СофтУни Светлина

• 92 187
  • 463
  •   1
Отговори
# 375
  • гр.София, далече, далече на Запад
Здравейте!

Англ. език на какво ниво на изучаване е в СофтУни? Може ли да се говори за достигане на ниво "езикова гимназия" или е хубаво детето да продължава да ходи на курсове към школа?

Доволни ли сте от СофтУни и обучението там, като цяло? Имахте ли колебания: дали не е по-добре детето ви да влезе в държавно у-ще с точките си от НВО?

След 1 година в училището, ето как се чувства моят младеж там:
https://svetlina.softuni.bg/softuni-svetlina-student-interview-anton-kremov/
Поздравления за Антон!
Изключително вдъхновяващо!

# 376
Здравейте, мили родители! Може ли някои от вече учещите деца да сподели какъв е учебника по математика за 8 клас? Питам тук защото като зададох въпросът в училището отговорът беше «Не знам».

# 377
  • София
Здравейте, мили родители! Може ли някои от вече учещите деца да сподели какъв е учебника по математика за 8 клас? Питам тук защото като зададох въпросът в училището отговорът беше «Не знам».

Най-добре да изчакате, може да не са решили, за това да е такъв отговора. Време има.

# 378
  • гр.София, далече, далече на Запад

Най-добре да изчакате, може да не са решили, за това да е такъв отговора. Време има.
Здравейте,
във вторник ходих да запиша детето. Госпожата, която приемаше документите ме уведоми, цитирам:
"Не бързайте да купувате учебници. ще получите допълнително информация, като част от учебниците на децата е възможно да са в електронен формат."

# 379
  • Sofiq
Здравейте, препоръчвам на родителите на новозаписаните ученици да се присъединят към Facebook групата Softuni Svetlina/СофтУни Светлина - родителска общност.
В нея ще намерите отговори на много от въпросите си и има кого да попитате за детайли.

# 380
  • Sofia
Честно казано не виждам кой знае какво полезно има в тази страница.

# 381
Здравейте, може ли да ми кажете кога започва  подаването на Заявления за кандидатстване за 2023г ?

# 382
  • Sofiq
Здравейте, може ли да ми кажете кога започва  подаването на Заявления за кандидатстване за 2023г ?
Най-добре да попитате в администрацията на гимназията. По мои спомени, още от есента, като има сериозна финансова отстъпка за новозаписаните, подписали договор преди Нова година .
Добро впечатление ми направи и фактът, че таксата на текущите ученици на гимназията не се повиши, спрямо  миналогодишната. Каквито и разходи да има гимназията по новата си сграда и новия екип, не ги прехвърлиха върху настоящите  родители.
Също така, запазиха непокътнати и стипендиите на стипендиантите и осигуриха стипендии за всичките си отлични ученици, заслужили ученици  от състезания и други, а не са никак малко.

# 383
  • София

Здравейте,
във вторник ходих да запиша детето. Госпожата, която приемаше документите ме уведоми, цитирам:
"Не бързайте да купувате учебници. ще получите допълнително информация, като част от учебниците на децата е възможно да са в електронен формат."

Здравейте,
аз задавах същите въпроси и ми отговаряха по същия начин миналата година и аз много се озадачавах. В 8ми клас учебници като цяло не им трябват. По всички предмети се отваря раздел в Google Classroom и там се качва всичко необходимо, от което имат децата. В началото на годината всеки учител поставя учебника, който ще ползва. Конкретно по предметите положението беше следното: История и география - качват се презентации, които имат акценти на много интересни места и моето дете казва, че не рядко нямат нищо общо с учебника. Има и доста видеа. По STEAM - госпожата е качвала и уроците и упражненията, които трябва да правят в клас или за домашно. В някакъв момент поиска да му купя тетрадката по физика, но не защото госпожата не даваше уроците и задачите, а защото физиката му харесваше и той искаше да решава още задачи. По информационни технологии - предметът върви по съвсем различен начин от който и да е учебник - покриват материала от учебника за половин срок - отново нямаше учебник. По философия - също. По Български и Литература - също всичко им се дава и в 8ми клас пишеха есета постоянно - категорично на това ги научиха. По математика, учебникът беше на "Архимед", заедно със сборника на същото издание. Отново всичко се качва в Classroom, опоменава се коя страница от учебника/сборника е, но децата го имат и качено. Господинът качваше и онова, което са решавали в час. Моето дете се затруднява с математиката и всъщност единственият учебник, който малко е използван, е именно този по математика. Онова, което не е разбрал в час, четеше в учебника и решаваше задачите от там.
По специалните предмети - учебник нямаше. Имаха презентации, даваха им книги, които да четат, гледаха филми, писаха есета.
Това е за миналата учебна година, дали ще са същите учебници през тази - не знам. Аз имам учебниците и ако са същите, мога да Ви ги дам. Като цяло, обаче, вече разбирам какво са имали предвид под това да не се бърза да се купуват. При нас абонаментът за Уча.се беше много повече експлоатиран от учебниците, но това не значи, че и при Вашето дете ще е така - моето така си свикна от 5ти клас.
За 9ти клас, ако положението е същото, аз лично смятам да взема единствено математиката и литературата, а по останалите предмети - STEAM, история и география, да ги взема като онлайн достъп.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 09:45 от maruma

# 384
Здравейте,
Споделям накратко реалността: за мен няма много логика да се разкриват  паралелки с нови специалности за 8 клас, при тази липса и непрекъсната смяна на учители в гимназията. Не могат да се задържат за по-дълго добрите учители,  в 8 клас не се изучават предмети на английски език. Резултатите от матурите в 10 клас не са никак добри. Таксата доближава тази на АК. За мен базата е тясна и нефункционална за обема ученици, който имат амбиция да обучат.Остава надеждата, че нещата ще се променят.... Идеята е хубава, интересни са специалностите, но все още липсва добро менажиране и усет за кариерна ориентация на децата.....

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 16:20 от ronieta

# 385
  • София
И в 9-ти клас не изучават нито един предмет на английски език.

# 386
А обявено ли е предварително, че ще?

# 387
Да, и след като зададох въпрос в края на първия срок ми беше обяснено, че тъй като децата идват с различно ниво е необходимо време за изравняване….то така и не настъпи…., с изключение на няколкото термини  на английски по география и след смяна на учителката това се прекрати…на втория език не се държи особено……

# 388
  • София
Тази учебна година ли завършва първият випуск?

# 389
  • Sofiа
Да, тази година ще завърши първият випуск.

Общи условия

Активация на акаунт