Дневникът тема 88 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 716
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Кайсия, неприятно. И те разбирам за разочарованието.  Hug Може пък наистина си струва да продължиш, но да се опиташ да редуцираш количествата? Без зор и ограничения не става, за съжаление, няма как. Дори и Зоната, където уж ядеш "всичко и колкото искаш" има конкретизирани блокове и реално е със сериозна калорийна рестрикция; ВМ- НВХ също често се прокламира като "яж, докато усетиш ситост и без да смяташ калориен прием", но след това следват десетки уточнения какво точно се има предвид и как все пак не трябва да се прекалява с количества. Да, след известно време на даден режим /"начин на хранене и живот"  Mr. Green/ организмът се нагажда, метаболизмът- забързва, но докато се стигне дотам си се искат жертви. Да, аз- лакомията спокойно си живеех на режимите на Ипократис преди години и даже му заявих, че няма да консумирам последната си, късната закуска, защото просто съм достатъчно сита и нямам нужда от нея. Чувството за глад, за ситост, лакомията- превъзпитават се. Но е нужно време, постоянство и индивидуална настройка.

Таня, не съм те разбрала относно тренирането с Румяна. Но пък си имах минутка за логорея и я използвах на макс.  Crazy

Ох, нещо много хапвам тези дни аз. Вчера сигурно ударих някъде около 2000 kcal. Да, от хубави храни, но все пак... Мисля да завъртя един от режимите на Румяна, които имам, даже първия- с него имах най- добри и трайни резултати.

# 646
  • тук и там
Аз тъкмо обмислям дали да не се опитам да захвана режима на Любо.Ама без протеина на прах два пъти дневно..+ един "мръсен ден" примерно.Сутринта бях 81,5кг-тоест за 29 дни съм свалила 1,5 килограма.И това в началото.Ако свалям така-за три месеца ще сваля 4,5 килограма-което не е чак толкова зле..Но е факт,че тези килограми ги свалих още първата седмица и после -"застой".Тоест-няма гаранция че ще сваля някакви килограми от тук нататък..(ако не намаля драстично количествата)
ТиЛи, знам си аз че няма лесно...Но таях надеждица някаква, че с този режим няма да е така.В началото започнах със голям ентусиазъм ,защото не бях гладна и  в същото време си спазвах принципите на режима.Но това че не съм гладна-се дължи на количествата храна които приемам естествено,то за това и не слабея..Нямам усещане за глад(като изключим плодовия), и не отслабвам-защото ям точно толкова,колкото и изразходвам явно.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 11:47 от Kaisia

# 647
Напоследък, естествено ми се случва, да опитам да синтезирам, всичко което знам и съм чела, защото самата аз съм в дупка. Рано или късно, нещата свършват в - калории и макроси. Това до някъде е очевидно, де. Онова, което аз синтезирах са няколко основни възможни сценария, с които се сблъсквам във всеки режим:
1) съсредоточаване върху макросите и вотрично ограничаване на калориите. Т.е. "разделно" хранене и изключване на една или повече групи храни. Обикновено се свързва с повишаване на протеините/мазнините и намаляване на въглехидратите. Но го има и във веган вариант, който завишава протеините от растителна храна, увеличава комплексните въглехидрати, от нишестени храни и намалява мазнините до минумум. Преработени, рафинирани захари и мазнини се изключват напълно. Това би трябвало на теория, да намали и калорииния прием и едновременно с това, да увеличи времето на ситост: при животински протеини и мазнини от тях, при растителни протеини и въглехидрати - от балстни вещества, протеини и фибри. И двете теории залагат на идеята, че тялото изначално е създадено, за да разпознава тези храни и с течение на времето, ще заработи по такъв начин метаблоизмът, че сам да регулира количествата.

2) Съсредоточаване на калории и второстепенна роля на макроси - калорийно броене. В тези режими е позволено всичко, стига да се ограничи приема на калории или енергоразхода да се завиши от спорт.
Тук се включва фастинга, плодуването, лунуването, гладуването и всякакви подобни на тях. Те разделят калориите не на дни (не само на дни), но на по-големи периоди от време, като целят намаляване на калориите за седмица/месеца, с което уж се стига до отслабване. Недостатъкът е, храненето извън периодите на ограничаване на калории, което често е "мамата си джаса"

3) 2 в 1 - най-рестриктивния за мен режим. Ядеш и трите макроелементи от П,М,В но в определени проценти, в определени часове и обикновено се препоръчва спорт. Набляга се на съотношението между П, М, В, като относо изключват всичко рафинирано и обикновено силно намаляват В (или М), за сметка на П.

След доста лутане из разни дебри на мен самата, мисля че намерих някакъв мой път. В него, растителните протеини и сложните въглехидрати играят основна роля, ям (ще продължавам да ям) риба, тофу и морски дарове, като източник на протеини, но вече ще ги съчетавам с малко нишестени храни. Ще ям (ям) растителни протеини със салати, ще огранича до минимум преработените захари и мазнини (олио, зехтин, шарлан и тн). Ще гледам по-скоро грамажи/калории, но не до степен да се сбърквам. И разбира се - спорт, много движение и така.

