Нова седмичка (22-28май) - нова срещичка?!?!?!?!?! Хайдееее!

• 6 534
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
 Силве, стискаме палци!

# 76
Силве, много съжалявам за проблемите ви! Cry Дано по-скоро Марти оздравее и бързо да ви пуснат от болницата! Praynig

Петя, и за Яни съжалявам! Ех, как не му се размина антибиотика! Много ме е яд! Дано поне тези болести да му създадат някакъв имунитет към яслените вируси, та да може да ходи от яслата по-спокойно! Бързо оздравяване и на вас! Hug

# 77
Силве, дано бързо оздравее Марти и да ви пуснат от болницата.
Пете и на вас бързо оздравяване, поне бързичко е повлиял АБ...

# 78
Аидичка, сега видях какво красиво стихотворение си написала за Мими.Определено имаш голям талант, пишеш страхотно, това си е дарба, не спирай да ни радваш с творбите си    bouquet

# 79
  • густо майна Филибето
s_vasseva , бързо да се оправите, че твоите неволи като сте болни са двойни,ако броим и твоята болест стават тройни даже.
bim_bam , теб пък предстартова треска те тресе Wink Знам колко е трудно началото, дано Боянка не създава проблеми. С виждането при мен е много трудно, но сега като е топло и светло, може вечер след 6,30-7ч да оставя малкия при татко му и да изляза само с Наталия Simple Smile
Аз пък водих Наталия в детска логопедична градина "Елица" и говорих за записване. Сега подготвям документи, за да хванем юни, че после чак през септември. На събеседването тя се държа учудващо добре, даже ме заряза и хукна сама да обикаля из коридорите. Лошото е, че е на другия край на града и не знам как ще се организираме с воденето.
Нашият татко е в отпуск тази седмица и разходките й се отразяват много добре, държи се много поносимо. Аз заради новопоявилата се агресия спрях всякакви лекарства и добавки, но явно трябва да търся причината и другаде,на нея й е скучно само у дома, може би се чувства малко несигурна, а когато е и с татко и с мама и навън е по-различно.
 Като четох за терапията с картинките в Ресурсния център се сетих да пробвам и аз нещо да занимавам Наталия и сега като си имам принтер изпринтирах и оцветих няколко картинки, на които тя не обърна особено внимание, но пък брат й се възползва и сега ми връчва картинката с Телетъбис като иска да му пускам филма Wink Той още не казва смислена дума, и това за него е удачен начин за комуникация Grinning

# 80
  • София
Майчета, искам да ви споделя какво ни се случи днес и да ви поискам съвет.
Знаете, че моят син има проблем с говоренето, който според специалистите логопеди може с времето сам да отмине, но има вероятност речта му да не се развие от самосебе си и това да нанесе да детето психологически травми заради факта, че нито възрастните, нито връстниците му го разбират какво казва.
Вчера случайно срещнах една мама с дете на същата възраст, което си говори нормално, но има леко отклонение при произнасянето на отделни букви- вместо "с" казва "ш", но като цяло му се разбира всичко. Та тя ми каза, че нейното дете ходи от миналата година в логопедична детска градина и тя е много доволна от грижите и обучението, което се полагат там за сина и. Групите били малки- с по 7-8 деца, логопедите и учителките били много мили и любезни и така..Та тя ме посъветва да отида дотам и да видя какво ще ми кажат за Бобо.
И ние двамата днес отидохме в тая детска градина. Много съм впечатлена от отношението към децата там и към моето дете конкретно, но да не разводнявам темата. Та след като го тестваха по техните си методи, ми казаха, че определено има нужда от логопедична помощ и, че имат нещо като летен лагер за една седмица за новите деца, по време на който определят степента на забавяне на говора на всяко дете, както и индивидуалната му потребност от логопедична помощ. Казаха ми да му подготвя  документите за края на юни, като след тоя едноседмичен период, да го дам от септември при тях за постоянно.
Чувствам се ненужно раздвоена и искам да чуя и вашето мнение- да го дам ли в тая градина или да го пусна в масова, като там няма да има същите логопедични занимания като в първата. Нуждая се от спешен съвет...

# 81
  • София
А какво стана с часа и мястото на съботната среща? Има ли конкретно решение вече, пишете кой ще идва..

# 82
Според мен е нужно да подсигуриш на детето си специализираната помощ, от която се нуждае! Самата ти определяш, че има проблем значи аз мисля, че не е нужно да се раздвояваш, а да постъпиш правилно! Желая ти успех!   bouquet

# 83
  • София, "Младост 3"
Габи - аз не бих се колебала да го дам там! Какво губиш? Ама печелиш логоп.грижи

Силве, бързо да оздравявате - стискаме палци да си ви изпишат скоропостижно

МАлкия Яни да оздравява и това да е последното му боледуване, че нещо мине се не мине 1-2седмици и е болен, милото!

Любознателна, Наталия е красавица и бих казала, че е повече от колкото си мислиш. Дали пък не й липсват занимания с теб? Колкото и да четеш и да се образоваш - не си специалист... няма ли дет.градина в която да има такъв специалист или пък някой по 1-2ч на ден  да се занимава с нея на частно /ако може да си го позволите/?

Валче, малката да ти оздравява - вие наистина сте комплект с Яни май! ДА я нацелуваш НИята!

Йосарианче, много сте сладки! Да пишеш по-често и кажи какво стана с изследванията и въобще как ти се вижда малбкия!

