Банята - 31-ва тема

• 114 107
  • 837
  •   1
Отговори
# 345
anichkaffm, кажи моля те плочките кои са, линк или име на серията да помисля малко. Фризчето е много симпатично, не е от стандартните и по скоро бих разкарала обиколката от тъмни плочки! Колоната в банята или цялата тъмно дърво или цялата светла, май не ми харесва да е светла само отстрани, а тъмна челно. Чкафът, който показваш с дървесна шарка до колко ще изглежда добре на живо не знам, не съм го виждала, ама да не се бият нещо двата дървесни цвята.
Подът не бих си го причинила. Дай линк към подовата плочка също, че така изглежда кофти. И повярвай ми ако е с този цвят е труден за поддръжка ако все още сте с добро зрение.

drago_2008, всъщност подовите плочки са същите като облицов.плочки, но сме забравили да ги сменим  при проекта, че първоначално проектът беше с други плочки.  Otavvio  е серията: http://feniks.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B … %8F/ottavio-25x75
На живо са наистина много хубави.
А шкафът на живо е много красив, то от там тръгна цялата баня Simple Smile Добре се допълват с плочките, все са дървесни , но нарочно исках да не са 1:1, а да са нюанси. То и кремавото е дървесно. Мисля, че така са в синхрон.
Мен тоалетната не ме "грабва" само с това кафяво на мивката. Ама и бая уреди ще имам и да не стане прекалено..

# 346
  • София
 Flash, нашата баня е почти същата като твоята по описание и размери, но е широка 1,65.  Това съм направила аз:

Мисля да бъде със статичен параван на 80-85 см от стената със ширина към 90см, мивка 50-55 и вградена структура. Много по-красиво ми е без праг и не знам дали няма да се мокри много. В сегашната баня (с аналогично разположение) сме с праг и завеса, която дори не дърпаме по цялата ширина и изобщо не се мокри останалата част.

# 347
  • В.Търново
Здравейте, отбивам се при вас за помощ, как се монтират тези магнитиhttps://bauhaus.bg/magniti-za-revizionen-otvor-4broya-marley за ревизия, че се оказа че не мога да намеря готова вратичка с размери 10/40 и открих тия магнити дали ще ми свършат работа? 🤔

# 348
Здравейте! Ние ще сложим Рестерен таван в банята и се чудя какво осветление да сложим. ММ иска панел лед лампа в растера.
Вашите бани с какво осветление са?

# 349
Здравейте, отбивам се при вас за помощ, как се монтират тези магнитиhttps://bauhaus.bg/magniti-za-revizionen-otvor-4broya-marley за ревизия, че се оказа че не мога да намеря готова вратичка с размери 10/40 и открих тия магнити дали ще ми свършат работа? 🤔
Частта с магнита се подпъхва при лепенето на плочките още и се оставя да стърчи само той. Пластините се монтират на плочката с монтажно лепило.

# 350
Цитат на: Devil_Rose link=topic=1019148.msg36483530#msg36483530 дайте=1521981007
Здравейте! Ние ще сложим Рестерен таван в банята и се чудя какво осветление да сложим. ММ иска панел лед лампа в растера.
Вашите бани с какво осветление са?
Ние сме с лед луни/панели, но от тези дето не надстърчат.

# 351
drago_2008, момичета, помагайте с идеи за плочките как да ги разположа? Другата седмица  исват майсторите и до тога трябва  да  съм ги поръчала и доставила..
Дали да сложа най-отдолу два реда и най-отгоре по един ред тъмно дървесните?! Но пък  подът ще е светъл. .

# 352

В банята бих махнала тая обиколка по средата. Бих запазила това фризче. Колоната цялата тъмна. Много е идиотско едната й тясна страна да е светла. Тя си е отделен архитектурен елемент. Подът бих направила тъмен като колоната и в двете бани. Няма ли гранитогрес в този цвят? Този бежов под трудно се поддържа. У нас постоянно се чисти, ама тоя цвят в пода на голямата баня ме побърква. Много му личат малки косъмчета, прах и т.н. Супер досаден е.

# 353
Колоната бих направила цялата светла, за да се "скрие". Иначе правя от някакъв грозен недостатък - акцент
Скрит текст:
(за мен всякакви колони, греди и други подобни са натоварващи и не искам да ми се набиват на очи)
Подът, както мисли drago_2008, е по добре да е по-тъмен.

# 354
Ако я направи светла, остава или да обиколи с тъмно цялата баня или всичко светло дюс да прави само с фриза. Или да се сложи ивица на празната стена.

# 355
  • В.Търново
Частта с магнита се подпъхва при лепенето на плочките още и се оставя да стърчи само той. Пластините се монтират на плочката с монтажно лепило.

Благодаря, drago_2008, а ако плочките вече са залепени  има ли вариянт?
Devile_Rose моят таван също е  растерен и сложих вградени луни доста добре светят, но и банята ми е малка Blush

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 23:46 от desert_rose

# 356
Благодаря, момичета за споделените  мнения. Подът  обаче  го има светъл само,  а и ние сме вкъщи  все светлокоски и такъв цвят по- ни е практичен.  Имаме гранитогрес  подобен  в хола, доволна  съм от поддръжката.
drago_2008, ти късата стена срещу вратата ли предлагаш да е тъмна? Или само по средата? Ама с какво  ще ми се "върже"? А тези  тъмно  кафявите  плочки наистина  са много  са красиви  и ми се иска да има от тях.
А в тоалетната с перално според  вас ОК ли е само с това кафяво  по средата  на мивката?

# 357
Скрит текст:
Flash, нашата баня е почти същата като твоята по описание и размери, но е широка 1,65.  Това съм направила аз:

Мисля да бъде със статичен параван на 80-85 см от стената със ширина към 90см, мивка 50-55 и вградена структура. Много по-красиво ми е без праг и не знам дали няма да се мокри много. В сегашната баня (с аналогично разположение) сме с праг и завеса, която дори не дърпаме по цялата ширина и изобщо не се мокри останалата част.
Аз бих подредила плочките на пода по друг начин, за да не ми се набива на очи разминаването във фугите на пода и плочките на стената.

# 358
Благодаря, момичета за споделените  мнения. Подът  обаче  го има светъл само,  а и ние сме вкъщи  все светлокоски и такъв цвят по- ни е практичен.  Имаме гранитогрес  подобен  в хола, доволна  съм от поддръжката.
drago_2008, ти късата стена срещу вратата ли предлагаш да е тъмна? Или само по средата? Ама с какво  ще ми се "върже"? А тези  тъмно  кафявите  плочки наистина  са много  са красиви  и ми се иска да има от тях.
А в тоалетната с перално според  вас ОК ли е само с това кафяво  по средата  на мивката?

Могат ли да ти променят проекта така:
Правят цялата колона кафява заедно със страничните парченца? Зад мивката вертикалата пак кафява, горе да махнеш фриза и да сложиш предпоследния ред кафеви плочки, а фризът да свалиш или долу над 4-ия ред светли плочки, или да го махнеш съвсем, ако там не ти харесва.

Друг вариант ми е колоната с тоялетната тъмна и зад шкафа тъмни и махаш фризове и обиколката с тъмни плочки, иначе някак самотна ми остава като я мисля тази една вертикала срещу вратата само изпльоскана.

# 359
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз бих подредила плочките на пода по друг начин, за да не ми се набива на очи разминаването във фугите на пода и плочките на стената.
mariat този проект аз съм го правила по-скоро за разпределението на санитарията и просто сложих някакви плочки - нямат общо с това, което ще бъде Hands V

Общи условия

Активация на акаунт