Банята - 31-ва тема

• 113 282
  • 837
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, момичета!!! Моля кажете какви ревизионни вратички монтирахте в баните при водомерите. Навсякъде ми предлагат или тези евтините пластмасови или пък някави за по 70-80 лв, нещо до към 30 лв и да е здрава и удобна, горе долу размер 30/30 см
Ето такива слагаме или само магнити, но тази ревизия е по-добра 25/30 см - 27 лв. Отгоре върху ламарината лепите плочката.
https://siko.bg/obzavezhdane-za-banya/revizionni-reshetki/metaln … plochka-mobi.html

drago_2008, май и 25/30 ще ми стане . Плочките са ми 30/60 за стената и ше се лепят хоризонтално.Височината на резизията трябва при всички положения да е на 30 за да залепя цяло парче плочка и да ми се падне между две хоризонтални фуги, на прав път ли съм ?

# 646
  • София
Ние сложихме обикновена вратичка, но огледалото ще бъде отгоре. Веднъж годишно като отчитат водомерите огледалото ще се сваля. Надявам се днес или утре да покажа снимки.

Как веднъж годишно , при нас идват на всеки 1-2 месеца , не са прескачали. Даже има оставена бележка от инкасаторката, че понеже не сме били на засичането, поне да сме си оставили показанията и непременно да и се обадим и да и ги продиктуваме, а при нас единия отвор е затиснат и  е много неудобно.

# 647
  • София
Ние сложихме обикновена вратичка, но огледалото ще бъде отгоре. Веднъж годишно като отчитат водомерите огледалото ще се сваля. Надявам се днес или утре да покажа снимки.

Как веднъж годишно , при нас идват на всеки 1-2 месеца , не са прескачали. Даже има оставена бележка от инкасаторката, че понеже не сме били на засичането, поне да сме си оставили показанията и непременно да и се обадим и да и ги продиктуваме, а при нас единия отвор е затиснат и  е много неудобно.
През останалото време не сме си в къщи, за да им отворим.

# 648
Веднъж годишно е минимума за отчитане от инкасатор с предоставяне на достъп до водомерите. Иначе се оставят показания, обаждате се по телефона или най-лесно подавате показанията в сайта на софийска вода. Всъщност може и да не подадете показания, тогава се изчислява на база предишно потребление.

# 649
Стандартно е на теимесечие отчитането. Ако са с електронен модул няма нужда да сте вкъщи в следващите 10 г, докато не дойде време за подмяна на водомера по давност.
Иначе минимум 1 годишно са предоставя достъп.

Вратички такива има в различни размери. Просто потърсете 30/30 за да станат 2 симетрични парчета или монтирайте с магнити, при които няма ограничение с размера и може да ползвате плочка дори 30/60 см. Няма да е много удобно за махане, но ще е красиво.

# 650
  • София
Стандартно е на теимесечие отчитането. Ако са с електронен модул няма нужда да сте вкъщи в следващите 10 г, докато не дойде време за подмяна на водомера по давност.
Иначе минимум 1 годишно са предоставя достъп.

Вратички такива има в различни размери. Просто потърсете 30/30 за да станат 2 симетрични парчета или монтирайте с магнити, при които няма ограничение с размера и може да ползвате плочка дори 30/60 см. Няма да е много удобно за махане, но ще е красиво.
Да, с електронно отчитане сме, но само за топлата вода, т.е. към топлофикация.

# 651
Не знаех че съществуват стари тухли с отворени шахти. Ако не е шахта аз бих сменила щтранга и си затворила тавана.  Peace

...... И втори въпрос, ако искам да си сложа радиатор има ли изискване за дължина на тръбата, която ще е необходима за свързване, трябва ли да е открита и ако не как ще бъдат сигурни че между общите тръби за парното и радиатора не съм направила подово с 30 метра тръба например.

Зависи колко "стара" е тухлата. При най-старите "стари" тухли повечето вертикални щрангове не са в шахта, а са външни. При по-младите "стари" тухли щранговете вече са в шахти, както при панелите.
По втория въпрос - не мисля, че има изискване за дължина на тръбата между вертикалния щранг на парното и радиатора. Но пък вертикалните щрангове обикновено са в ъгъла до прозорец, та хоризонталното отклонение към радиатора принципно не е много дълго. По дълго се получава, примерно, при остъкляване на балкон и местене на радиатора под остъклението на балкона.  И няма как да бъдат сигурни, че не си си направила подово, но няма и как да проверят.
Скрит текст:
Нелегалното подово се правело с отклонение от вертикалния щранг, вкопано в пода, т.е. самото отклонение (заварката към вертикалния щранг) е в плочата на пода. Така са ми казвали сведующи хора Smirk
Предполагам искаш да скриеш тези тръби по естетически причини в стената, но няма как да избегнеш закръглянето при вертикалния щранг и след това при врътката на радиатора - там винаги ще стърчат. Ако става дума за банята, там инсталацията  е по-особена, май. Ако са двете вертикални дебели тръби, а не по-тънките с отклонение към т.нар. щранг-лира, ти трябва консултация с опитен парнаджия. Ако се налага рязане и заваряване/огъване на тръби на отоплителната инсталация, пак ти трябва опитен парнаджия, но да има оксижен, а това е още по-трудно условие. Повечето майстори по обяви монтират/демонтират радиатори само с ВиК части. Огъване на металните тръби към радиатора става при източена инсталация, с оксижен от майстор парнаджия, след това се прави проба - пълни се инсталацията с вода, поне до нивото на твоите радиатори.  След цялото това упражнение викаш топлинния ви счетоводител да сложи пломба.

# 652
  • In transit
Моля ви да ми препоръчате по-хубави структури за вграждане. Помня, че преди време бяха коментирани, но не ми бяха на дневен ред. На коя марка да гледам, някакви особености има ли?
Примерно тази добра ли е, защото е доста намалена: http://sima.bg/bg/promotsionalen-komplekt-rapid-sl/p3261.html

# 653
Rapid е в акция от години. Имаме една такава, нямам забележки засега. Ако нямаш избор на гърне за нея, може да видиш има хубави промо пакети за двете на доста добри цени( Идеал Стандарт за керамика много ми допада):
https://baniastil.com/?a=filter&search=1&mode=standard&a … amp;keyword=rapid

# 654
Ние също много се чудихме за ревизията и избрахме варианта с алуминиев профил и плочка по средата. Има и вариант със стъкло.

# 655
Здравейте, търся си плочки, които максимално се доближават до този цвят. Засега не намирам 😕 Ако някой от вас е виждал наживо и ме ориентира, ще съм безкрайно благодарна!

# 656
  • In transit
Жълто или жълто-зелено като цвят?

# 657
По-скоро светло зелени. Банята ни е много малка, с незавидните размери 1,50 на 1,60, и искам нещо светло

# 658
По-скоро светло зелени. Банята ни е много малка, с незавидните размери 1,50 на 1,60, и искам нещо светло
виж тези, но на място в магазина т.к. на снимките винаги има разлика
https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … -colors-4698.html
и тези
https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … %8F-dunas-11.html

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 19:16 от vita

# 659
За какво служи изпразнителя на смесителите на мивките ?

Общи условия

Активация на акаунт