Слънцезащита 2018

• 100 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас/Пз
При мен Неострата изобщо не си личи на лицето. Нищо общо няма с тонираните кремове на Биодерма например.
При мен е абсолютно по същия начин. Обожавам го. Придава едно страхотно озаряване, но нищо не личи като бб или фдт.

# 631
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Купих си Аквафлуида на Биодерма светъл цвят и СПФ 50. Питенето ми е под него трябва ли да се слага дневен крем.

# 632
прецени сама дали ти е достатъчен или не
ако ти е мазна кожата и отдолу сложиш друг крем, може да ти дотежи
ако ти е суха кожата и ти опъва, нормално е да сложиш
аз не слагам, най-много нещо под очите, за да ми е комфортно

# 633
На кратко, всички филтри са химични, но минералните филтри отразяват лъчите, а другите ги поглъщат и превръщат в топлина.
Минералните са титаниев диоксид и цинков оксид, всички други са "химични".

Има мнения, че минералните са по-щадящи към чувствителни кожи и представляват по-малко риск от предизвикване на непоносимост, но това твърдение все по-често се оспорва с вкарването на нови химични филтри.

Много благодаря, Миоки!
Само още един въпрос, че сега ми хрумва: След като химичните филтри превръщат лъчите в топлина, това означава ли, че лицето се поти под тях и лъсва повече, отколкото с минералните? Или по друг начин казано дали с минералните лицето е по-матирано?

# 634
  • Бургас/Пз
Здравейте. Купих си Аквафлуида на Биодерма светъл цвят и СПФ 50. Питенето ми е под него трябва ли да се слага дневен крем.
Не слагам, защото ако сложа, кожата ми се омазнява и лъсва по-бързо. Като консистенция и нанасяне много го харесвам, обаче не съм сигурна, колко предпазва, защото два пъти сред разходки на слънце за не повече от 2часа ми се е зачервявала кожата с него. Иначе за градски условия  до работа и обратно ми е много добре

# 635
Благодаря ви много за отговорите за Неострата.

Мила, кир ефект ми се получава с крема Ла Рош, за който писах. С флуида им не, но от него ми излизат пъпки. Но други тук ползват флуида без такива оплаквания. С кремовете предишни години не ми е ставало така. Но сменят формули, опаковки и винаги съм разочарована, когато внесат уж подобрена формула.
Иначе в аптеката видях, че Ла Рош имат няколко различни крема с фактор 50, с другите не знам как ще е.

# 636
След като химичните филтри превръщат лъчите в топлина, това означава ли, че лицето се поти под тях и лъсва повече, отколкото с минералните? Или по друг начин казано дали с минералните лицето е по-матирано?
Не, топлината не е чак толкова голямо количество, че да предизвиква потене.
Дали ще лъсва лицето не зависи от вида на крема, от гледна точка на минерални или не минерални филтри  съдържа, а от формулата и съответната кожа.

Аз ползвам Anthelios XL non perfume fluid и няма кир ефект с него при мен.

# 637
След като химичните филтри превръщат лъчите в топлина, това означава ли, че лицето се поти под тях и лъсва повече, отколкото с минералните? Или по друг начин казано дали с минералните лицето е по-матирано?
Не, топлината не е чак толкова голямо количество, че да предизвиква потене.
Дали ще лъсва лицето не зависи от вида на крема, от гледна точка на минерални или не минерални филтри  съдържа, а от формулата и съответната кожа.

Аз ползвам Anthelios XL non perfume fluid и няма кир ефект с него при мен.

разбрах преди изветно време, че минералните филтри изсушават кожата а аз имам проблем с моята кожа.Проблема е, че преди да разбера това вече бях купила такъв слънцезащитен.Въпроса е да не го ползвам изобщо върху лице или да сложа отдолу хидратиращ крем дали ще помогне?Незнам дали си заслужава да рискувам понеже се боря дълго с това състояние.....Какво мислите за минералните филтри момичета?Дайте съвет какво да правя Simple Smile

# 638
На мен кремовете с минерални филтри ми сушат доста. Кожата ми е може да се каже нормална към засушена в момента заради това,че използвам третиноин. Задължително трябва да сложа крем под тях при това сериозен крем и пак към края на деня ми е сухо и поопънато въпреки, че подновявам с крем с химични филтри.
Най-изолиращия крем, който съм открила до момента, е Дермалекс за кожа с екзема, но като цяло се ориентирам към кремове с нови химични филтри.

Може да пробваш да сложиш крем отдолу и само на определен участъ и да видиш как ще ти е, ако не, ползвай за шия, деколте, ръце. Все ще намериш къде да го измажеш.

# 639
Моята кожа също е суха и чувствителна, Hеострата е с физични филтри, нали? Чудя се дали ще ми изсуши и раздразни кожата.

# 640
Честно казано, не знам, но е вероятно да изсуши. За раздразнение по-скоро от това, че е засушена, а не заради самите филтри/съставки.

# 641
  • Шотландия
На мен кремовете с минерални филтри ми сушат доста. Кожата ми е може да се каже нормална към засушена в момента заради това,че използвам третиноин. Задължително трябва да сложа крем под тях при това сериозен крем и пак към края на деня ми е сухо и поопънато въпреки, че подновявам с крем с химични филтри.
Най-изолиращия крем, който съм открила до момента, е Дермалекс за кожа с екзема, но като цяло се ориентирам към кремове с нови химични филтри.

Може да пробваш да сложиш крем отдолу и само на определен участъ и да видиш как ще ти е, ако не, ползвай за шия, деколте, ръце. Все ще намериш къде да го измажеш.

Кои са новите химични?

# 642
Писала съм ги преди в темата
Tinosorb S и М
Mexoryl SX и XL
имаи други, още ги проучвам.

# 643
  • Някъде по Дунава
Bubanka, ani_d благодаря за мненията. Лятото ми е по мазна кожата и май няма да слагам друг крем. Дано удържи и за плажа в края на  юни. Миналата година с Юсерин с спф 50 се сдобих с три малки петънца.

# 644
Момичета, да ви питам вие през колко време ексфолирате кожата на тялото, когато ходите на плаж или солариум??

Аз ексофлирам всяка седмица с копринената ръкавица. Ходя на солариум (лице не пека; мятам си две три доста дебели кърпи, че и косата си пазя). Нещо конкретно ли те притеснява? Искаш да махнеш тен или да запазиш придобит?

Аз на челото слагам на Ла рош 50SPF, но и при мен изсъхва не след дълго и почва да се бели и мазало. Отврат. Ни да го махна, ни да мажа отгоре на ново. Трябва да измия и да нанеса на ново. Но човек като е по улиците как да ги върши тия неща не знам. Аз ако съм пенсионерка в нас по цял ден, да мия, да мажа, но като работим кое по напред и кога. Голяма мъка ще излязат тия слънцезащити.

Общи условия

Активация на акаунт