Та

# 648
Кайсия, според мен не бива да сменяш режима за момента, тъкмо му хвана цаката. Направи още една врътка, като поограничиш количествата.

# 649
Кайсия сама си стигнала до извода. Ако не намалиш количествата на храната никой режим няма да проработи. И аз бих те посъветвала на този етап да продължиш с 90ДД, но да бъде по правилата - вечерята да е наполовина на обяда, също така и следвай правилата за грамажите на храните.

# 650
Кайсия, ти нямаше ли проблеми с щитовидната жлеза? Ако е така, фет бърнърите и особено термогенните като йохимбина, трябва да ги забравиш. Ако толкова държиш, насочи се към липотропни.

# 651
  • тук и там
Скрит текст:
Ми не знам още как функционира ЩЗ .Има качени снимки на жлезата,ама резюме от доктора няма.Rolling EyesТо при мен мисля че няма проблеми със хормоните ,ами трябва да се маха част от единият лоб-или двата,според зависи..

Благодаря,Блеки!:hibiscus:
Днес го пробвах за сефте йохимбина-нищо не ми стана,нито усетих нещо кой знае какво.Прочетох че се приема по 0,2 мг на  кг,тоест трябва оптималната доза за мен  да е16мг-аз взех една таблетка,която е 2,5 мг-може за това да не съм го усетила. Няма да го пия повече-докато не се видя със доктора.Въобще не се сетих, че може да не е окей в моя случай.Hands V

# 652
  • София
Да сте много здрави, румени и фитнати, момичета! Честита Баба Марта!
Почти не се храня два дни, нямам време на работа. Когато ям е пиле. Ще изкудкудякам тотално вече Simple Smile
Блеки, попадна ми много изгодна карта за Пулс- всичко и целодневна, та се чудя и ме сърбят ръцете...Бутни един акъл..
Херци да каже как е сладоледа и колко изяде.

# 653
Честита Баба Марта! Живи, здрави, красиви и слаби Simple Smile !
Мале, много добре ми се отрази първта тренировка от мартенски календар.Такава мускулна треска на д----о имам Grinning
Касия, много е неприятно да полагаш услие пък да няма резултат.Браво, че се държиш.На твое място отдавна да съм у ряката и да тъпча Frowning1

# 654
  • София
Аз точно днес си мислех да питам за мускулната треска или по-скоро липсата на такава. Напоследък нямам никаква след като тренирам крака...Все гледам да размествам реда на упражненията, да вкарвам ново, но ето от две седмици нямам пост усещания в мускулите. А тренирам добре, раздавам се, мин 45 минути тренирах само краци вчера, днес съм толкова ок, че все едно нищо. Да вдигам килата, а?

# 655
  • София, България
Честита Баба Марта, момичета!

Здравейте от слънчев Кипър! Надявам се да стопите снега до неделя, защото тогава се връщам на родна почва. Хапвам си прилично, поръчвам си по-подходящите неща, похапвам си средиземноморски морски дарове, но имаше момент и на хапване на сладкиш, както и храбро отказване на суфле от моя страна, както и 2 пъти отказах шоколад с ядки. Ако хапна нещо, което не е много подходящо не се чувствам виновна, приемам го като част от храненето и толкоз. Все пак не е ежедневие и тенденция. Нямам представа колко тежа, нямам представа как вървя и с мерките. Като се върна ще се хвана по-сериозно и няма да има "туристически компромиси". Успех на всички! Скоро ще ви преслушвам ежедневно отново! 

# 656
Beeps, по колко повторения правиш?
По програмата от Лазар повторенията ми бяха 8-10.Съветите за подбиране на тежестта бяха следните:
"Ако в програмата пише: 3х8-10, това значи, че взимате тежест, с която:

ако можете да направите повече от 10 повторения, значи ви е лека
ако не можете да направите поне 8 повторения, ви е тежка"
Аз съм с постоянна МТ.Не е като в началото силна, но е всеприсъстваща Grinning
И на мен ще ми е интересно другите трениращи да споделят как са с МТ?

# 657
  • тук и там
mamasuper,за съжаление тази вечер се предадох.Срам за мен,но е факт!

# 658
  • София
Кайсия, не си сама и аз днес се предадох. Подведоха ме едни мартенски френски макарони, които ми подариха и след тях не можах да продължа по план. Все пак утре ми е последен ден на моното, така че уре ще гледам да съм стриктна, но след днешния ден не очакам чудеса.

# 659
  • София
Правя за различните 14-16 или 12-14. Примерно 3х16 задни клека с 25 кг., но раменна преса с щанга от стоеж с 15 кг. правя само макс 10 повторения. Аз не съм привърженик на тренирането с почти макс тежест на малко повторения и все ме е шубе да не стане така, но явно ще се вдига. Мерси, мама!
Кайсиева, какво стана?

Общи условия

Активация на акаунт