🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 4)

• 163 104
  • 1 832
  •   1
Отговори
# 1 665
Мари, на Август Попов му лъснаха кръчмата и то доста прилично му я лъснаха. И година или две по-късно положението е същото като преди лъскането. Въпросът е, че такива като него си харесват мизерщината и си живеят комфортно в нея. Не се заяждам, а обяснявам защо понякога ми идват в повече демонстрациите на такива като него и Гъмов, защото това в последната вечер си беше чиста демонстрация според мен.
Да, разбирам те, mardji1! За мен също си е мърлявичко местенце, тъмно, захлюпено, Август е, милият, в ужасна форма. Впрочем, като хиляди други наши мъже в своите късни 40 и 50 години. Актьорите са ни отражение на действителността - при закрити театри, читалища, празни, неотоплени зали, публика по анцуг (щях да падна като видях с очите си), халтурки, които вървят и концерти, които отпадат, те какво да са? И как да са по-добре? На д-р Енджи ли могат да платят да ги втали, на инструктор ли да ги стегне, на Кулагин ли да ги подстриже? Само шепа стигат по-горе, при мнозинството да си актьор е въпрос на мечта... Колкото и мил сантимент да тая към ония ку-ку години, едва ли ще заведа семейството си да похапнем при Август. Той и не ме чака, де! Там е място за хъшове - такива каквито ги изиграха над 200 пъти в Народния Чочо и другите. Немотия, ядене от една паница, делене на комата, по-силна ракийка и една цигара за трима. И мамка му, животът е вкусен, си мислиш, когато издишаш... Мисля, че им е добре там, в ония студентски, несретни години. И не чакат клиенти като мен, а други хъшове, смели мечтатели, без пукнат лев, но търсещи свобода... Аз така го прочитам, но всеки си е с неговото си мнение, разбира се. За мен тия скици бяха а ла Костурица герои, тъмни балкански субекти, ъндърграунд с кисели зеле, хъшове... И честно да си кажа, погъделичкаха ми душицата в пъти повече от мола на Дончева, пармезана на Раева, скаридите на Нора, ванилията на Кулагин... Така го почувствах. Това е.

# 1 666
Мари, точно така е....както си го почувствала....това е реалната българска действителност, а предавания като Черешката, Биг Брадър, Сделка или не......и още безброй, които даже и не гледам  са само за сегашните "випове".....! ooooh! ooooh! Випове като Кулагин, Черната Злата, Николета Лозанова, Касабието и пр. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Whistling Whistling
Депутатката и Дончева се мъчат стараят се, и те хляб под слънцето търсят.....но какво могат да намерят в тая държава, както могат тъй се спасяват!  Simple Smile

# 1 667
  • sofia
Почувствали сте баш, което е трябвало!
Цялата седмица, както впрочем и предишната, ни навираха режисирани и натъкмени вечери. Аз така пък го усетих. Фалш и режисура.

# 1 668
  • 221B Baker Street
Само ше ви замолА - не слагайте Гъмов и Август при големите, като Чочо, еле пък до Баташов! Че реално получавам позиви за повръщане! Разделяйте житото от плявата! Тези, дето са мизерни в живота, и душите им са такива! Нито са хъшове, нито бохеми... Моля ви! Angry

# 1 669
Само ше ви замолА - не слагайте Гъмов и Август при големите, като Чочо, еле пък до Баташов! Че реално получавам позиви за повръщане! Разделяйте житото от плявата! Тези, дето са мизерни в живота, и душите им са такива! Нито са хъшове, нито бохеми... Моля ви! Angry
Всеки има право на мнение.
И всекиму е дадено според силите, таланта, потеклото. Но философията е същата. Според мен.

# 1 670
  • София
Вай, Вай, рев до Бога. Хъшове? Бунтари? Кой се хваща на Това? Закрити театри? Пробвай да си купиш билет за театър. Всичко е продадено за месец два напред. Да изкарат някой лев горките! Актьорите нямали шанс в тази държава? Абе вие нормални ли сте?
Бтв, забелязахте ли как скучният ПР направи зверската реклама на Берьозка? Дали не си е взел хонорара, а? Ама псевдоинтелектуалките рупат сельодка и ронят сълзи по изгубената младост, когато и храната беше истинска и актьорчетата си живееха добре. Нищо, че руска салата имаше само по Нова година.   

