Слънцезащита 2018

• 100 987
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
А имате ли предложение за тонирана слънцезащита ?

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 12:07 от bubanka

# 361
bubanka,спомням си,че беше доволна от Биодерма Аквафлуид,би ли споделила с каква кожа си и слагаш ли друг крем/грижа под оцветения крем на Биодерма.В търсене съм на нещо за комбинирана кожа ,което да е хем грижа,хем с цвят за да не трупам пластове.Благодаря  bouquet

# 362
Вече от седмица ползвам водата с ув фактор на Юриаж и не съм особено доволна. При леко напръскване няма проблем, но надали защитата е голяма, при по обилно напръскване лицето става мокро, появават се бели следи и фон дьо тенът ми стана с кир ефект. Гадост. Определено за над грима сперйчето на Ла рош е много по-добре.

# 363
  • на дъното
От може би месец ползвам спрея на Юриаж 30 spf ,но имаите в предвид,че е с хидратиращо действие.Аз съм доволна.Ползвам върху стабилен грим и  нямам проблем .Все пак е термална вода с фактор😉.На Ларош е с мат ефект и е подходящ за комбинирана към мазна кожа,но не е термална.

# 364
  • Sofia
Миналата година ползвах това:
http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/max-aquafluide … -50-zlatist-cvyat
Доволна съм. Добра консистенция, лесно се нанася, бързо попива, не стои като маска, няма миризма. Траен е. Със смесена кожа съм.

Тази година обаче искам нещо различно и една идея по-тъмно. За това чакам отзиви за Виши. Например това:
https://www.vichy.bg/%d0%a1%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%86%d0%b5%d0%b7% … OLEIL/p23278.aspx

# 365
  • На ръба..
Аз като търсих тази седмица спрея на Биотерм, не го открих, но ми предложиха такъв спрей с 50-ти фактор на Ла Рош.
Пробвах го вече два пъти в/у грим много добре се държи, не омазнява, не оставя бели следи и петна и има приятен аромат.
Засега ми харесва, но бих искала и този на Биотерм да пробвам за да мога да направя сравнение.

# 366
След известно ползване, мога да потвърдя, че спреят на Рош се държи странно при мен. Може би не се комбинира добре със всякакъв грим - ползвам минерален, на прах. Когато го напръскам, всичко изглежда прилично в рамките на половин час. После обаче лъсвам зловещо и тройно, по-много характерен начин. Само със спрея ми се получава така. Мисля, че на ниво допълнителна експресна защита се справя поне. Носих и подновявах в много слънчеви дни и нямам потъмняване на петната.
Сега разносвам този на Уриаж. Действително мокри доста, ако се напръска повече, вода е все пак. Относно това колко пази съм малко скептична обаче, иначе ми допада като продукт и цена.

# 367
bubanka,спомням си,че беше доволна от Биодерма Аквафлуид,би ли споделила с каква кожа си и слагаш ли друг крем/грижа под оцветения крем на Биодерма.В търсене съм на нещо за комбинирана кожа ,което да е хем грижа,хем с цвят за да не трупам пластове.Благодаря  bouquet

смесена и към суха кожа /ползвам го както зимата, така и през лятото по един и същ начин/
не ползвам нищо под аквафлуида, може само малко околоочен, ако в тази зона ми опъва много в конкретния момент

# 368
Миналата година ползвах това:
http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/max-aquafluide … -50-zlatist-cvyat
Доволна съм. Добра консистенция, лесно се нанася, бързо попива, не стои като маска, няма миризма. Траен е. Със смесена кожа съм.

Тази година обаче искам нещо различно и една идея по-тъмно. За това чакам отзиви за Виши. Например това:
https://www.vichy.bg/%d0%a1%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%86%d0%b5%d0%b7% … OLEIL/p23278.aspx

Много е добър!

# 369
Взех този озцетения СС на Юсерин да го видим как ще е. Планирам да го ползвам върху задължителният ми Ла Рош флуид не толкова като слънцезащита, а по-скоро като ФДТ и допълнителна защита, защото слагам по 1мл слънцезащитен крем сутрин и не знам дали ще успея да нанеса такова коричество от СС-то.

