Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

 • 92 018
 • 1 839
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 5 762
НВО 2019 - с входящия номер и кода за достъп от служебната бележка
https://priem.mon.bg/
  * Получаване на служебна бележка с оценките от изпита за проверка на способностите - до 2 юли
   * Издаване на свидетелство за завършено основно образование  - до 3 юли
   * Подаване на заявления за първо класиране - 3 - 5 юли
   * Първо класиране  - до 11 юли
   * Записване на приетите на първо класиране или подаване на заявление за второ класиране - до 16 юли
   * Второ класиране - до 18 юли
   * Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли
   * Обявяване на свободни места след второ класиране - до 29 юли

"Резултатите от олимпиадите и националното състезание " Акад. Любомир Чакалов", които участват в балообразуването, ще бъдат вписани в служебната бележка с оценките от НВО. Медицинско е необходимо, дори в заявлението да е включена една-единствена професионална паралелка. Ако не сте включили професионални паралелки, медицинско не е необходимо.
Ако подавате онлайн, единственият документ, който трябва да прикачите е сканираното медицинско. Цялата останала информация се въвежда в профила на ученика по служебен път."

Дидева
Балообразуване
Скрит текст:


Как се класират учениците
Скрит текст:
Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатът с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарасне чувствително - до няколко часа)
От един sysadmin, 2012 г.
Седмокласна поща
Скрит текст:
В седмокласната поща се събират полезни материали по всички предмети. Предава от набор на набор. Право да дават паролата за нея имат определени потребители, а да я получат - потребители, които са писали редовно поне две последователни теми.
Стари теми
Скрит текст:
Предучилищна набор 2005 - 1, 2, 3, 4, 5  
Първи клас - 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  
Втори клас - 1, 2, 3  
Трети клас - 1, 2  
Четвърти клас - 1, 2  
Пети клас - 1, 2  
Шести клас - 1, 2, 3  
Седми клас - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Важни дати

Указания за оnline кандидатстване

Паралелките се редят от най-желана към по-малко желана и достатъчно на брой, за да може детето да се класира на първо класиране по някоя позиция.
Дете с по-нисък бал не може да измести друго с по-висок независимо как са подредени паралелките.
Ученици с равен бал се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от НВО, след това -  по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети. При ново равенство -  по средноаритметичната оценка от БЕЛ, ЧЕ, математика, ИЦ, ГИ, БЗО, ФА и ХООС, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план.
Ученици с еднакви показатели се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.


"Учениците, класирани по второ или следващо желание на първо класиране, имат възможност да се запишат в училището, в което са приети, или да подадат заявление за участие във второ класиране в същото училище.
Ако изберат втората възможност местата им ще се запазят, но в същото време ще имат възможност да се класират за по-предно желание.
Има и трети вариант – да не предпочетат нито една от предходните възможности, което означава, че губят мястото си. Учениците, които не са се записали след първи етап и са подали документи за второ класиране, не пренареждат желанията си."

lorenca
Справки за минималия и максималния бал и статистики на успеваемо … фия /2009 - 2018/
Статистика на успеваемостта 2019 за София, Пловдив, Варна

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 19:46 от Спунк

# 1
 • Мнения: 5
Дали ще бъде ОК да се сканира медицинското с мобилно приложение за андроид, тоест с телефон:grinning:

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 910
Спунк, благодаря!  bouquet

Успешна и ползотворна седмица на всички деца и родители! Нека успеем да направим правилния избор при подредбата на желанията и на финала да има доволни усмивки!

# 3
 • у дома с любимите си хора
 • Мнения: 804
Спунк,благодаря за новата темичка!Да е на късмет на децата!

Моето си подреди желанията.Някои много ме изненадаха,но той си решава.Сигурно е,че влиза на първо желание в нашата област.Ще кандидатства и в още една област.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 607
Спунк, HeartsHeartsHearts

Ние тотално зарязахме мисленето. Почивка до сряда. Чудя се дали да отида на консултацията в школата. Дали има смисъл?

# 5
 • София
 • Мнения: 2 356
Какви са прогнозните балове за професионалните паралелки, София?

# 6
 • София
 • Мнения: 1 052
Все още редим желание и ние.
Моята намеса се свежда до оцветяване в таблицата и номериране по ръкописния списък.

Дано всички направим най-добрата подредба!

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 20:18 от Eiger

# 7
 • Мнения: 19 723
Мисля, че спокойно може да се сканира с телефон. Често използвам Tiny scanner. Вади превъзходно качество.

# 8
 • Мнения: 815
Благодаря, Спунк! В петък драснахме към морето за уикенда и умишлено си наложих вето за темата до неделя. Резултат: 255 непрочетени Joy Прехвърлих през 2-3 страници набързо. Не искам, следващото написано от мен, да става повод за повторна дискусия! Само да си дам мнението. Не намирам нищо лошо в това, дете от провинцията, с определени интереси в дадена област, да продължи обучението си в друг град, при положение, че няма подходящо училище в неговия. Никой не е длъжен да стои и цикли на едно място, само защото е роден в това място. Има ли заслуга, има и право на избор. И никой не може да го оспори!

# 9
 • София - Младост 1А
 • Мнения: 2 384
Благодаря, Спунк!

Ние сме подредили желанията.
Гледах статистиките и прогнозите. Огромни благодарности на всички за положения труд!
Смятах и умувах, ще му е нужен късмет за първото желание. Доста е на кантар. Имам някои притеснения и резерви за паралелките след първото желание, споделих ги и ще видим дали ги е взел присърце.

Успех на всички!

# 10
 • Мнения: 682
Благодаря за темата, Спунк Wink

Благодаря за прогнозите от предишната! Съвпадат с моите и изпълняват желанията на детето. Дай Боже да се сбъднат! То е от тези, които вървят по най-малкото съпротивление - никакви сложни езици, положи си труд, колкото да му стигне за пералните и май там ще се намести..

Едно наблюдение от мен - тази година в първа пералня няма паралелка с химия и/или биология, залагат на математика, увеличават тях. В езиковите гимназии паралелка с обявен такъв трети/четвърти профил има само във втората пералня. Та си мисля, че балът на паралелката тази година ще скочи, медицината винаги е била търсена специалност...

# 11
 • Мнения: 5
Благодаря Дидева, мисля да използвам същото приложение🙂

# 12
 • София
 • Мнения: 3 067
Успех на всички в новата тема.Отново благодаря за помощта ви
И синковеца подреди вчера желанията след като мама провери статистиката и за къде евентуално ще му стигне бала. Все пак ще пишем Първата пералня най- горе АЕ/РЕ пък може да стане някое чудо, въпреки че той днес не държи толкова да учи там( всеки ден нещо ново ми сервира).
Като ви чета  с 30 желания и повече ...ние едва до 10 ги докарахме, с претенциите му този език не ща ,този е тъп...
Та да питам 15 желания малко ли са?
Според статистиката със сигурност влиза от трето надолу още на първо класиране и то на повече от 80%

# 13
 • Варна
 • Мнения: 1 910
vnd зависи по коя статистика и как са сметнати тези 80%

# 14
 • Мнения: 975
Някой да има актуални впечатления за гимназията с румънски език?

Общи условия

Активация на акаунт