🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 4)

• 163 181
  • 1 832
  •   1
Отговори
# 1 515
Обаче картофите живеят под земята и са пълни с бактерии,и трябва задължително да преминат термична обработка.

А салата от моркови, от ряпа, от репички, от цвекло и още един куп кореноплодни, живеещи под земята може ли да консумираме без термична обработка?
Точно под земята не живеят най страшните бактерии.....те живеят в складовете.....където често има мишки....и  там където има хора......там са патогенните бактерии! Затова сериозно миене на всички плодове и зеленчуци препоръчвам аз!  Naughty

А това кво общо има с твърдението, че не трябва да се ядат сурови картофи, щото имало било бактерии та затуй задължителна ще да е термичната им обработка (спийчлес по модерному). Точно са репликирали, както и аз бях тръгнала да пиша, че не знаех, че не трябва да ям салата от моркови, ряпа и цвекло например. Брей че умници в тая тема. Не спирам да научавам нови неща от тук.

# 1 516
Ами това, че много неща живеят под земята, но не това е причината да имат много бактерии и затова да не се ядат сурови.......! Много неща от под земята могат да се ядат сурови,като се измият......! Joy Joy

# 1 517
Е значи сме на едно мнение с теб. Пели една остана горкина, да ни казва, че сурови неща от под земята не трябва да ядем Simple Smile

# 1 518
Е значи сме на едно мнение с теб. Пели една остана горкина, да ни казва, че сурови неща от под земята не трябва да ядем Simple Smile
Абсолютно на едно! Peace Пели може и да не е запозната, и не е длъжна да знае....къде и какви бактерии има, но аз за жалост знам! Това ми е специалността! Simple Smile Simple Smile

# 1 519
ЕЕЕЕ, стига де.....големи хейтъри сте!  Simple Smile На мен пък ми хареса вечерта с изключение на тоалетите.....на нито една роклята не стоеше добре и не се връзваше с бижутата и розите по главата! Гъмов като всеки път, днес с покривка.....нищо необичайно, обличането му е в стил "кварталния клошар",  но пък беше весело, хапването и то добре, не бих яла само сладкия батат........ааа и суровите картофи! Joy Joy
Утре предчуствам голяма мръсотия при приготвяне на яденето ....и Гъмов пак с неизмита коса, ама то неделя е далече! Joy

Правилото е елементарно - ако ще показваш ц**и - не показваш крака и обратното. Аксесоарите  -
 максимум два, но не и двата на глава, на ръка и пр.  т.е. Гериту с обеците, китките, деколтето, късата пола, ламето ...то и аз като малка много харесвах циркаджийките, заради лъскавите дрешки, ама на нея май още не ѝ е минало.  Laughing
Бататите аз бих си ги изплюскала с кеф, а запечени с лук, моркови и ябълки (Грени Смит) вървят много с ребърца и тъмна бира...  cheers

# 1 520
Бататите не казвам, че са лоши, но не обичам просто, с месо не ям сладко...аз и по принцип не обичам  сладките неща! Тиквата бих яла, с медец, орехчета, не е като да е някой крем или пази боже торта! Sick

# 1 521
А пък мен ме загложди любопитството - коя е тази Петя? По-скоро клоня към "харесвам я" отколкото обратното. Раздава го бохем. Жена-бохем. На мъж-бохем му е разрешено да говори за ц*ц*, да е шумен, на ръба на вулгарното, да е със самочувствие и да харчи повече отколкото печели, а на жена-бохем - не?
Разрових й профила: излиза, че е май адвокат. Не ми е ясно къде и какво е правила в ранните си 20 години. Хваща се депутат - то кой ли вече не е и е по-лесно отколкото мислите! Нейната партия по едно време нарочно търсеха български експерти в областта си, бягаха от образа на партия на малцинството. Яла, пила, 3 хилки заплата, па хранилката свършила. Хванала се да продава прахчета за отслабване. Значи, пътеката с ПР-а в България е утъпкана до ниво "магистрала" направо. Първо, цели страници публикации в жълти народни вестници- да разберат всички за чудото. После, чалга звезда ти удря едно рамо - Ивана се била стопила. После, лорд Минчо те кани у тях в твоя чест. Запознава те с безизвестни графини, барони. После, включваш се в благотворителна кампания (за което се радвам, смислено е било). Ставаш известен, тръгваш по телевизии и телевизийки. Прахчетата не вървят, позарязваш ги. Оправяш си фасона. Драсваш една книжчица. Тръгваш да й правиш представяне. Снимки с актьори, внучката на Вапцаров, баронеса Неязнайм, Драго чая, Мариана певицата... Отваряш ресторант, мъчиш да го разработиш. Нищо по-различно от Юлианата Дончева, Ирината Тенчева и всички други, дето се ръгат в тоя сектор. Ресторантът й не ми се нрави, интериорът в беличко и лайм ми е за закусвалня. Отваряш и един на морето. Тръгва гръмко с джаз четвъртъци, но пада на Есил Дюран да пее на НГ. Менюта за 20 лева. За да го спасиш, почваш интернет телевизия и готварско предаване - като кой ли не вече. Разчиташ на известни муцуни да го раздвижат. Записваш се за реалитита-кандидат...
Прилича ми визуално на Щерева - едра жена, висока. Радва се на живота - дрешки, русичко, другарчета... Бохем! Ядене, книжка, музичка, телевизийка...
А има ли семейство? Дечица?