# 370
Тъй като от скоро се интересувам по - задълбочено в слънцезащитните продукти , все повече се обърквам към какво да се насоча . Както бех споменала бременна съм , а и търся нещо за мъжа ми който е с бяла чувсвителна кожа . Масово козметиката е пълна с опасни химикали , както и от миналата година имах няколко тубички , но след като проверих състава им мисля да ги изхвърля (въпреки че някои са неотваряни ) Знам , че няма напълно безопасна козметика освен натурални масла например , но лошото е че вредните химикали са на едни от първите места в съдържанието , следователно са с най -голямо количество .
Цял живот съм се мазала основно на плаж с ниски фактори олио с цел да почернея по - бързо , но в случая не мога да си позволя подобно отношение към кожата ми , но съм объркана към коя марка да се насоча заради тези ракаобразуващи съставки или като попият в кожата и влязат в кръвта , може да навредят на бебето .

Ще съм благодарна ако някой ме насочи към по изчистени продукти Simple Smile

Мислех да копирам някоя друга статия с подробни обеснения за съставките , но да не натоварвам темата Simple Smile

# 371
E чак пък опасни химикали... взимай минерална защита без нано частици щом се притесняваш, но не се филмирай излишно.
Раковообазуващи съставки няма доказани в козметиката, само спекулации. Много малко вещества са толкова агресивни, че да попият в кожата, да се придвижат до кръвта и да се отразят на бебето.

По-вероятно е да получиш рак на кожата, ако не ползваш никаква защита, отколкото от съставките в слънцезащитните кремове.  Peace

# 372
E чак пък опасни химикали... взимай минерална защита без нано частици щом се притесняваш, но не се филмирай излишно.
Раковообазуващи съставки няма доказани в козметиката, само спекулации. Много малко вещества са толкова агресивни, че да попият в кожата, да се придвижат до кръвта и да се отразят на бебето.

По-вероятно е да получиш рак на кожата, ако не ползваш никаква защита, отколкото от съставките в слънцезащитните кремове.  Peace

Има статии за тези частици , но как да се ориентирам кои марки са с минерална защита - Bioderma , La - roche ....или само  в био магазини се продават ?

# 373
  • Prismatica Aerie
Renata85,
безвредни са слънцезащитните средства с минерални филтри. Не са харесвани масово от хората, защото правят бял филм върху кожата.
Това е добро, това също.

Има и оцветени минерални слънцезащити за лице, с тях лицето не белее.

Слънцезащитните продукти, които съдържат синтетично произведени филтри, обикновено включват в състава си още парфюмиран алкохол, петролни вещества, изкуствени консерванти и емулгатори. Аз персонално не отричам всички  химични филтри - решила съм за себе си кои са допустими и кои няма да се допрат до лицето ми.
Това е въпрос на личен избор, според мен. Направи си проучване, кой филтър какъв е, какви вреди/ползи носи, в кои продукти е вложен.

Ето продукт с добри химични филтри (Uvinul T 150 (Ethylhexyl Triazone). На Ла рош също са добри (Mexoryl SX (Ecamsule).
 Photoderm AR SPF 50 (Bioderma) - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol)

Скоро гледах влогърка, която каза, че познава хора с рак на кожата и да, от него се умира. Но досега не е известно някой да е умрял от химични слънцезащитни средства.

# 374
Има статии за тези частици , но как да се ориентирам кои марки са с минерална защита - Bioderma , La - roche ....или само  в био магазини се продават ?
Махни ги статиите... Ако го пише някъде в научно изследване, тогава да, но иначе не се връзвам. Те и парабените бяха много вредни, а се оказва, че не е съвсем точно така. Всеки си има разбирания естествено, но аз не се доверявам на всеки срещнат блогър или статия в нета.
Все пак основната функция на кожата е да предпазва организма и не са много веществата успяващи да проникнат през всичките ѝ слоеве и да влязат в кръвта в достатъчна концентрация, че да навредят.

Както казах по-горе, търси си кремове с физични филтри - цинков оксид и титаниев диоксид и ще си наред.

Общи условия

Активация на акаунт