Електронни четци - тема 21

• 83 455
  • 851
  •   1
Отговори
# 570
Имам въпрос. С pocketbook touch lux 3 съм от края на юли, зареждала съм го 2-3 пъти. Последно преди месец и днес вече батерията беше на 4%, пуснах го да се зарежда в лаптопа, но не иска. На какво се дължи това?

# 571
Опитай се да смениш кабела, може нещо да е повреден.

# 572
Здравейте,благодаря за отговорите които сте ми дали.
Намерих си в продавалника Киндъл 2015  на добра цена с подсветка,чисто нов е неразпечатан от частно лице закупен е от немския Амазон,казаха ми ,че като го стартирам някакъв код трябва да регистрирам в Амазон за да му тече гаранцията.
Дотук добре НО имам питане:Ако нещо му се случи да спре да работи как се процедира нататък???Нещо не ми е много ясно все пак го е купил човек който непознавам и е доставено на неговия адрес аз как ще докажа на Амазон че съм собственика и ако искат да им го изпратя как ще стане цялата работа?/досега никога не съм поръчвала от Амазона/

Благодаря за търпението и отговорите на всички.
П.С.Много съм объркана как да постъпя.

# 573
Дотук добре НО имам питане:Ако нещо му се случи да спре да работи как се процедира нататък???Нещо не ми е много ясно все пак го е купил човек който непознавам и е доставено на неговия адрес аз как ще докажа на Амазон че съм собственика и ако искат да им го изпратя как ще стане цялата работа?/досега никога не съм поръчвала от Амазона/

Дано не ти се наложи, но регистрирайки Киндъла, ти ставаш собственик, това е твоят Киндъл, все едно кой го е купил. Както ако ти го подарят.

# 574
Vapor Благодаря.

# 575
  • София
Здравейте,
Двоумя се в избора на ел. четец между Pocketbook touch lux (3 или 4) и  Kindle paperwhite.
Тъй като по назад в темата четох за отзиви, че Pocketbook били по-бавни, моля някой да конкретизира в какво се изразява това (забива и трудно зарежда, повече време му трябва да прелисти или е по-бавен ако се използва интернет).
Клоня повече към Pocketbook, тъй като ми харесва това, че има физически бутони, както и че показва номера на страницата. Доколкото разбрах Kindle не ги показва, а това мен лично ще ме дразни.
Пускат ли намаления на Pocketbook, ако да къде и кога мога да очаквам?
Благодаря!

# 576
  • София
Моят киндъл си показва номера на страницата...

# 577
  • Варна
Може би зависи от самата книга. на мен досега на нито една книга не ми е давал опция за номер на страница. По-точно опцията я има в менюто, но не е активна. Но пък има процент от книгата и време, оставащо до края на главата или до края на книгата (както си го наместиш), което за мен е даже по-добре от номер на страницата.

# 578
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Хм, странно... Пейпъруайт ли това? Моят има и страници, и проценти, и оставащо време до края на главата.

# 579
  • Варна
Да. Пак казвам, има го в менюто, но в няколкото книги, в които съм пробвала не е активно. И понеже свикнах да ми показва времето до края на книгата изобщо не съм пробвала дали при някоя книга ще се покажат страниците. То процентът е същата работа реално, за какво са ми страниците, които на всичко отгоре нямат общо с тези на хартиените книги? Времето ме ориентира най-добре всъщност, да знам дебела книга ли съм подхванала или тънка Mr. Green

# 580
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Даже и долу вляво като натискаш върху оставащото време/процента не ти я изрежда измежду опциите ли? Принципно си права, че нямат значение страниците, просто е странно, че опцията е неактивна. Аз примерно предпочитам да ми е настроен на оставащо време от главата.

# 581
  • Варна
Ами май не се показва. Не съм пробвала скоро, просто не ми трябва. Ще погледна довечера дали се показва на книгата, която чета сега. Преди и аз го бях настроила да ми показва време до края на главата, но това е по-кофти, защото нямам идея колко глави остават, дали съм в началото на книгата, вече към средата или наближава развръзката. Времето до края на книгата ми е просто перфектно.

# 582
  • София
Забелязала съм, че опцията за  страниците е неактивна когато книгата е изпратена на имейла на Киндъла. Поради тази причина винаги си качвам книгите с кабел през Калибре. Друг въпрос е, че тези страници нямат общо с хартиените и с течение на времето свикнах да гледам процент и оставащо време. А преди да си взема Киндъл, много държах на това да виждам страниците.

# 583
  • Варна
Аз си ги качвам с кабел от компютъра, както свалям и качвам файлове във флашка. Не ползвам нито мейли, нито калибре.

# 584
  • SA
С какво устройство четете книги в pdf формат / особено учебници/? Чудя се дали таблет или малък лаптоп да си взема, или има и подходящи четци за тази цел?

Общи условия

Активация на акаунт