# 1 671
Преди да затихне темата, да дам едно рамо на Гъмов за най-истинската вечеря изобщо за всички сезони до тук, според мен.
1. Анцугът като народното облекло беше идеалният избор. За каквито и бутици да си говорим, ако ще и 200 мола да отворят в София, с изключение на шепа хорица, всичко друго носи анцузи! И не, не поглеждайте своя си гардероб. Тук сме събрани що-годе някакви напредничави хора. Погледнете около вас - хората дори имат "новия анцуг за излизане" като фраза. Чичковци, таксита, агитки, работници, на село, в планината, на кафе в центъра, възрастни хора (удобно било). Анцугът е ученическата униформа. Анцуг носи и премиера. На ширещите се магазини "втора употреба" и "на килограм" (основно, но пък масово в по-малките градове; а отскоро дори и онлайн), рокличките на випките и каишката на гримьора са едно нескопосано замазване на истинския живот.
2. Изборът на заведение - да, то е мърлявичко, тюрлю-гювеч, но точно такива са всички ародни кръчми. Илюстрира как избутаха прехода десетки бг актьори - в мизерия, без работа, или забягнаха да мият чинии, или захванаха кой квото може, за да се хранят все пак. От онова люпило Камен и Тончо се позакотвиха в БНТ, Славчо се тътри като грохнал динозавър в БТВ, Владо Въргала изгоря като клечка с "Шменти Капели", а Август - добре че се е наврял покрай печката. Днешните актьорчета не са по-добре: Кулагин каза на Борислава Стратиева -"е, ти не си актриса там, щот трудно се пробива. И кво? Една ивент мениджър...". Гъмчо, на 47, и той е на същия хал. Тук-там му се усмихва късметът да изйара някое хонорарче като му се налага да го прави по доста долен начин- в биг брадър и черешки... Мъчно ми е и за моите приятели-актьори, които се качиха на круизите като персонал. Да, пеят на сцена, но са ПЕРСОНАЛ. Трябва да са депутати като Дончева или Раева ли, за да имат по-лъсната кръчма в мола?
3. Тази супа с праз за отрезвяване е баш истинската ни супа! Никакви консомета, крем-супи и други. Докторите се утрепват да говорят, че пием като казаците. Менте алкохол под път и над път. Виното почнаха в картонени бутилки да го продават, винпромите са сред редовните рекламодатели зимъска, а от бира да ти прилошее лете. Момчетиите ни се напиват до повръщане на баловете, Елена Петрова я хванаха с нам-колко си промила и тя каза "нищо чак толкова не се е случило". Тъй че - идеално за супа.
4. Качамак, зеле с пръжки и джолан - типична храна за българина, ако ще и Деси Радева да издаде книга за здравословното ядене, а Вътева да изпече още 20 пържоли от цвекло. Сума мазета и балкони имат бидони, мъжете вечеря без месо не признават, хиляди работници по строежи, сезонни, по общежития, по селата, безработни, айляци - чакат за прасето, замезват със сланинка, а ресторантите върнаха свинските уши като голям деликатес. Какво авокадо, киноа, чия като засипваме фейса със снимки на сарми?
5. Гъмов го изигра "господин за един ден". Седем-степенно, па ягоди с горчица, па макарони в пита пармезан. Когато е ясно, че пенсионерите карат на кисело мляко и чай. Известни сме с това, че ни пробутват второ качество храни, че децата в училище ядат само боклуци "с вкус на бекон", ама на -пиеш от прахчетата на Петя и си като нов.
6. Много ми хареса лежерно поднесената истина за Петя - фес два мандата (при цялото ми уважение на етническите турци, просто политиците им ги използват). Лежерно поднесено за хранителните навици на народа, за хоремаците из Кермен, Търговище, Елхово. За павилион-скарите около гарите.
7. При този сухар ПР, възтъпичка миска, тъй и неизгряла напълно тв водеща и бивша депутатка - какво друго да захванеш като тема освен простотийки. А и гледат ли му се на някого в този час и формат разговори за култура, театър и кино?
8. Мъж е. Не готви. Един сандвич и повечко пиене и е готов. По-добре и хич да не се пънеше да блести като кулинар, щом и не е.
9. С Гери имаха нежна комуникация. Пожелавам им и на двамата да си намерят по една добра половинка, ако няма да стане нищо сега.
10. Снимките са правени на 22 декември (Раева има снимка с Август и Гъмчо от тази дата). Честно казано, зарадвах се, че Август изобщо е жив (след Чочо, Баташов и т.н. бохеми). А Гъмов беше много добър в избъзикването на еко, био, здравословно, италианско, авокадо-сьомга, чия с маскарпоне и т.н., когато традиционната култура по нашите земи е коя? Бобената!
Просто не разбирам, защо понякога те набеждават за трол. Тролът е безмозъчно същество, което е управлявано. А твоите анализи са изключително на място поднесени. Почти винаги съм абсолютно съгласна с теб!

