Aз го накисвам от вечерта .На следващият ден ако преценя че ми е много мога да го замразя излишното количество.С останалият няхут правя следната супа:
Значи нарязвям на дребни кубчета месо като е хубаво и някое кокалче да има/месото може да е телешко,агнешко,пилешко или пуешко пожелание може и да се комбинират пак става вкусно/.
Нарязвам отново възможно най'наситно и-1/2 вразка магданоз ,1/2вр.кервиз,1 глава лук.
В тенджерата под налягане слагам-лука,магданоза,кервиза ,месоте/200-300гр./, 1 кафена чаша леща ,1 купа нахут,1и1/2 чаена чаша домат предварително пасиран.Добавям сол ,черен пипер,индийско орехче,къри,куриандър и канела,допълвам тенджерата с вода и вара половин час.
Добавям шепа фиде без да изключвам котлона след 5 минути прибавям- лъжица ,две брашно /размито в подсолена вода /и за последно оставям още 5-10 минути да ври.
Добър апетит.
[/quote]