Много грозно... нямам думи. Половината от тези неща вие постигнахте ли?

Вафличке, кажи кое ти се стори грозно? Да повторя, ако не си чела внимателно - цялото ми инфо е от НЕЙНИЯ ЛИЧЕН ФБ ПРОФИЛ. Жената сама си е снимала вестниците уикенд с разтворени страници на рекламите и Ивана се обяснява как се, цитирам !, стопила. Снимки от всевъзможни тв предавания, но нито един линк, примерно от приемната й като депутат в района. (Допълвам, на второ дзверене в профила намерих 2снимки от приемната в Кричим - на улицата, картината (на прости, отрудени и бедни хора, заобиколили я на улицата, е в пълен контраст с ресторанта, телевизиите и вечерята, която направи в пита пармезан). Но пък е снимана с Демир и синоптичката на представянето на книгата. Нито една снимка с баба по шалвари от някое избирателно селце, но много снимки от дома на Лорда, чието парти се нарича, забележи, момиче - с името на прахчетата за отслабване. Това са платени акции, Лорда и на Камелия Воче приложи същия изпитан пр похват. Снимки с триста баронеси, клип с тромпетиста по време на джаз четвъртъка, а след година - Есил Дюран с вдигнат бедър на връх нова година пее... До тук всичко това красиво ли да го нарека или прекрасно? Личи, че ресторантът не върви, щото от грийн лайн манджи е скочил на балкански вечери с плескавици... Разгледай сама - всичко е качено лично от авторката. Уикипедия избягам да ползвам, надявам се си запозната, че там всеки може да редактира който си поиска текст и както си иска. Предпочетох снощи да прегледам самата Петя какво пише за себе си. При все че казах, че я харесвам, харесвам бохемството като философия, шарена ми е и не ми простее, браво за отслабването и адмирации за благотворителната кампания, не разбрах кое те оскърби толкова силно? Няма да ти се обяснявам на тебе какво съм постигнала аз - не ти се навирам в дома от тв екрана, не те бомбардирам с рекламки за прахчета, не ти пробутвам книга, съответно мога да си позволя лукса да си опазя личното пространство.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 22:56 от Маpи

# 1 522
Не ми се търси да ви покажа клип с обикновени храни,които всъщност са отровни или опасни,там ги има картофите Simple Smile
Веднага нападате критикари такива,нищо чудно че в цял един сезон не харесахте нито една седмица Simple Smile
Peace out!

# 1 523
Батати изпечени с кокосово масло без нищо друго  стават страхотен десерт.

# 1 524
Не ми се търси да ви покажа клип с обикновени храни,които всъщност са отровни или опасни,там ги има картофите Simple Smile
Веднага нападате критикари такива,нищо чудно че в цял един сезон не харесахте нито една седмица Simple Smile
Peace out!
Пели ни най малко не те хейтваме мила, Hug сурови картофи не е добре да се ядат заради соланина, който предизвиква неприятни стомашно чревни и неврологични ефекти върху човека, при варене и дълбоко пържене той се унищожава в голяма степен! Но за да се проявят тези ефети трабва да си хапнал наистина доста картофи......самата аз съм чувала за сок от картоф при язва и гастрит, доколко помага и е истина не знам!  newsm78 Между другото аз тази седмица до тук съм писала абсолютно, че харесах всичките вечери, дори и на разговорливия PR hahaha hahaha hahaha
Тук пишем не да се заяждаме помежду си, а да се заяждаме с участниците, ей така от спортна злоба hahaha hahaha hahaha

# 1 525
Peace out!

Опасни са картофи, които оставени на слънчева светлина позеленяват и отделят не бактерии Wink, а алкалоид (соланин) който е токсичен, но редовният компир си е ОК  - нема да се плашиш.  Peace

# 1 526
За мен е непонятно как жена, която е почти на 30, никога не е готвила.
Разбрахме, че яде сурови картофи, ама само това ли.
Такива девойчици никога не припарвали до печка, че и един вид горди от този факт, не мога да ги приема аз. Grinning

# 1 527
Не ми пречи това,че не е готвила никога.Важното е какъв човек е.Ето-каза,че е помагала на баба ѝ няколко пъти,гледала е Simple Smile Еми толкова,не ѝ и трябва да готви.Но това момиче не показа злоба,не се направи на нещо което не е,такива хора те карат да виждаш първо добрите им страни и да не зачиташ минусите.А минуси всеки има Wink хареса ми хареса ми хареса ми

# 1 528
За мен е непонятно как жена, която е почти на 30, никога не е готвила.
Разбрахме, че яде сурови картофи, ама само това ли.
Такива девойчици никога не припарвали до печка, че и един вид горди от този факт, не мога да ги приема аз. Grinning
Всеки си има начини да си изкарва хляба /считай храната/ както намери за добре hahaha hahaha hahaha, момата я водят по ресторанти що и е да готви! Утре като поодъртее като черната Злата и ресторантите намалеят знаеш ли как ще се развърти край печката! hahaha

# 1 529
  • Sofia
Мари  - мислех, да не ти отговоря, но ще ти го кажа. Много злоба и завист има във всичко написано от теб за човек, който не познаваш. Не разбирам как очакваш депутатски снимки, като Петя не е депутат вече от доста време. И какво лошо видя в това, да си промотира бизнеса. Но толкова злоба от едни снимки във фейсбук ми идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт