Банята - 31-ва тема

• 114 092
  • 837
  •   1
Отговори
# 375
Такова животно като водоустойчив МДФ няма. Има влагоустойчив.
  Знам знам:)) просто съм се объркала,няма как да има, инак нямаше да го има пвц то

# 376
Може ли да ми кажете на каква програма мога да си направя проекта на банята?

# 377
  • София
Здравейте, по какъв начин чистите банята веднага след като е готова? Няма да имаме възможност да викнем професионално почистване след ремонт и се чудя какви препарати да купя за плочките или само с вода да търкам?

# 378
Здравейте, по какъв начин чистите банята веднага след като е готова? Няма да имаме възможност да викнем професионално почистване след ремонт и се чудя какви препарати да купя за плочките или само с вода да търкам?
С вода и оцет. Ако е много побеляла сипи повечко оцет. Ябълков, да не вземеш винен само Wink

# 379
  • София
Благодаря много!

# 380
Да зад отвора е водомера прикачам снимка за по нагледно
Такава решетка дали би свършила работа?
http://www.romstal.bg/стенна-вентилационна-решетка-двойна-алуминиева-400100-mm-p23848.html

# 381
Здравейте, търся идеи за стара баня - как може да се освежи без да се влагат крупни суми пари и да се кърти? Майка ми е ползвател, а тя се инвалидизира и не желае къртене и ремонт на старата й баня. В Интернет попаднах на информация за санитарен лак. Някакви отзиви за тази технология? Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

# 382
Здравейте, търся идеи за стара баня - как може да се освежи без да се влагат крупни суми пари и да се кърти? Майка ми е ползвател, а тя се инвалидизира и не желае къртене и ремонт на старата й баня. В Интернет попаднах на информация за санитарен лак. Някакви отзиви за тази технология? Благодаря на всички отзовали се Simple Smile
Всякакви такива ремонти за мен не докарват по приятен вид, освен ако банята не е на блажна боя, та да се поднови. Още повече, че най-вероятно ще трябва Вие да извършите освежаването или познат милостив майстор. Читавите непознати не се хващат.
Ако плочките на стените са здрави и равни, може да се налепи плочка върху плочка, като преди това стените се почистват, грундират и чак тогава се лепи. Само не на кюфтета. Санитарията и смесителите могат да се подменят с нови, но оставяте по местата, щом не искате да се кърти. Удоволствието за труд би било около 600 лв за грундиране и лепене на една стандартна баня, ако този начин е приложим, т.е. плочките Ви са здраво залепени и в една равнина!
Не знам какво за вас са крупни суми, но би ви излязла с български материали и по-обикновени мивка, моноблок и смесители + плочки, лепило, грунд, лайсни и други дребни части около 950 лв. Та 1550 лв ако Вие после си боядисате таванчето и си я оборудвате, ако не още едни към 200-250 лв.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 10:02 от drago_2008

# 383
И за мене е по-добре да се направи цялата баня, но майка ми също реши, че не иска да кърти цялата баня и мъжът ми направи козметичен ремонт, като сложи 2 куфара, да скрият тръбите, тях облепи с плочки, сложи гипсокартон на тавана и го боядиса, остави места за 2 лунички, махна стария шкаф от банята, а мивката с плота от технически камък ще монтира върху конзоли, ще се смени огледалото. Уж козметичен ремонт, а отне 10 дена. Ако беше изкъртил всичко, нямаше да е много повече сигурно, като пари, само тия за новите плочки. Както е писала драго, вероятно ще трябва с познат, защото работата пак си е много, а резултатът незначителен, тоест - и сумата малка Simple Smile

# 384
Момичета тотално зациклих. Чудя се дали такава комбинация сив под и бели стени ще стои добре в малката панелна баня: Изпълнено с квадратни плочки на диагонал.
И сега идва дилемата какви стенни плочки? И кое е по-добре за акцент, нещо цветно или фигурална бяла плочка?
Такава https://siko.bg/pod-i-steni/plochki-za-banya/kai-group/seriya-vi … -ikach-39374.html

# 385
Момичета тотално зациклих. Чудя се дали такава комбинация сив под и бели стени ще стои добре в малката панелна баня: Изпълнено с квадратни плочки на диагонал.
И сега идва дилемата какви стенни плочки? И кое е по-добре за акцент, нещо цветно или фигурална бяла плочка?
Такава https://siko.bg/pod-i-steni/plochki-za-banya/kai-group/seriya-vi … -ikach-39374.html

Бих сложила стенни релефни в цялата баня, че е малка или ако имаш ниша някаква на хубаво място само в нея/под ъгъл в душовото пространство.
Ето едни за пример, тези които си показала ми напомнят на едни испански от Банястил, също не са лоши. Не знам защо все към вълните мен ме влече   https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … a-malva-7452.html

# 386
Това е банята:
Скрит текст:
Душа е в нишата до тоалетната, която преко сили ще стане около 80 см като се преправи пакета с тръбите.
Мивката срещу вратата ще търся да е нещо около 45-50 см залепена за колоната с вентилатора. Тоалетната чиния мисля да я завъртя към ъгъла, да не е така като на схемата, че много място заема.
На две-три места ми предлагат проект, обаче съм скептично настроена, че ще ми хареса.

# 387
Благодаря, дами, но както писах основен ремонт на този етап няма да има. Идеята ми е да стане тип болнична баня - покритие без фуги на стените и пода. Също така да се сложи и от противоплъзгащото антибактериално покритие на пода. Мивката и смесителите ще се сменят. Майстор имаме - мъжът ми направи сам нашия апартамент. Интересуваме се от материали, фирми и опит.

# 388
Благодаря, дами, но както писах основен ремонт на този етап няма да има. Идеята ми е да стане тип болнична баня - покритие без фуги на стените и пода. Също така да се сложи и от противоплъзгащото антибактериално покритие на пода. Мивката и смесителите ще се сменят. Майстор имаме - мъжът ми направи сам нашия апартамент. Интересуваме се от материали, фирми и опит.

Явно разбиранията ни за основен ремонт са различни, аз предложих това като реновиране.
Най-добре съпругът Ви да ходи на място при вносителите на продуктите за реновирането, на които сте се спрели за да види някакви мостри нанесени да речем или снимки да му покажат. Щом не е запознат с технологията и материала, те да го "обучат устно" така да се каже. От пишещите тук, не се сещам за някой, който да Ви помогне.
А защо не звъннете и на фирмата предлагаща тази услуга, та те да ви покажат какво са правили снимки, мости. На сайта им пише, че има безплатни огледи и консултации. Пък после мъжът Ви да я прави.

# 389
  • Варна
Това е банята:
Скрит текст:
Душа е в нишата до тоалетната, която преко сили ще стане около 80 см като се преправи пакета с тръбите.
Мивката срещу вратата ще търся да е нещо около 45-50 см залепена за колоната с вентилатора. Тоалетната чиния мисля да я завъртя към ъгъла, да не е така като на схемата, че много място заема.
На две-три места ми предлагат проект, обаче съм скептично настроена, че ще ми хареса.
Тоалетната и според мен трябва да се завърти перпендикулярно на сегашното разположение. Мислили ли сте мивката да я изтеглите още в дясно, като в ъгъла до вентилатора да разположите душ кабина 90х90 см. Или нещо такова:
Скрит текст:

По-късно мога да го начертая на програма.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 13:08 от Invisible_

Общи условия

Активация на акаунт