Банята - 31-ва тема

• 114 043
  • 837
  •   1
Отговори
# 435
По съвет на една съфорумка взех Теси Модеко Клауд - смарт бойлер - 100 л. Изучава нагласите на семейството и се нагажда на най-икономичния режим сам.
Ползваме го интензивно вече седмица, не сме оставали без топла вода. Ще видя и сметката как е с този смарт:)

Tintina, пуснат ли е вече в продажба 100 литровия или още е само по поръчка? Какви режими сте му задали?

След изминалата зима с две ръце съм за Модеко-то. В много студено време, когато Т в него падне под 9-10 градуса, се включва по своя преценка сам за минутки да подгрее водата и да вдигне температурата малко над тази стойност. Превенция срещу замръзване, предполагам. Сега, като се постопли, вече не го прави. Кажете сега, че не е умна машинка. Simple Smile

# 436
  • Бургас
Май е само на поръчка още.
Бях питала в Технополис - нямаха го наличен, поръчвахме от Вимакс.
Сложили сме му първия Еко режим, по препоръка на книжката:)

# 437
Здравейте, предстои ми ремонт на банята и търся всичко - плочки, душ параван с плъзгащи врати, мивка-купа, шкаф за баня, душ, смесител....моля за мнение къде сте купували качествени неща на достъпни цени. Особено ме интересуват плочките Simple Smile

# 438
Здравейте, предстои ми ремонт на банята и търся всичко - плочки, душ параван с плъзгащи врати, мивка-купа, шкаф за баня, душ, смесител....моля за мнение къде сте купували качествени неща на достъпни цени. Особено ме интересуват плочките Simple Smile
Аз си избрах на Керос серия Бетон в сивата гама. Цената е 25-30лв кв.м. Утре влиза майсторът, надявам се всичко да е наред и след 2 седмици да имам нова баня.

# 439
anichkaffm, Много ми харесват плочките и мебелите, които си избрала. Тоалетната на Теси е супер - ние сме много доволни от Идеал Стандарт. Единственото, което бих променила (ако е възможно) - бих сложила душ структурата срещу тоалетната с малък параван между душа и мивката. Разбира се, това зависи от мерките и от ВИК инсталацията ви, но ако има такава възможност - направете го, защото в един момент омръзва това прескачане на ваната, за да си вземеш душ (живяла съм така).

# 440
Здравейте Дами, ударете едно рамо по ремонта на една баня!  това като идея как ви се струва???

# 441
anichkaffm, Много ми харесват плочките и мебелите, които си избрала. Тоалетната на Теси е супер - ние сме много доволни от Идеал Стандарт. Единственото, което бих променила (ако е възможно) - бих сложила душ структурата срещу тоалетната с малък параван между душа и мивката. Разбира се, това зависи от мерките и от ВИК инсталацията ви, но ако има такава възможност - направете го, защото в един момент омръзва това прескачане на ваната, за да си вземеш душ (живяла съм така).

Благодаря ти за хубавите  думи и препоръки.  И на мен  ми се струва, че  няма да  ни е много  удобно  с прекрачването на ваната винаги,  когато  искаме  да  вземем душ, но много  избор  нямаме.  Няма  място за  душ до тоалетната (общо е само 173 см, а в него и тоалетна и душ ще е супер  наблъскано).
За сега  ще  пробваме варианта  с ваната, а като  мине меракът на  мъжа  и децата, ще се прави  пак ремонт  Simple Smile

# 442
за мен показания последен дизайн на баня е прекалено шарен.

# 443

+1. Много видове плочки без концепция, банята стои малко като закърпена с каквото има.

Като за начало, ако оставите само светлите плочки по стените, ще бъде много по-добре. Банята е малка, тясна, ще изглежда по-просторна в изчистен светъл цвят. Мозайката в душ-зоната е ок, ако имате бюджет, може да направите и трите стени до паравана в мозайка, за да се обособи напълно като зона, ако ли не - и така е ок. Вместо райето, при мивката може да сложите огледало в красива рамка, което ще изпъкне на светлите стени.
Просто предложение. Simple Smile

# 444
Скрит текст:
Здравейте Дами, ударете едно рамо по ремонта на една баня!   това като идея как ви се струва???
Цветовата гама ми харесва. Смятам, че ако се махнат хоризонталните линии, ще стане много по-добре. Или да се изместят най-горе и най-долу.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 11:28 от Barbabelle

# 445
Аз предлагам плочките мозайка да са на двете стени в душ зоната, а останалите стени само със светлите плочки. Подът е ок.
Не ми допадат хоризонталните тъмни плочки на стените, както и това, че тоал.чиния не е центрирана към плочките отзад, нито пък мивката с огледалото. Ако са един цвят, няма да стои така.
А вариации в разпределението възможни ли са? Не се ориентирам какви са размерите

# 446

+1. Много видове плочки без концепция, банята стои малко като закърпена с каквото има.

Като за начало, ако оставите само светлите плочки по стените, ще бъде много по-добре. Банята е малка, тясна, ще изглежда по-просторна в изчистен светъл цвят. Мозайката в душ-зоната е ок, ако имате бюджет, може да направите и трите стени до паравана в мозайка, за да се обособи напълно като зона, ако ли не - и така е ок. Вместо райето, при мивката може да сложите огледало в красива рамка, което ще изпъкне на светлите стени.
Просто предложение. Simple Smile

+1

# 447
Аз предлагам плочките мозайка да са на двете стени в душ зоната, а останалите стени само със светлите плочки. Подът е ок.
Не ми допадат хоризонталните тъмни плочки на стените, както и това, че тоал.чиния не е центрирана към плочките отзад, нито пък мивката с огледалото. Ако са един цвят, няма да стои така.
А вариации в разпределението възможни ли са? Не се ориентирам какви са размерите
  Много на бързо нахвърляно беше.. размерите са 3x1.20x255 съответно дължина,ширина,височина!! Приемам идей?

# 448
  Много на бързо нахвърляно беше.. размерите са 3x1.20x255 съответно дължина,ширина,височина!! Приемам идей?
A кои са плочките от проекта.

# 449
A кои са плочките от проекта.
  На керос непомня модела

Общи условия

Активация на акаунт