Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 400
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте искам да ви попитам нещо момичета.
Този месец правихме трансфер на замразени ембриони правих кръвен и пиклив тест резултата е отрицателен..
Закаснями цяла седмица след което прокървих последваха силни болки и изхвърлих едно парче месо.
Според лекарями можем да започнем веднага нова процедура  ИКСИ.
Как мислите вие пречи ли и дали това е аборт?
Утре съм на лекар.

Не, не е аборт! И не е парче месо, а е от лигавицата, която е била доста удебелена от лекарствата.

# 466
  • София
Neli__, моят втори опит беше на Гонал 150 и Мериоферт 150. Доколкото разбрах, Мериофертът отчасти заместа Гонала и е по-евтин, отделно лекарката ми каза, че с тази комбинация успеваемостта на пункция е по-висока, което разбира се зависи и от тригера преди пункцията. Пожелавам ти успех!

# 467
Здравейте искам да ви попитам нещо момичета.
Този месец правихме трансфер на замразени ембриони правих кръвен и пиклив тест резултата е отрицателен..
Закаснями цяла седмица след което прокървих последваха силни болки и изхвърлих едно парче месо.
Според лекарями можем да започнем веднага нова процедура  ИКСИ.
Как мислите вие пречи ли и дали това е аборт?
Утре съм на лекар.

Не, не е аборт! И не е парче месо, а е от лигавицата, която е била доста удебелена от лекарствата.
Благодаря за отговора Simple Smile

# 468
  • София
мериоферт съдържа фсх и лх, гонала само фсх.
и са съвсем различни.

# 469
А имате ли идея дали може да се направи опит с чист ФСХ препарат или задължително трябва и такъв, който съдържа ЛХ /бият ми Цетротид заради ЛХ-то/. Моя док няколко пъти ми предписва само Фостимон, който доколкото знам съдържа и ЛХ. Аз обаче съм си навила, че Гоналът има по-добър ефект при мен, защото когато бях с него плюс Фостимон забременях /макар и за 2 месеца/.

# 470
  • София
само фсх има във фостимона, но е по-различен от гонала.
гонала е Фолитропин, а фостимона Urofollitropin.
не знам каква е разликата  Rolling Eyes

# 471
Значи се бъркам за Фостимона. Мерси, Бамба.
Тогава при мен се прилага чист ФСХ препарат. Аз единствено знам, че Гонала се води не чист ФСХ препарат, а рекомбинантен, но какво точно значи това не съм се задълбочавала да чета. Blush

# 472
  • София
само фсх има във фостимона, но е по-различен от гонала.
гонала е Фолитропин, а фостимона Urofollitropin.
не знам каква е разликата  Rolling Eyes
Фоллитропина се “извлича” от хамстери.
Урофоллитропина е човешки “извлек”

# 473
Момичета след пункция възможно ли е да има задържан фоликул? Thinking

# 474
Момичета да се запиша и аз  от другия месец започвам сега ми изпусаха да пия регулон.
Докторката каза че ще съм по дългия протокол  моля да споделите какво ми предстои благодаря

# 475
  • София
Момичета след пункция възможно ли е да има задържан фоликул? Thinking
Мисля, че може, ако е имало някой по-малък и не е бил пунктиран

# 476
Благодаря Виии. Цикълът ми закъснява, дано не се окаже задържан фоликул, защото няма да можем да започнем процедурата...

# 477
Момичета да се запиша и аз  от другия месец започвам сега ми изпусаха да пия регулон.
Докторката каза че ще съм по дългия протокол  моля да споделите какво ми предстои благодаря

Здравейте и от мен Wink включвам се да следя темата.

Подобно на polikar и аз стартирам другия месец, но ще бъда по къс протокол. В момента приемам регулон, като това ми е втори месец на противозачатъчни. Отделно от тях ми изписаха Инофолик 2х1 и Витамин В12, тъй като имам дефицит на същия. Стимулацията ще започна с Гонал, по 112,5 на ден.

Дано ни е на късмет следващият месец WinkFlowers Bouquet

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 18:05 от Jessica_

# 478
Момичета и аз се включвам в темата. На втори ден от цикъла ми биха инжекция(не мога да разчета каква е от почерка на доктора), днес е 6-ти ден, взеха ми кръв за хормони и ме прегледаха, но не са ми изписвали нищо, нито инжекция, нито лекарства. Утре съм пак на кръв и прегледи така ще е май всеки ден до пункция. Въпросът ми е, на вас всеки ден ли ви бият инжекция и това, че на мен не са нормално ли е? Като гледам по схемата, фоликулите са около 9-10 мм.

# 479
  • Вдън горите тилилейски
Може би е  Елонва. Тя се поставя еднократно и на по-късен етап (5-6 ден от стимулацията) може да добавят още лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт