iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 95

• 62 729
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
И аз чакам още от януари, и от февруари. Голям съм карък.

# 526
Добре де момичета от два дена само ви чета и се стискам да не пиша .Моята поръчка в момента е на митница и очаквам резултат .С лоялити кредит е.но след като пратих разпечатка от IHERB и банката колко съм платила реално,защо трябва да се обмитява ?

# 527
И моята пратка на стойност 28лв+5лв доставка се е озовала на митницата... Sad

Нали доставката не влиза? Какво трябва да нося-на банковото извлечение пише 33?

И само на едно гише ли се минава в този случай, за София става дума? В другия край на града съм и това ще ми утрепе половин ден... не знам дали да не я откажа направо

# 528
Добре де момичета от два дена само ви чета и се стискам да не пиша .Моята поръчка в момента е на митница и очаквам резултат .С лоялити кредит е.но след като пратих разпечатка от IHERB и банката колко съм платила реално,защо трябва да се обмитява ?
Защото митницата разглеждала тези бонуси - лоялти и реуордс кредит - като някакви виртуални пари.

Код за отстъпка в iHerb:   PAR2643

# 529
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Набързо пиша по казусът моите две пратки. Първата, която беше влязла на 12 и от тогава я нямаше, бяха я преопаковали и на мястото на името ми беше етикетът от Германия. Около 40% беше мазен кашонът, на мирис го оприличавам на някакво рибено масло, вътре нямах и в поръчките, които поръчах тогава заедно. Значи някоя поръчка с тракингоколо моята има спукано шише. Това го пиша за ориентир, поръчката е от 31.01, утре ще напиша точно номерът, че сега съм през телефон.
А втората пратка, за която писах, имам известие, за доказване на стойността на пратката, която е деклатирана 18,55$, трябва да изпратя доказателствата на митницата в Горна Оряховица. От номерът виждам, че моята е 21 от 79 задържани пратки Blush
Ако някой е в този район мога да дам телефон за връзка или да попита за негова пратка.

# 530
Предпочитам да е на митница, отколкото отново да е изчезнала.

# 531
Защото митницата разглеждала тези бонуси - лоялти и реуордс кредит - като някакви виртуални пари.

Значи,ще си ги връщам обратно тогава.Аз очаквам още една такава от 01.02 .,която още я няма в България.

# 532
Моите ако са отишли на митница, се чудя дали да ги връщам или да ги взимам и да плащам безумните такси.

От една страна все се сещам как преди време една жена беше писала, че ѝ изчезвали често пратки от пощата, iherb ѝ връщал парите, но в един момент по някакъв начин я бяха отрязали, не си спомням точно. Според мен имат някаква класификация на клиентите и не искам да влизам в някакъв "черен списък".

От друга страна iherb имат не малка вина в случая за създалата се ситуация, защото не ни предупредиха, че се променя начина, по който се декларира митническата стойност. Определено нямам вина в случая, нито една пратка не ми превишава 29,50 по старите правила. Май е по-правилно да ги върна, вместо да го раздавам "селска чест" или "какво ще си помислят за нас чужденците".

# 533
  • София
Не знам на какъв принцип връщат парите. Аз им писах за две пратки, които чаках още от ноември и не дойдоха - направиха проверка, извиниха се, но ми възстановиха парите само за едната. На какво основание така и не стана ясно...
Имам над 15 доставени пратки до момента и все си мислех, че за $15 няма да се правят на интересни, но не би.

# 534
  • София
Е само аз ли останах с неполучени пратки от януари, които според тракинга от 6-ти февруари са в България?
Аз имам две от януари, които са влезли в България на 1 февруари и още не съм ги получила.

# 535

За момента лоялти кредита не го отчитат като виртуални пари, но явно има акция и спират наред всичко което е описано с тотал над примерно 19 долара. Моята пратка на реална стойност под 30 лева беше спряна, защото на кашона пишеше 20 долара (18.50$ поръчка +1.5$ loyalty credit), но не са ме карали да плащам нищо допълнително освен митническа такса. Важното ако имате пратка за под 30лева  да се ходи на място с известието, ордерите, платежните, и тн. , защото ако се изпращат документите по мейл има реална опасност да се наложи да си платите 12те лева за представителство на пощите независимо, че пратката не се облага с ДДС.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 08:39 от bubanka

# 536
  • София
Всички по-стари пратки съм получил, в момента най-старите са ми поръчани на 07.02 и от 20-и трябва да ме чакат в пощата, още не съм ходил да си ги взема. От iHerb за тези 5-6 месеца имам към или над 150 пратки, слава Богу, нищо не се е губило до сега, но пък съм и решил, ако ще се заядат за 20 стотинки - 1 лев, няма стотинка да им плащам, чудя се дори дали да им пиша и да се обяснявам - да отида до митницата ми е загуба на време и пари...

Направи ми впечатление, че последните две поръчани пратки, за няма два дена са на етап "Processing completed at origin...", тоест, на етапа преди да влезнат в Бг. Шипнати на 20-и, на 21-и са с този статус... Чак пък толкова светкавично, никога не е било.

ROV5021

# 537
1 поръчка и аз чакам и почвам да се замислям дали ще я получа (от 31.01). От 05.02 не е мръдвал статуса си. И в пощата я няма.
Ако иде на митница, задължително ще получа известие, че е там, нали?

# 538
  • София
Не знам на какъв принцип връщат парите. Аз им писах за две пратки, които чаках още от ноември и не дойдоха - направиха проверка, извиниха се, но ми възстановиха парите само за едната. На какво основание така и не стана ясно...
...........
Връщат пари на принципа коректен клиент. Ако много често ти изчезват пратки, може и да не ти върнат парите. Водят си някаква статистика. Всички знаем, че има и некоректни клиенти  Wink  - сами са го споделяли в темата / ... върнаха ми парите, но си получих пратката, какво да правя?! - все едно вариантите са повече от един?!/

------------
Ако иде на митница, задължително ще получа известие, че е там, нали?
99% е сигурно, че ще получиш Митническо известие / което се носи от БГ пощи/.
Това известие получаваш на адрес или получаваш Пощенско известие, да отидеш лично да си го получиш от пощата.
Ако не си вземеш пратката от митницата, след 20 дни ти изпращат второ и тогава, ако не си вземеш пратката,  след  20-30 дни я връщат / подготвят за връщане, нали събират много пратки  и на 2-3 месеца ги връщат/.

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 539
В момента има акции на данъчните, мвр и митници. Очаквайте всякакви пратки да бъдат спирани в следващия 1 месец, тъй че преценете дали да поръчвате или да изчакате края на акциите. Вероятност за край на акциите 15 март. Какво да се прави, тр да се пълни хазната от дребните пратки на хората. 😐😤

Общи условия

Активация на акаунт