🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 4)

  • 163 180
  • 1 832
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Мнения: 3 253
Манчев пооправи ресторанта, абе по-точно кръчмето на Август Попов, но не вярвам да е в добро състояние сега. Ще видим утре!

За жалост не е в добро състояние.

# 1 546
  • Мнения: 3 253
Бататите не казвам, че са лоши, но не обичам просто, с месо не ям сладко...аз и по принцип не обичам  сладките неща! Тиквата бих яла, с медец, орехчета, не е като да е някой крем или пази боже торта! Sick

Аз пък въобще не правя разлика между тиквата и батата. Наскоро правих онзи сладкиш с крем карамела и тиквата, само че сложих батат. Ами стана 1:1.

# 1 547
  • Мнения: 2 199
Някои се чудят как жена на 20 и няколко години не можела да готви, а свекърва ми на 55 ме пита как съм направила палачинки преди време. Grinning
И аз съм почти на свекървата набор, и аз не мога и не обичам да готвя. Нямала съм пари за ресторанти ама на жива здрава, че и дете изгледах без проблеми. Обаче кулинарни предавания много обичам да гледам.

# 1 548
  • Мнения: X
На мен лично въобще не ми хареса менюто на АМ:

От салата бих хапнала само ягодите, но и те са под въпрос, защото салата беше овкусена с горчица.

От предястието бих изяла само сиренето, без сладкото - не я харесвам тази комбинация

От основното - ребрата бяха тлъсти, щях да изрежа само месото, батат - не обичам, но да кажем ако се насиля, мога да хапна малко

Десерт - не обичам тиква, пробвала съм няколко пъти, пак не е моето...

# 1 549
  • Мнения: 15 112
Аз пък всичко бих си изяла от менюто вчера. И сирене със сладко обичам (особено в палачинки), и картофи, и месо, а тиква как обичам..., не е истина. Какво като не може да готви? Някакво престъпление ли е това? Щом е жена, трябва да готви, да плете и да бродира, иначе не става. Не пречи на никой с това, че не готви, намерила си е начин да не умре от глад. Ама, ей на, щом е жена, не я е срам да не готви!
Това много ми напомня на един съсед, който не спира да плюе снахата, че никаква жена не била - почти не готви, не умее да плете, да бродира, а виж, дъщеря му, те това е истинска жена, толкова гоблени била избродирала. Аз също съм шила гоблени, готвя и обичам да готвя, то това не ми е критерий по който да оценявам другите жени.

# 1 550
  • Мнения: X
...И сирене със сладко обичам (особено в палачинки)...

Напомни ми за една моя съквартирантка, която много обичаше да яде диня със сирене, вкусове всякакви...

На мен най-много ми хареса менюто на Петя Раева, всичко бих опитала. Менюто на Гери Дончева също не беше по мой вкус - качамак, сьомга и пак батат, не и не...

# 1 551
  • Мнения: 17 352
Някои се чудят как жена на 20 и няколко години не можела да готви, а свекърва ми на 55 ме пита как съм направила палачинки преди време. Grinning
И аз съм почти на свекървата набор, и аз не мога и не обичам да готвя. Нямала съм пари за ресторанти ама на жива здрава, че и дете изгледах без проблеми. Обаче кулинарни предавания много обичам да гледам.
Ти си точно като ММ. Joy Той само пържоли и наденици пече и спагети вари. Еми месото винаги е сухо и препечено до ниво почтинеставазаядене, а спагетите- преварени. Обаче знае всички кулинарни канали и все там зяпа , разправя , че се успокоява. Rolling Eyes Но не , не се успокоява , избира си какво да му сготвя. Tired Face

