Електронни четци - тема 21

• 83 975
  • 851
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Това е полезна информация.
Бях се ровил по сайтовете и стигнах до информация, че подсветката не се изключва, просто намалява, постоянно свети.
В интерес на истината нямам идея как е при Покетбук, но на Киндъл се изключва напълно.

# 601
Това е полезна информация.
Бях се ровил по сайтовете и стигнах до информация, че подсветката не се изключва, просто намалява, постоянно свети.
В интерес на истината нямам идея как е при Покетбук, но на Киндъл се изключва напълно.

Тук четох и казват, че винаги свети: http://www.mobileread.mobi/forums/showthread.php?t=205272 Точно за Киндъл Paperwhite става въпрос, но щом казвате, че няма умора за очите - мен ме устройва.

# 602
  • Варна
Тук се коментираше преди време, че при старите модели подсветката не се изключва напълно. На новия, който се продава в момента се изключва - гарантирано. Така или иначе на дневна светлина действително не може да се различи включена ли е или не.

# 603
  • Варна
Тук се коментираше преди време, че при старите модели подсветката не се изключва напълно. На новия, който се продава в момента се изключва - гарантирано. Така или иначе на дневна светлина действително не може да се различи включена ли е или не.

Всъщност и на новия има една съвсем лека остатъчна светлина, но за да се види трябва да сте в напълно тъмна стая. На дневна светлина или леко осветена стая не може да се улови. Това по никакъв начин не пречи на четеца обаче. Аз дори и през деня не изключвам светлината. Вградената светлина не свети право в очите, както е при телефон и таблет, а е отразена и затова не изморява при четене. Много по-удобно е да се чете така, отколкото на нощна лампа, а да не говорим пък за онези малки лампички за четене - с тях си е жива мъка.

# 604
  • Варна
Божееее, вярно Embarassed Действително мъждука на съвсем тъмно, снощи се наврях в гардероба да проверя, викам си будалкат ме нещо тук Joy
Wolfenstein,
леко съм те заблудила, но това мъждукане наистина не се забелязва изобщо нито при силна, нито при слаба светлина, само при пълен мрак. Явно е направено така, за да може ако решиш да четеш посред нощите да можеш да си включиш осветлението на четеца без да светваш лампата.

# 605
Искам да си купя една книжка от Колибри, но пише, че е защитена с DRM. Ще мога ли да си я конвертирам във формат за Киндъл?

# 606
  • Варна
На страница 38 е коментирано точно това.

# 607
Записвам се в "новата" тема/ за мен е нова 😁/, с въпрос- мислите ли ,че ще има големи намаления на черния петък?
Трябва да се реша само какво да избера- kindle или pocketbook. Аз имам от втория- даже го ъпгрейд-нах, никога не съм ползвала kindle, но май при тях цените падат повече?!- дали ?
Трябва да купя 2 като коледни подаръци, затова цената е решаваща

# 608
Здравейте,
извинявам се, ако е коментирано, но нямам възможност да прочета всичко, което е коментирано и искам да попитам:
Имам PocketBook Touch Lux 3     , който забива изключително много. На него съм изтеглил учебник по английски. Натискам да отворя учебника и засекох - 01:02мин. измина докато се зареди корицата на учебника. Когато искам да уголемя текста (да го zoom-на), отново чакам доста време. Не съм запознат толкова с електронните четци и въпроса ми е - при всички ли я има тази екстра (да са бавни, а не бързи, като таблетите, например) или това е мой проблем и трябва да се обърна към гаранцията? Благодаря предварително на отзовалите се! =)

# 609
Здравейте,
извинявам се, ако е коментирано, но нямам възможност да прочета всичко, което е коментирано и искам да попитам:
Имам PocketBook Touch Lux 3    , който забива изключително много. На него съм изтеглил учебник по английски. Натискам да отворя учебника и засекох - 01:02мин. измина докато се зареди корицата на учебника. Когато искам да уголемя текста (да го zoom-на), отново чакам доста време. Не съм запознат толкова с електронните четци и въпроса ми е - при всички ли я има тази екстра (да са бавни, а не бързи, като таблетите, например) или това е мой проблем и трябва да се обърна към гаранцията? Благодаря предварително на отзовалите се! =)

в какъв формат е учебникът- pdf?- ако е така, преформатирай,ще тръгне
Скрит текст:
аз имах такъв проблем с един огромен учебник, от над 5000 страници, който в крайна сметка разделих на две части, форматирах в epub и се успокоих

по моят въпрос- май все пак няма да се чудя много- kindle basic Няма подсветка/ като най-евтин го визирам/, а  по-високите версии,няма да ги огрее при мен заради рекламите,и форматите...сега се чудя за kobo евентуално...ако намеря добра цена, ..ако не- добрият,удобен pocket book

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 01:01 от Mamagemelar

# 610
  • Sofia, Bulgaria
Вие в какъв формат конвертирате книгите за Kindle?
В момента ползвам само мобилното приложение, на телефона и таблета, но в какъвто и формат да конвертирам не мога да сменям шрифтовете. На книгите които имам от Amazon няма проблеми да се сменят шрифтовете.
И една интересна информация. Тамън се чудех, кога ще пуснат нещо ново, след като изтехлиха Voyage от продажба. https://goodereader.com/blog/electronic-readers/there-will-be-a- … -october-17th/amp

# 611
В моби с калибре, после с десен клик директно мятам на мейла на Кирето, пускам му уайфая и готово. Може и в тхт, но тогава не можеш да ползваш бележките под линия, смяна на шрифт, съдържание и още някои благинки.

# 612
  • София
Вие в какъв формат конвертирате книгите за Kindle?
В момента ползвам само мобилното приложение, на телефона и таблета, но в какъвто и формат да конвертирам не мога да сменям шрифтовете. На книгите които имам от Amazon няма проблеми да се сменят шрифтовете.
Конвертирам в mobi, и на мен на таблета шрифтове не могат да се сменят, докато за купешките книги може - явно така са го направили.

# 613
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря ви, явно проблема е наистина в самото мобилно приложение. 🙂

# 614
  • от Луната
Моя е Покет бук бейсик лукс. Подсветката се изключва напълно, но както са казали тази светлина не изморява очите и е незаменима при лошо осветление или на тъмно. В началото ми беше трудно да свикна, че е само с бутони и няма тъч, но след 3 дена и този "проблем" го няма и ми е супер удобно с копчетата. Единствения проблем, който имам е с качването на книги, нещо връзката с компютъра е супер трудно осъществима, с калибрето нещо не можах да се оправя, а и на мейла не се получава. Но се мъча рядко, защото съм си накачила книги за цяла година Wink

Общи условия

Активация на акаунт