# 1 672
  • До сърцето...
... Закрити театри? Пробвай да си купиш билет за театър. Всичко е продадено за месец два напред....

Само да вметна, че София не е цяла България. И театри има има не само в столицата...  Angry

... Ама псевдоинтелектуалките рупат сельодка и ронят сълзи по изгубената младост, когато и храната беше истинска и актьорчетата си живееха добре. Нищо, че руска салата имаше само по Нова година.  

Това от собствените ти спомени ли е, или просто така си чувала?  Thinking

# 1 673
  • София
И аз това казвам, ИМА театри.  Mr. Green Къде е погрома от закрити такива?
За спомените си нямам намерение да се отчитам.

# 1 674
Театри има...ама никой не ходи на местните постановки....само когато дойде Асен Блатечки..... hahaha
Балерините в нашия балет взимат минималната заплата Sad
Руска салата има под път и над път, на сто фирми....и ни една истинска, а пълна с химии! По Нова година даваха предаване какви отрови има в готовите салати! Sad
По страшното е, че има закрити болници в градовете, щото без театър ще преживееш, ама без болници.....! Sad

# 1 675
  • София
Права си за готовите салати. Едно време готови нямаше, само домашно направени (ако намериш майонеза). Какво ви спира и сега да си правите домашна руска салата?
Но много се отплеснахме, ще ни заметат.

# 1 676
Права си за готовите салати. Едно време готови нямаше, само домашно направени (ако намериш майонеза). Какво ви спира и сега да си правите домашна руска салата?
Но много се отплеснахме, ще ни заметат.
Ми то и едно време по НГ ,а и през другото време нищо не ни спираше.....пък аз и майонеза мога да правя домашна! Wink Та и тогава можехме да си я ядем целогодишно....освен и хляб и сирене вече да почна да си правя, че да избягам някак си от повсеместните боклуци-химии! Simple Smile

# 1 677
  • София
Аз пък не мога да си спомня Август Попов какъв артист толкова е бил, та чак в хъш се е превърнал. А Гъмов си е пиянде. Плод и зеленчука дето пазаруваше му е едно от местата, където почти целогодишно можеш да го видиш с бира в ръка. Но за халтурките по нашите телевизии си е екстра, там и ББ и Фермата са на почит.

# 1 678
Подкрепям постовете на Мари. В един епизод, събрана цялата култура, българска. И защо се възмущавате не разбирам? Да, нелицеприятна е истината. Но се налага да прогледнем и да я възприемем такава каквато е. И за Бога, когато коментирахме бургерите, когато Люси ги предложи бяха върхът на върховете, а сега качамак с пръжки е ужасно. Попитайте бабите си какво са яли през студените зими? И киселото зеле е по бидони на балкони и мазета почти във всяка къща, но не, ние тук такова не ядем! Хайде, моля ви...
О, да и за Чочо и Баташов, помня още приживе коментари, че са пияндета и пр.  Но сега на небето вече не са. Царство им небесно. Flowers Hibiscus

# 1 679
Ми ядем си го киселото зеле, и джоланчето, и картофките.........просто не можем всички да обичаме и качамак и пръжки, аз поне не ги обичам, нито сланината.....но да в общи линии последната вечер при Гъмето отрази най точно ситуацията в момента в нашата страна, а такива като АМ, Герито, Касабието са само лъскавата страна на шепа хора от списанията! Sad
Вечерята при Гъмето беше весела, непринудена, не натруфена....! Готино и весело беше и ми хареса! Wink

Общи условия

Активация на акаунт