Дневникът тема 88 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 655
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
И аз се предадох на една баница. Сама си я направих.
Чакам да се затопли , за да мога да излизам за джогинг.

Мисля не е до тежестта , а до засегнатите мускулни групи.
Едно неспецифично натоварване на краката би довело до болежка в някой мускул.
Това според мой опит.

# 661
Добро утро.
Скоро не се бях срещала с кантара, ама днес се премерих. От 29.01. до сега отчитам точно -4 кг. И понеже напоследък се чудя как да продължа, взех, че се зачетох малко по-подробно и се оказа, че аз всъщност не мога да определя как се храня. Не е протеиново моето хранене, защото не се лишавам и от мазнини, ама не е и ВМ-НВХ, защото мазнините ми не преобладават. Та в този ред на мисли, как по дяволите трябва да се храня, за може мазнините да са 60 % от храненето ми? Четох за пореден път темата за това хранене, ми то аз се храня точно така, както пише - месо, яйца, млечни, малко зеленчуци. Млечните са 1/5 от храненето ми, основно съм на месо. Готвя с мазнина, салатите овкусявам с мазнина - кокосово масло, зехтин, масло. Всеки ден си смятам всичко и винаги протеините са ми най-високия процент от храната, за ВГХ много пъти казах, че ги държа между 7 (най-ниското ми ниво) и 25 (само веднъж стигнах толко), обикновено са към 15-17. За повече от месец плод съм яла три пъти по 200 гр. печена тиква. Брашно, захар, шоколад и т.н. не съм и помирисвала. Та що за хранене има и аз се чудя? Най-важното е, че се боря за още 1 кг, ако може, ако не може, здраве да е, така ми е добре.

# 662
  • тук и там
И аз днес ще се опитам да се върна към диетата.Дано се получи.Номера е да изкарам една седмици,защото като ме тресне ПМС и нямам удържане-не е просто глад за нещо,ами за онези кофти комбинации- много вх+протеин+ много мазнини-с дрги думи,влече ме през периода към  консумацията на калорийни бомби.И тридно,да не кажа направо ми е невъзможно да се контролирам.Като мине периода и мога пак да правя всякакви диети без проблем.Работата е там,че за тази последна седмица мога да съсипя резултати,за които съм се борила предните три седмици.

# 663
Днес луната беше подходяща да я подхвана от сутринта, ама не би, закусих вече Simple Smile

# 664
Sunny29, пиши го палео и не го мисли. Grinning Аз така му казвам на моето.

# 665
Хахахаха, Дези, благодаря за разяснението. Аз си казах в началото, че това за мен е експеримент, защото винаги съм наблягала на ВГХ. И основна част от менюто ми винаги са били плодовете и зеленчуците, а именно тях сега съм ограничила.

# 666
  • Бургас
Съни, как гледаш разпределението между В/Б/П? Като процент от грамажа или като процент от дневните калории?
забелязвам, че обикновено от там идва объркването. 60% мазнини трябва да са от общо приетите калории за деня, не от грамажа на храната.
Аз още съм на ВМ-НВХ, но определено намалих мазнините. Ям същото като теб. Може и на моменти да не е ВМ, но В. са малко, така че не се впечатлявам особено.
И в крайна сметка има ли значение как се казва даден режим?  Важното е човек да открие с какво се чувства най-добре и в мир със себе си.
ТиЛи, режима, който имаш от Руми, има ли нещо общо с храненето ти в момента или е съвсем различно?
Mamasuper, ти ме впечатли, че си започнала с календара за март. Мен май тренировката със стола ме уплаши Simple Smile Имам още три дни с начинаещите, после може да се пробвам и аз.
МТ нямах само един-два пъти, тогава реших, че тренировките са ми дошли леки. Но аз едва ли може да съм критерий, още съм прекалено зелена в тези неща.
Аз съм в овулация, подута съм, чувствам се отвратително.

# 667
  • Варна
Честита баба Марта на всички! Желая ви много успехи и лятото да се похвалим с хубави резултати. Сега се вае фигурата за морето. Wink

Като мине периода и мога пак да правя всякакви диети без проблем.Работата е там,че за тази последна седмица мога да съсипя резултати,за които съм се борила предните три седмици.

Знам, че съм ти казвала за Системата -60, но сега пак пиша, като гледам колко ти е трудно. За 4-5 дни съм -2 кг, колкото ти за 23 дни мъки. Сутрин можеш да ядеш всичко и така е много по-лесно да устояваш вечер на изкушенията. Аз също не можех да не вечерям, но с това се свиква. Дори сега, като хапна късно вечер, не мога да спя добре. Като знаеш, че можеш да ядеш всичко, дори не ти се яде толкова сладко и други вредни храни. Пробвала съм 90 дд, но не е за всеки. На мен в плодовия ден ми стана лошо, воден изобщо не пробвах -не мога да гладувам. Поне опитай Системата - там не се тегли и мери. Пак можеш да си правиш по-здравословни менюта, а като ти се прияде нещо забранено, знаеш, че сутрин без угризения можеш да си го хапнеш.

