Банята - 31-ва тема

• 114 041
  • 837
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Праг от камък е според мен това.

Естествено, че знам какво е праг, попитах за душ коритата, които при Asmegin са страшно хлъзгави.

# 466
Doris, тези, които показваш, са много хубави, но моето душ-корито не е толкова готино, от този тип е:
Скрит текст:
Сложила съм силиконова постелка, за да не се хлъзгам толкова, но, понякога, постелката се отлепя. Бе гадно нещо, не знам как на строителите им е хрумнало да сложат това чудо.
Праг от камък при мен, ако не се лъжа, от полимер мрамор, вече и параванът е монтиран отгоре, но ще показвам по-нататък, че сега боядисваме тавани и е найлони и мазало навсякъде.

# 467
  • Варна
Asmegin пробвай да я третираш с течност против плъзгане. Прозрачна е е не си личи.

# 468
Asmegin пробвай да я третираш с течност против плъзгане. Прозрачна е е не си личи.
Благодаря за съвет, дори не знаех, че има такова чудо, ще потърся, че положението е плачевно.

# 469
  • София
А как се казва тази течност и за плочки става ли.

# 470
Ако е същата, която аз знам е точно за плочки. Ползва се около басейни най-често, но проверете дали става за акрилни корита, каквото е на Asmegin!
http://pestimenergia.bg/product/316/antislip-system-reshenie-protiv-hlazgane.html

# 471
  • Варна
Ако е същата, която аз знам е точно за плочки. Ползва се около басейни най-често, но проверете дали става за акрилни корита, каквото е на Asmegin!
http://pestimenergia.bg/product/316/antislip-system-reshenie-protiv-hlazgane.html

Да, на мен ми се стори порцеланово, но ако е акрилно трябва да се пита.

# 472
А, Дорис, може и аз да съм в грешка и да е някакъв друг материал, но бях останала с впечатлението, че е акрилно нейното.

# 473
Здравейте!
Имам въпрос за фугиращите смеси. На Баумит фугата добра ли е като издръжливост или по-добре Мапей?
Днес ще видя проекта на банята, дано е добър. Голямо избиране беше, но ми предложиха творческо решение по една от моите идеи.  Иначе имам напредък избрах гранитогреса за останалите помещения.

# 474
Мненията в темата са, че на Мапей са най-добри фугиращите смеси. Ние имаме опит с Церезит, от които не сме доволни. Изпопадаха част от фугите в банята към седмата година.

Аз имам въпрос към онези от вас, които са лепили плочки върху гипсокартон в банята. Ние сме с гипсокартон и мъжът ми се притеснява да не се получи такова разлепване като в настоящата ни баня. Не можем да преценим на какво се дължи, дали на лепилото. Решил е да купим скъпа хидроизолация и лепило на Вебер. Има ли някой опит с лепене върху гипсокартон и как да подобрим издръжливостта?

# 475
  • София
Мненията в темата са, че на Мапей са най-добри фугиращите смеси. Ние имаме опит с Церезит, от които не сме доволни. Изпопадаха част от фугите в банята към седмата година.

Аз имам въпрос към онези от вас, които са лепили плочки върху гипсокартон в банята. Ние сме с гипсокартон и мъжът ми се притеснява да не се получи такова разлепване като в настоящата ни баня. Не можем да преценим на какво се дължи, дали на лепилото. Решил е да купим скъпа хидроизолация и лепило на Вебер. Има ли някой опит с лепене върху гипсокартон и как да подобрим издръжливостта?

А как Ви се разлепи, самата плочка или по ъгъла пукнатина  ?

# 476
Благодаря!

# 477
Цялата плочка е тръгнала да пада, на няколко места така. Под душа.

# 478
  • София

А не можеше ли да избегнеге гипскартона и да направите мазилка.

# 479
  • София
Цялата плочка е тръгнала да пада, на няколко места така. Под душа.

По принцип гипсокартона в банята, моят майстор каза че се слагат 2 пласта, слабо място били вътрешните ъгли и залепени плочки там, много вероятно е да не е здраво укрепен вътрешен ъгъл, получават се вибрации и леки размествания, най-напред се отваря фуга......комбинирано с неподходящо лепило за плочките, сигурно е това

Общи условия

Активация на акаунт