Светле, браво за напредъка на малката! Смело напред, напук на тъпата държава дето гледа само как да те прее...е без да помогне на теб или детето ти! АДно имате добри преподаватели със сърца, които да помагат на малката Йоанна.

Сети, как е мъничката принцеса? ЩЯхте да ходите на офтамолог - надявам се не пишеш защото всичко е ок. ЦЕлувки мерси за порцията смях и много прегръдки на фината мацка /двете фини мацки де/.

Мая, да се спасявате по-скоро от алергиите. Пиши как сте в центъра.

Бим Бам мерси че сни мислиш - добре сме, аз ту съм притеснена, ту отказцвам да се притеснявам. БЕ какво да кажа - Божа работа - ако е рекъм ще имаме щерка, ако ли пък не... Само се моля да не се увреди бебето и то така, че да не може да се хване... защото аз лично не знам какво бих правила. ДАно МАзнейкова си разбира и като идем юли месец да види всичко добре, че... е те това ми е най-голямата болка и страх. Ама се надявам, че Дани беше добре... че второто уж ставало по-голямо - дай БОже да не му се отразят проблемите, а и плацентата да оцелее до края!

Мама Иги, да пишеш че ще ти пишем 2 в бележника! Целувки на малкия мъж!

# 84
Аз също съм за специализирана помощ,още повече за един ден там и си доволна от отношението.Разбира се никога не е късно човек да се разочарова,но дано не ти се случи.Ние сигурно никога няма да тръгнем на градина ,но на моя приятелка ,здраво дете в нормална детска градина така го травмираха че спря да ходи до тоалетна там,в къщи си казва стихотворенията в градината не иска,през ден почна да казва че го боли коремчето да идва майка му да си го прибира.
Така че повече грижи никога не са излишни.

# 85
Габи, така като те слушам, предполагам, че става дума за градината на "Урвич". Ако е тя - не се колебай! Само добри отзиви има за нея. Аз също щях да записвам там Йоан, но реших, че му е рано да остане с толкова малко слухово-речева рехабилитация и се отказах. Та, ако за тази градина иде реч - не се колебай! Hug

# 86
  • София
Йепе, за същата градина става дума..Направо съм впечатлена как се сети без да съм дала никакъв жокер. Мерси на всички, които ми дадоха правилен съвет. От понеделник започвам да оправям документите на Бобо за градината.
Искам да попитам още нещо. Значи той има забатачени две ваксини- за детски паралич и ДТК ваксината. Никога не съм била компетентна по темата за ваксините, затова искам да ви попитам каква е разликата между "живата" и "убитата" ваксина за паралич, откъде мога да купя втората. Говорих с личния и той ми каза, че може да му се сложат едновременно ДТК без коклюшния компонент и убитата за детски паралич. Незнам защо, но много ме е страх от всички лекари, които са сигурни, че мнението им е неоспоримо..Имало и някаква вносна нова ваксина, която е и противоменингитна или иначе казано-три в едно. Обаче всичко това ви го казвам от гледната точка на личният на Бобо. Знам, че тук сме си една малка житейска енциклопедия, така че кажете ми всичко, което знаете в тая връзка..И мерси.

# 87
  • София
Gabi, ако изобщо не са ви слагали досега ДТК можеш да избереш коя да сложиш. Ако са му слагали обаче някаква и сега искаш реимунизация или нещо такова трябва да е като първата. Убитата уж била по безопасна, но знам ли, на нас ни сложиха живата без да ни питат 2я или 3я месец, а и аз тогава още не знаех за други варианти. За противоменингитните и аз се интересувам, казвай ако научиш нещо. Откъде се купуваше, ех, чела съм някъде, ама не помня много  Thinking Питай и тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46039.680

А днес педито, като я попитах няма ли да слагаме реимунизация за детски паралич на 14м. тя ме утрепа с отговора, че от болницата трябвало да й издадат лист с какви ваксини ни се позволявали и тогава ще ги сложи. А Тримовакса като го сложи на 13месеца не пита никой, сега се сети... Лошо ли е да се отлага реимунизация, как мислите?

# 88
  • София и там където не се пуши
Габи, не се колебайте за детската градина. Ние тази година сме последно в нея. Като преди това бяхме приходящи. Много са добри и чудесни педагози. Тук се грижат две учителки един логопед и една леля за децата 7-8 до 12 макс в зависимост от необходимостта, а в масовата вече са 30 деца 2 учителки и една леля. 
Имам голямо дете и заради него малкото го записах в масова и съжалявам макар, че бяха 24 деца. Говорих тези дни с учителки от масови и те ми казаха, че са обучени да помагат на такива деца като нашите, но нямат физическата възможност. Бях Ви писала на лични тел си номера, ако искате ми се обадете.

А за противоминингитните може да се обадите в инфeкциозна болница на номератора и те да ви кажат от къде може да си ги купите, някъде беше фирма посока Младост ама съм забравила

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 20:10 от dorothy

# 89
  • София, "Младост 3"
май има комбинирани ДТК с полиоме...бе квито там капки бяха - но са над 200лв
има умъртвени - ние такива си купуваме - ама ни ги купува лично педито! 35лв

а противоменингитната пак я взе педито - ние бяхме с 3 ваксинации сложихме вече и последната - към 70лв или малко повече беше /сложх защото разбрах че от 2007г става задължителна тази ваксина/

ако Габи не можеш да откриеш от къде да си купиш - ще питам педито да я помоля да ти поръча! Тя е във военна болница - мисля, че няма да ми откаже

Общи условия

Активация на акаунт