си е като мухъла - навсякъде вирее. Това, че има душ в квартирката си, не означава автоматично че го ползва. Но при палаткуването е гаранция - защото просто няма такъв.

Общи условия

Активация на акаунт