По темата- ами и аз не обичам батати. Веднъж взех , мерак голям , пууу, щях да върна, хем ги правих по изпитана рецепта. За сметка на това тиква ям всякак- и в крем супи , и сладка , и в баница , и натюр , и ...по всевъзможни рецепти.
Момичето направи , каквото можа. Факт е , че им беше вкусно и забавно. Изобщо , тази седмица всички са положително настроени и им се получават вечеринките. И да , някой по-нагоре беше споменал- дълбокото деколте изисква дължина на роклята, и само две бижута. Иначе  е пошло , както и се беше случило. И за Раева да вметна- ами тя какво оголва тези баджаци- не зная колко е била дебела , но и сега не е за такива тантелки и полички , много несериозно на фона на претенциите и. Гледах малко от това , което Мари е качила- е там , пак е руса , но  е с хубава прическа.
Сутринта дадоха малко от предстоящия епизод- ще е смях с Гъмов , Попов го иронизира здраво.

# 1 552
  • Мнения: 4 387
Тъй като е краят на сезона, се възползвам да ви попитам кои участници са оставили у вас най-ярки спомени /като меню, не толкова като общо усещане/.
Започвам аз - на мен най-много ми хареса менюто на Орлин Горанов, въпреки че в неговата седмица той не стана победител.

# 1 553
  • Sofia
  • Мнения: 29 350
Немога да се сетя за някой,който да ми е оставил ярък спомен с участието си в Черешката...

Откъде го купувате това гръцко кръгло сирене?
Солено ли е?
Сигурно 100пъти съм била в Гърция,но такова сирене не съм яла...

# 1 554
  • София
  • Мнения: 18 722
Обожавам батати. Снощната вечеря бих я изяла цялата. И предната вечеря, и по-предната, изобщо тази седмица цялата ми е по вкуса, дори и руската вечер, защото обичам и такива храни.
И компанията тази седмица ми е симпатична. Даже и мудният ПР, който се чудя как не заспива, докато преживя. Дори и Петя с целия й цинизъм и заядливост.
За готвенето на тази възраст аз нямам претенции. Аз също не можех да готвя, когато се омъжих. В началото редувахме спагети с омлети, но постепенно се научих и сега мога да твърдя, че съм добра готвачка и ми доставя удоволствие да готвя.
Да шия, да плета, да бродирам не умея. И дъщерите ми няма кой да научи. Майка ми и свекърва ми умеят, но от години не шият и плетат. Моето шиене се свежда до копчета и илици. За всичко друго ходя на шивач.

# 1 555
  • София
  • Мнения: 4 192
...И сирене със сладко обичам (особено в палачинки)...

Напомни ми за една моя съквартирантка, която много обичаше да яде диня със сирене, вкусове всякакви...

Диня сис сирене обожавам. По някои области в България си е традиционно ядене.
Сиренето го обичам по всякакъв начин със сладко - като се почне от палачинки с мед и сирене и се стигне до панирани френски сирена със сладко  Peace

# 1 556
  • ГО
  • Мнения: 3 955
Признавам си - не съм яла батати.
Изкушавам се да купя, ама как се приготвят? Както стандартните картофи ли?

# 1 557
  • Мнения: 3 253
...И сирене със сладко обичам (особено в палачинки)...

Напомни ми за една моя съквартирантка, която много обичаше да яде диня със сирене, вкусове всякакви...

На мен най-много ми хареса менюто на Петя Раева, всичко бих опитала. Менюто на Гери Дончева също не беше по мой вкус - качамак, сьомга и пак батат, не и не...

То не само диня, ами всякакви плодове се сервират със сирена. Grinning

# 1 558
  • Мнения: 3 253
Признавам си - не съм яла батати.
Изкушавам се да купя, ама как се приготвят? Както стандартните картофи ли?


Много по-бързо от стандартните картофи. Имай предвид, че са с вкуса на тиквата.

# 1 559
  • Мнения: X
То не само диня, ами всякакви плодове се сервират със сирена. Grinning

Ама от сирена до сирена има разлика - тя ядеше динята с бялото солено саламурено сирене Wink

Общи условия

Активация на акаунт