Банята - 31-ва тема

• 114 019
  • 837
  •   1
Отговори
# 480
Мненията в темата са, че на Мапей са най-добри фугиращите смеси. Ние имаме опит с Церезит, от които не сме доволни. Изпопадаха част от фугите в банята към седмата година.

И аз съм чела отлични отзиви за Мапей, но пък не намерих подходящ цвят. Взех на Боро, дано е добра. Майсторът ме увери, че е качествена. Thinking

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 17:05 от Ско

# 481
  • София
Гледайте и срока на годност.

# 482
Да попитам и за сифоните - рогов да е, с квадратна форма на коя фирма?
Душ комплект и батерия за мивка мисля на Видима да взема. Не съм измислила какво да сложа до душа за шампуан, сапун и т.н.
За цвета на Фугата ще ми трябва нещо от сивата гама, бяло и бежаво, може би по-лесно ще намеря. Искам да е максимално незабележима.
Харесах един моноблок на Церсанит обаче на едно място пише, че е произведен в Румъния, на друго, че е Полски. За качеството се чудя как е - заради механизмите на казанчето най-вече?!

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 12:51 от Devil_Rose

# 483
При нас отлепвнето не е в ъглите, а по средата на стената, под душа.

# 484
  • София
При нас отлепвнето не е в ъглите, а по средата на стената, под душа.
По вероятно не е фугирано около  s на душа и от там се просмуква вода по картона.Махнете декоративните капачки и вижте как е .

# 485
  • Варна
Цялата плочка е тръгнала да пада, на няколко места така. Под душа.

По принцип гипсокартона в банята, моят майстор каза че се слагат 2 пласта, слабо място били вътрешните ъгли и залепени плочки там, много вероятно е да не е здраво укрепен вътрешен ъгъл, получават се вибрации и леки размествания, най-напред се отваря фуга......комбинирано с неподходящо лепило за плочките, сигурно е това

Нямаше ли едни ленти за ъглите, които се лепят?

Не го харесвам този гипсокартон и това си е! Верно става бързо, идеално гладко и няма толкова строителна мръсотия, но...

За куфари около тръби в баня не е ли по-добре да се използват аквапанели? По-скъпо е но пък не е голям метраж.

# 486
Здравейте,

Поръчахме си плочките и цялата санитария.
Душовете, по насрояване на ММ, взехме на фирма Deante. Някакви полски са, от Баня Стил. Консултантът ни убеждаваше, че са добри, но аз не намирам никаква информация за тях в интернет.
Някой да ги е чувал или да има опитс тях, за да сподели отзиви?

# 487
  • София
Здравейте,

Душовете, по насрояване на ММ, взехме на фирма Deante. Някакви полски са, от Баня Стил. Консултантът ни убеждаваше, че са добри, но аз не намирам никаква информация за тях в интернет.

Щом няма информация, полска е само регистрацията на марката, най-вероятно е китайски , пакетиран за полска марка.......нямам нищо против китайско производство, на външен вид даже са им много добре, даже и грое имат производство там, проблемът е в качествения контрол на съответната марка......като е нова неизвестна марка , кой знае дали го прилагат, големите марки имат  традиции и стратегии за много години напред.

# 488
rumen_iankov, благодаря много за предположението. Ще ходя да погледна в банята и ще предам на мъжа си.

Doris, aз не харесвам куфари, с гипсокартона покрихме изцяло стените, за да не се получават куфари. Още ме е яд, че за комина в кухнята не сме се сетили да го направим така или дори той да се вгради в стената още при строежа, та там ще има един куфар сега, който направо ще ми извади очите.

И аз гледах, че продават смесители Деанте в Баня стил и ги проверявах, понеже има доста намалени. Може пък да са си добри. В Полша в момента се правят много плочки и санитария. На нас ни казаха, че голяма част от италианските плочки се произвеждат там. Имат някакъв опит вече.

# 489
  • Варна
..
Doris, aз не харесвам куфари, с гипсокартона покрихме изцяло стените, за да не се получават куфари. Още ме е яд, че за комина в кухнята не сме се сетили да го направим така или дори той да се вгради в стената още при строежа, та там ще има един куфар сега, който направо ще ми извади очите.
...

Аз приемам куфарите, все пак при тези наши "големи" бани прекалено много пространство ще се отнеме, ако изравним цяла стена заради тръби в ъгъла. Но не харесвам да се прави с гипскартон, по-добре аквапанел, по-скъпо, но по-здраво и стабилно. А в баня трябва да е много отчайващо крива стената за да не се прави с мазилка Hands V

# 490
В нашата баня (НС), беше отчайващо крива стена, и се наложи да я изравняваме с мазилка. Още се чудя, какво точно са правили в тази баня, че то не стени, а цяло безобразие...

# 491
Благодаря за мнението.
Изрично ги попитах при проблем дали има кой да се отзове и да отстрани, казаха, че си имат тук офис и имало кой да се погрижи.
Питах ги и дали ръждясват, казаха, че нямало как.
Моето най-голямо притеснение беше поради факта, че ще се вграждат и ако недай си Боже се прецакат, трябва да се кърти. Но мъжа ми ми обясни, че това няма общо с външните тела, понеже тръбите, които се слагат вътре са ПВЦ и са такива без значение дали съм сложиша тяло на Грое, Деанте или нещо друго. Какво друго дефакто би могло да се прецака по самите външни тела?
Здравейте,

Щом няма информация, полска е само регистрацията на марката, най-вероятно е китайски , пакетиран за полска марка.......нямам нищо против китайско производство, на външен вид даже са им много добре, даже и грое имат производство там, проблемът е в качествения контрол на съответната марка......като е нова неизвестна марка , кой знае дали го прилагат, големите марки имат  традиции и стратегии за много години напред.

# 492
  • Варна
В нашата баня (НС), беше отчайващо крива стена, и се наложи да я изравняваме с мазилка. Още се чудя, какво точно са правили в тази баня, че то не стени, а цяло безобразие...

Понякога има отклонение 10-15 см по вертикала и тогава се натрупва твърде много мазилка, която да коригира нещата, което е предпоставка за падане Simple Smile Може би затова и слагат гипсокартон вместо мазилка в такива случаи.

Но при по-малки кривини и отклонения, аз лично предпочитам изравняваща мазилка.

# 493
Едната ни баня е цялата облечена с гипсокартон. Картонът е единичен. Плочките не са се разлепили от 2008 г насам. Сега се наложи набързо да я преправяме и лепихме плочка върху плочка. Стените са бетон. Лепени баха с ЦМ11 на Церазит, но тогава лепилото беше много по-качествено от сега и въпреки всичко не падат плочките лепени с него.

# 494
drago, а хидроизолация полагали ли сте отдолу?

Общи условия

Активация на акаунт