Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 фев. 2018, 10:45 ч.

Режим на виждане от бащата

 • 6 859
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 40
Здравейте!Имам съдебно решение за родителски права и бащата режим на свиждане всяка първа събота и трета неделя от 9:30 до 13:30 от месеца като му се дава възможност от 1до 3 число да уведоми за промяна на тези дни. Провеждат се срещите .Звъни извън тези дни и да се видя детето не съм го виждал ти не ми го даваш ще заведа дело че не ми го даваш заплашваме.Как мога да се защита при евнтуално завеждане на дело.

# 1
 • Мнения: 502
A ако няма накаква конкретна причина,защо не му давате да вижда  детето в други дни или за повече време?Ако и двамата са привързани един към друг,8 часа месечно е крайно недостатъчно време за един родител да се порадва на детето си.Аз също съм дете на разведени родители,които не се разделиха по възможно най-кроткия начин,но никога не е имало график,кога може да ме вижда баща ми и кога не.Това е много натоварващо както за вас така и за детето,което ако сега е малко и не обръща внимание,то като порасне определено няма да му е лесно. Simple Smile

# 2
 • Мнения: 7 295
Този баща къде живее? В другата си тема разказвате, че сте в България и не можете да се върнете в чужбина заради спънки от негова страна. Аз ли не разбирам или вие разказвате объркано?

# 3
 • Мнения: 40
   Бащата живее в България в града където е и детето.Решението е от български съд,но не спазва решението.

# 4
 • Мнения: 25 125
Не си длъжна да даваш детето извън решението на съда. Но и чужбина за съжаление няма да видиш.

# 5
 • Мнения: 7 295
   Бащата живее в България в града където е и детето.
детето в България ли живее или в чужбина?
Здравейте!Имам съдебно решение за родителски права и бащата режим на свиждане всяка първа събота и трета неделя от 9:30 до 13:30 от месеца като му се дава възможност от 1до 3 число да уведоми за промяна на тези дни. Провеждат се срещите .Звъни извън тези дни и да се видя детето не съм го виждал ти не ми го даваш ще заведа дело че не ми го даваш заплашваме.Как мога да се защита при евнтуално завеждане на дело.
ако детето живее в чужбина как се провеждат срещите? в първата публикация твърдите че се провеждат срещите в последната, че не се провеждат. кое е истина?
ако искате помощ е добре да изложите ситуацията коректно, защото лично аз не мога да я разбера. ако някой разбира моля да ми разясни.

# 6
 • Мнения: 25 125
Самотна майка, с дете, припознато от баща си живееща в чужбина. Детето е родено там, но се връща без да прецени в БГ. Бащата започва да вижда детето си по съдебно решение и иска и повече. Отказва да подпише детето да се изведе отново навън. Доколкото разбрах заплашва и майката, че ако не му го дава извън споразумението, то ще и направи още проблеми.

# 7
 • Мнения: 7 295
Благодаря, сега разбрах. Т.е две години не се е интересувал, сега изведнъж е проявил интерес.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 181
Бащата ок ли е, в смисъл добре ли се грижи и държи с детето?

# 9
 • Мнения: 40
Да обесня подробно.Забременях 2015г. казах му,че става баща, в третия месец от бременноста ми звъни по телефона той си е в Бг. и ми казва не ме интересува повече оправяй се аз си имам нова приятелка  и от тогава нищо 4-5 месеца не се обажда не се интересува как е бременността ми нищо.2 месеца преди раждането ми звъни и ме пита:Как е?Моя въпрос беше:Ще го признеш ли поне това дете?Отговора му:Не знам не съм решил ,ако ми платиш пътните може и да го призная и така до последно и така дойде призна го и реших да си дойда в Бг да видят детето близките ми и съответно и неговите.И така  дойде време да се връщам обратно като си мисля ,че като не го искаше детето и ще ми разпише и ще му направи паспорт и така ще замина обратно с детето.Направихме паспорта но декларацията не направи  и така днес ще я направя или  утре другата седмица...Той си живее в тях аз в нас и всеки ден идваше или през ден да го вижда не съм го спирала или забранявала когато е имал свободно време.Но един ден получачвам призовка от съда завел дело за режим на свиждане и съда определя ежемесечен режим всяка 1 събота и 3 неделя от месеца от 9:30-13:30 и му дадоха плус, ако не може  тези дни да ги смени с други дни само да се усъществи контактите.Водя го когато ми каже и после ми звъни и казва не ми го даваш не съм го виждал събота ще заведа дело,чене ми го даваш.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 13 990
Никога не съм разбирала защо толкова ритат тия жени да бъде признато детето и то от баща, на който не му пука изобщо за него. Не ти ли дойде на ума, че сама му даваш лостове в ръцете да те действа и манипулира години наред? Че си и плати за тоя "кеф". Нямам думи.

# 11
 • Мнения: 7 295
Е те това и аз се чудя. Не иска дете, не поема ангажимент, отношението му е никакво обаче права има и то на сила дадени.
Заведи дело. 50 на 50 е. Детето ти е много малко за да разчиташ на кефа на създателя му. Други възможности не виждам.

# 12
 • Мнения: 40
Тогава не съм мислила затова което се случва сега мисълта която ме измъчваше е как детето ми ще е с баща неизвестен в акта за раждане и съответно и с мойте презиме и фамилия.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 13 990
На детето ти едва ли щеше да му е драма, по-скоро теб те е било срам. А докато детето ти порасне за да схване за какво иде реч вече и на теб нямаше да ти пука.

Имам приятелка, чиято дъщеря е с баща неизвестен. Ми не си е загубила съня нито тя, нито детето. Напротив - малката е професионален състезател вече и няма някой галфон, който ще се прави на важен да й спъва ходенето по състезания, които скоро ще са и извън страната.

# 14
 • Мнения: 40
И при мен е така само спънки, разиграване и манипулиране.Тормоз си е.

Общи условия

Активация на акаунт