Как се приготвя нахут???

  • 35 659
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 804
 newsm10Моята рецепта може да се направи и без месото и пак става вкусна!!!
Aз го накисвам от вечерта .На следващият ден ако преценя че ми е много мога да го замразя излишното количество.С останалият няхут правя следната супа:
Значи нарязвям на дребни кубчета месо като е хубаво и някое кокалче да има/месото може да е телешко,агнешко,пилешко или пуешко пожелание може и да се комбинират пак става вкусно/.
Нарязвам отново възможно най'наситно и-1/2 вразка магданоз ,1/2вр.кервиз,1 глава лук.
В тенджерата под налягане слагам-лука,магданоза,кервиза ,месоте/200-300гр./, 1 кафена чаша леща ,1 купа нахут,1и1/2 чаена чаша домат  предварително пасиран.Добавям сол ,черен пипер,индийско орехче,къри,куриандър и канела,допълвам тенджерата с вода и вара половин час.
Добавям шепа фиде без да изключвам котлона след 5 минути прибавям- лъжица ,две брашно /размито в подсолена вода /и за последно оставям още 5-10 минути да ври.
Добър апетит.

[/quote]

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 12:46 от makaui daniela

# 16
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Направих го със картофи, понеже нямах друго в наличност стана супер, но другите пъти ще пробвам рецептите ви.  newsm10
Много благодаря за идеите, ако имате още давайте насам.  newsm47

# 17
  • Мнения: 86
  В нашето семейство много обичат да им готвя нахут с ориз.Накисвам от вечерта 200г.нахута, на др.ден варя в тенджерата под наляга. В малко зехтин или олио задушавам за секунди чесън и след това 150 г.ориза, сварям го, прибавям дафинов лист и мащерка - страхотна комбинация са. Изцеждам нахута и го прибавям към ориза, разбърква и сервирам .Салатка според сезона, зимата  с трушийка. Опитайте го по този начин, ще ви хареса. Да ви е сладко.

Общи условия

Активация на акаунт