Слънцезащита 2018

• 100 996
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • Prismatica Aerie
Живанк@, няма ли как да пробваш?
На мен светлият цвят на Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+  ми е много тъмен.

# 421
За съжаление няма как да пробвам.
Щом светлия е тъмен, значи златистия съвсем няма да е подходящ за мен. А сега се замислям дали и светлия ще е ок. Ако разбирам правилно придава цвят, а не се адаптира към кожата, така ли?

# 422
Екрана може ли да се използва като основа за грим и достатъчна защита ли е за градски условия ?
ДА, добра основа е за грим и за градски условия е ОК (дори в южна Испания през май ми беше достатъчен), но ако трябва да съм честна колкото и да ми харесва продукта мисля, че са се оляли с цената му. Шисейдо има подобен и по мои спомени по-евтин, дори една Нютроджина има такъв продукт за нищо пари (миналата година бях с Шисейдо, по-миналата с Нютроджина, в момента мажа Австралийското злато, което също е великолепна основа под грим, особена за смесена и по-мазна кожа, но не е течност... има чудесни продукти във всеки ценови клас!)
https://www.sephora.com/product/urban-environment-oil-free-uv-pr … Nbw&gclsrc=ds

https://www.target.com/p/neutrogena-174-ultra-sheer-liquid-daily … &gclsrc=aw.ds

https://www.sephora.com/product/sunscreen-multi-protection-broad … ts%20grid:p393065

PS Антелиосът със тинт(Ла Рош Посе)например, въпреки е е добър продукт и мои приятелки се кълнат в него на мен не ми понася съвсем - на пръв поглед не изгарям, попива ми добре, но ме омазнява по-бързо от Екрана/Шисейдото/Нютроджината/Астралийското злато (което е баш Американско Simple Smile)))

PS Ха, това изглежда интересен продукт - серум със SPF 50
https://www.amazon.com/Roche-Posay-Anthelios-Daily-Antioxidant-S … %5Bsrc%7C%5Bch%7C

A това е праймър със SPF 50.... хммм, бих пробвала определено, под грим!
https://www.amazon.com/dp/B007MYLM1I/ref=emc_b_5_i?th=1

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 17:12 от Agent Provocateur

# 423
  • Sofia
Живанк@, няма ли как да пробваш?
На мен светлият цвят на Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+  ми е много тъмен.

На мен също  Peace Мисля, че няма да е подходящ за светла кожа с лунички..

# 424
светлият аквафлуид през зимата ми идва леко тъмен, той е за среден цвят на кожата, за много бяла не е подходящ; през лятото ми е идеален, светла съм, но не прекалено, пазя се много и автобронзиращи продукти не ползвам, защото се харесвам възможно най-светла; тъмният за мен е твърде, твърде тъмен и на мен направо ми идва кафяв с оранжев оттенък
не мога да кажа, че се адаптира и не е много покривен

# 425
Много ви благодаря момичета! Ще си поръчам тогава неоцветения флуид на Биодерма!

# 426
Ще ми препоръчате ли някакъв слънцезащитен крем за суха и дехидратирана кожа. На 30 съм но тази година не знам ми се появиха нови лунички. До сега си имах но лятото много рядко ползвах слънцезащита

# 427
На предишната страница в дългия ми пост съм писала точно за такъв Simple Smile

# 428
  • София

Екрана може ли да се използва като основа за грим и достатъчна защита ли е за градски условия ?

Екрана е добра основа за грим при мен.Изчаквам го около пет минути да попие и после нанасям ФДТ или СС крем.Не омазнява и не ми свлича грима не му влияе по никакъв начин.За градски условия е добър,както и за офис среда.Предпазвал дори и от луминисцентна светлина.Така ми беше казала консултантката преди години.За плажа обаче не рачитаи на него.
[/quote]

А какъв продукт ползваш на плажа за лице?

# 429
Да бях го чела, но аз не искам и да хващам тен, че имам лек тен по рождение Simple Smile

# 430
  • Варна
Петя, аз съм с начална форма на розацея според дерматолога ми.Лицето ми лесно се зачервява и имам спукани капиляри.Миналата година бях с Uriage Bariesun минерален с SPF 50+ .Винаги съм със шапка със широка периферия и под чадър.Крем нанасям много по- често от на два часа и хич не ме интересува бяла ли съм или блестя повече от слънцето  Wink
 Това лято пак ще съм с някакъв минерален,може да повторя Uriage.

