Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да премахнете гел лак с помощта на лаково каре?
Какво е реинфорс гел и как се прилага?
Как се прави лаково карé с обикновен лак?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да премахнете гел лак с помощта на лаково каре?
За да премахнете гел лак с помощта на лаково карбокси, първо се препоръчва използването на ацетон. Нокътят трябва да е във вода по време на процеса, без необходимост от потапяне в гореща вода. След като ацетонът се приложи, нокътят трябва да се избута от кутикулата с помощта на клечка за зъби с остър ръб, за да се отстрани гел лакът. Важно е да се отбележи, че гел лакът не пада сам и трябва да бъде избутан отдолу, за да бъде успешно премахнат.
-
Какво е реинфорс гел и как се прилага?
Реинфорс гелът е продукт, предназначен за укрепване на ноктите. Може да се нанася преди топ лак, което ги прави по-твърди. За по-здрави нокти нанесете реинфорс гел преди топ лак и го запечатайте добре, особено свободния ръб, за да предпазите ноктите от механично износване при работа с ръцете. Реинфорс гелът се разтваря в ацетон при отстраняване и не причинява проблеми със свалянето.
-
Как се прави лаково карé с обикновен лак?
За да направите лаково карé с обикновен лак, първо нанесете основа, след това нанесете цветния лак. Важно е да изчакате цветният лак да изсъхне напълно преди да нанесете топ кота. Този метод позволява корекции и разнасяне на цветния лак, докато той изсъхва, за разлика от гел лака, който остава непроменен след изсъхване.
-
Как се нанася гел лак?
-
Каква UV лампа използвате за вашите нокти?

Че нали връхчетата на показалците се обелват понякога, ами пак се обели, но в средата стана направо дупка... Пробвала съм и с един друг топ на Максфактор, там беше ок, но топът ми е стар и трудно съхне.

Нямах търпение да се направя и стана един хаос! Вечерта чак ми се отвори време, ама така ме цепеше главата, че много много не ми се правеше, ама моят човек хайде, хайде пробвай се... Грешка направих като си правих и двете ръце. Пробвах да си направя лаково каре, та ще видим дали съм го направила добре като го свалям. Базата на Коди е доста гъста и трудно я слагах. После трябваше да използвам червено и бяло, ама като тръгнах с червеното и всички пръсти така. Тотално се забравих!
И после като се лепнах на памучетата, които бяха останали след като си лепих два от ноктите както онова клипче от Инстаграма...
Поне знам, че те се получиха. Ноктите станаха доста твърди, ама и доста ги пилих. Топът на Коди без лепкав слой е песен направо! Мислех да си правя печати, ама не ми се получиха нито с обикновени лакове, нито с KADS. Печатът ми е на Борн Прити, силиконов и прозрачен. Пробвах 10-тина пъти, но нямах нерви и глава за повече. Накрая си лепнах по 2-3 от стикерите, които само се лепят, топ отгоре и пекох. И те така, поомацах кожичките, но с изключение на тях, се получи добре и е супер лъскав! Използвах лака на GDCOCO номер 802. Та трябва да ги пооправя и може да пусна снимка по-нататък. Или като си направя нов маникюр, тъй като този сигурно бързо ще ми писне.