# 668
А, Таня, вкарвам си цялата храна в калкулатора и той си изчислява колко грама мазнини, белтъчини и ВГХ съм консумирала, както и калориите. Сигурно няма значение как се казва, просто аз все още не съм в мир със себе си. И проблемът ми не са килограмите или начинът, по който изглеждам, а точно храната. Не съм гладна, готвя така, че да ми е вкусно, не ми липсва по принцип нищо, освен плодовете, не се изкушавам, но въпреки това не съм сигурна, че това е моето хранене.

# 669
  • тук и там
Гримче,прецаках нещата точно на 29-я ден(дето трябваше да е воден уж и аз го прескочих и го направих протеинов,който в последствие се оказа-от всичко и  по много). Mr. Green Embarassed
Ще се опитам да изкарам още някой ден на 90 дд,вчера ми беше ден първи от МЦ и не можах да устискам просто..И  ако не стане,или имам все така слаби резултати-тогава ще търся други варианти(диети)-непременно  ще погледна и системата.

Днес ми е варива.Ще  карам на варени картофи .
Скрит текст:
Вчера ми се обадиха да отида да взема малкото от градина-имал страшна диария.Овладях я уж нея,и почна повръщането през нощта.Половината градина-болни.Не мога да ги разбера тези вируси със диария и повръщане какви са при този кучи студ-ама явно оцеляват вече и при минусови температури.Та ще си правим компания-на варени картофи цял денец  

# 670
Beeps съвсем нормално е при редовни тренировки да няма вече мускулна треска. При мен от време на време се получава съвсем леко напрежение на следващия ден, когато увелича тежестите, но в никакъв случай не мога да кажа че е МТ. Дори има упражнения, които правя с по-големи тежести и едвам правя и по 8 повторения, но пак нищо ми няма след това. Предполагам, че просто мускулите са във форма и не ги изненадва натоварването.
Кайсия не се поддавай след като си хапнала нещо различно. Продължи си по план и няма да ти се отрази това кривване от режима.

# 671
Таня, то при Румяна има такава голяма свобода на действие, че реално може и въобще да не се усети човек, че е на режим. Просто трябва да се съобразява с макронутриентите за деня и грамажа/ калориите. Но т.к. нещо се уморих все да импровизирам, по- лесно ми е да ползвам нещо наготово.  Peace

Beeps съвсем нормално е при редовни тренировки да няма вече мускулна треска.

Така е. Затова или промени видовете упражнения, или тежеста, абе промени нещо.  Laughing

# 672
  • here, there, everywhere
Дами, аз няколко пъти се разписвах в темата, но времето все не стига. От друга страна успявам да воайорствам от балкона та съм в течение на болежките ви.

Beeps, аз и преди го казах. Ама мноооого си ми симпатична. С удоволствие те чета. Пробвай тотално нова комбинация някаква за краците. При мен това работи за мускулна.

Тили, ти сваляш ли още мило? Аз не ям много, но и нищо не свалям. Крив ген отвсякъде. Не ми се минава в крайни ограничения сякаш.

Системата —60 много я хвалят, но аз там имам 2 препъни камъка. Първият е че казват хранене до засищане. Ко туй? Ами аз засита нямам. Мога да ям 24/7. Вторият е, че ние вечеряме към 7. Не ми е проблем да е само мръвка със зеленчук или каквото там е позволено. Не знам доколко ще работи ако не се вманиачаваме.

Дези според мен смъкна и се оформи защото спря храните, които я възпаляваха. Умна главица е тя и навреме се усети. Дези, ти изолат пиеш ли или само растителен протеин?

# 673
Nuclear,  Hug
Това пия, изолат се води:
https://www.protein.cz/vegan-80-od-extrifit

# 674
  • София
Nuclear, много си мила! Благодаря ти от сърце! Simple Smile
На всички ви благодаря!

Май ще минавам от тъмната страна- демек ще започвам да тренирам в Пулс (#немогадаповярвамчегопиша!). Дано не си закупя и артикул плюшен анцунг скоро!

Танче, направо съм като в сценична треска за кантара на 4-ти Simple Smile
Кайсия, да оздравявате бързо!

Ядох чак на обяд по традиция за тази седмица- две кюфтета с домати и краставици. Малкото вече пет дни поне по два пъти на нощ явно сънува торта, щото се стряскам от среднощен крясък "тооота, там, дааай" и подскачам. На сутринта от толко торта съм като преяла и едва гледам, ама да са здрави.

Хубав остатък от деня! Да имате къс работен петък!

Общи условия

Активация на акаунт