Между другото за градска среда, освен Екрана за основа под грим много ми харесва как се държи и новия слънцезащитен на Филорга.

# 431
Да бях го чела, но аз не искам и да хващам тен, че имам лек тен по рождение Simple Smile

В такъв случай мажеш на често и по повече. Знам, че тук се пита за продукт, който "пази и с който не се появяват петна" и за продукт, с който "мога да почернея", но такова нещо обективно погледнато няма, а въпросите са фактически грешни.
Кажи-речи всички европейски продукти са формулирани по един начин, имат си и UVA, и UVB. Дали предпазват или не, зависи изцяло от мажещия. Не можеш да се пуснеш с гелче във водата, да забравиш да го подновиш и после да кажеш "ми не работи, появиха ми се петна".

Та да се коментира слънцезащита всъщност има смисъл само в рамките на обмяна на опит за консистенция и на вид - дали е физичен, дали е химичен филтър и на кого какво му понася по-добре.

С "флуида" на sun dance, който всъщност, въобще не е флуид, ще се чувстваш добре. Сложи достатъчно и нанасяй отново на всеки 2 часа Simple Smile (А ако държиш да не ти блести лицето, пробвай Missha, дано да пожеш да ги откриеш, чудни са.)
Аз носех грим отгоре, съответно не мога да подновявам и си ми почерня физиономията, но на мен ми допада. Няма продукт, който да се носи под грим цял ден, да не бъде подновен и да ти запази лицето напълно бяло.

Повече информация за почерняването и за слънцезащитните продукти: http://www.ainostoria.com/2016/05/talk-why-you-should-use-sunscreen.html

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 19:43 от bambinnah

# 432
светлият аквафлуид през зимата ми идва леко тъмен, той е за среден цвят на кожата, за много бяла не е подходящ; през лятото ми е идеален, светла съм, но не прекалено, пазя се много и автобронзиращи продукти не ползвам, защото се харесвам възможно най-светла; тъмният за мен е твърде, твърде тъмен и на мен направо ми идва кафяв с оранжев оттенък
не мога да кажа, че се адаптира и не е много покривен
+1
Не изглеждаше толкова тъмен в аптеката, но сега изчаква прибран, за след морето. А въобще не съм порцеланов типаж.
Имам нова любов - Biore UV Perfect Face Milk SPF50+/PA+++
https://www.ratzillacosme.com/sun/biore-uv-perfect-face-milk-4-plus/
Само да не беше толкова мижаво количеството.

# 433
О, ще го опишеш ли? Как го усещаш под грим? Аз имах есенцията, очаквам, че е сходна консистенция.

# 434
О, ще го опишеш ли? Как го усещаш под грим? Аз имах есенцията, очаквам, че е сходна консистенция.

Ползвала съм 3 вида слънцезащитни продукти на бранда, включително есенцията. Есенцията я усещам в пъти по-спиртосана и сушаща, макар че алкохол има и в млякото. Млякото е доста по-стабилно като защита (лично тествано), то и така си се води по описания и сравнения из нета. Определено продукт за мазна кожа  или за комбинирана с подложка от хидратант.
Консистенцията е като на флуид. Странно е при нанасяне - хем дава леко усещане за съдържание на олио, хем има матов, пудрен завършек. Напомня ми леко на Nude Touch на Биодерма в това отношение (само в това). Съответно има и топченце в бутилчето, което при разклащане хомогенизира съдържанието. Разнася се много лесно и бързо, така и попива. По ревютата пише, че не оставя бял филм, но аз намирам, че все пак има такъв, макар и минимален. Може и да е защото прекалявам понякога с количеството. Успява някак си да ми блърне гигантските пори и се държи чудесно под грим. Аромата трудно мога да го преценя, защото изчезва почти мигновено. Изисква щателно почистване в края на деня, защото е водоустойчив и наистина не мърда от лицето.
Абе, чудесен ми е, само да не бяха такива минималистични човеци тия японци. Слънцезащитата им като сушито - тъкмо да ти хареса, и свършило.

Общи условия

Активация на акаунт