В момента чета... 57

• 85 958
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Лу,  аз започнах да гледам сериала, заради твоите постове по повод книгата.
Още на първия сезон съм. Но много разтягане на действието...
Иначе Джъстин Теру е мхм, страхотен

# 121
  • София
Срам не срам - "Шоколад" на Джоан Харис има ли нещо общо с филма "Шоколад" Blush ?
Редактирам се - видях, че има Hug .

# 122
Благодаря за отзива за "Останалите".

Според мен вече не е изолиран случай сериалът да е по-добър от книгата. Явно в Холивуд ги бива да вземат някаква идея, да я доразвият и да й вдъхнат живот. Други подобни са "Тайният кръг" и "Вещиците от Ийст енд" - някакви посредствени тийнейджърски романчета, а сериалите са много добри.

# 123
Аз подхванах поред опознаването на Хари Хуле, нищо че самият Несбьо препоръчва да не се чете в хронологичен ред поредицата. А и съм чела вече "Снежния човек". "Прилепът" колкото и да се определя за по-слаба, добре ми върви и ми е интересно да чета първата книга въобще на Ю Несбьо, която започва да пише именно когато самият той отива в Австралия през 1996 г., откъсвайки се от финансите и музиката. Чета си с кеф първите описания, лични факти за Хуле, или Хоули както е в тази книга! Simple Smile
– Господин Хоули , предполагам! – победоносно възкликна той.
Хари се изненада. Беше се настроил, че през първите дни от пребиваването си в Австралия ще се налага да поправя изговора на фамилията си, за да не буди асоциации с разни дупки, но новата версия – господин Свещен – много му допадна.

# 124
Прочетох "Всички наши грешни дни" на Илан Мастаи и грам не ми хареса. Първоначалните ми надежди за добро развитие се изпариха до края. Чак ме е яд, че си причиних всичките 400 страници.

След това посегнах към любимия ми Варгас Льоса и неговия "Герой по неволя" за оправяне на настроението.
Ама и тя ми беше като за три звезди. Нещо прекалено разтеглена ми се видя, при всяко споменаване на някой герой, отново и отново се повтаряше цялото му житие. И още нещо ме подразни, но ще премълча, да не се приеме за спойлер.

Сега пак посягам към любим автор, дано най-сетне попадна на нещо приятно - "Безкрайният план" на Исабел Алиенде 😊

# 125
В "Герой по неволя" мен ме подразни рекламата за "Дженерали".

# 126
  • София
Прочетох Парижкия апартамент. Въобще не знам защо си причиних тази книга, но тъпо и упорито я завърших.  ooooh!

Смятам да започна По следите на изгубеното време на Марсел Пруст.

# 127
  • около Варна
Прочетох Прилепът, не ми хареса, насила я четох, даже накрая попрескачах. Ще дам още един шанс на автора с някоя от хитовите му книги, но се чудя Червеношийката или Снежният човек.

# 128
Прочетох Прилепът, не ми хареса, насила я четох, даже накрая попрескачах. Ще дам още един шанс на автора с някоя от хитовите му книги, но се чудя Червеношийката или Снежният човек.
Дай му, „Прилепът” е кошмарно зле, не вярвах, честно, че може да е на Несбьо. Може и с „Пентаграм” да опиташ, а и със „Снежния човек”.

# 129
wiwi, ако ти е първа среща с автора - нормално! Аз вече бях пленена от него и предварително знаех за славата на "Прилепът," затова я четох без особени очаквания и със съвсем друга цел! Сюжетът не ми беше водещ! Любопитно ми беше да започна поредицата от начало, да проследя развитието на главния герой и да усетя постепенно възходящото писане на Несбьо. Продължавам с "Хлебарките" по същата причина. Wink

# 130
  • София
Аз Прилепът и Хлебарките ги четох след всички останали. Ако ми бяха първи, сигурно изобщо нямаше да чета останалите. Simple Smile А сега съм луда фенка на Несбьо и Хуле.

# 131
Най-сетне се добрах до "Червеното пиано" на Джош Малерман.
За съжаление силно ме разочарова.
Много объркана история, от която  ще си призная, че нищо не разбрах.
Отделно от това не ми допадна и начина, по който беше представена, самия стил на писане...
Иначе другите две книги на същия автор ми допаднаха.
Дори я дочетох, само защото е негова. Очаквах поне накрая нещата да се изяснят, но уви...

Ако някой я е чел и я е разбрал, ще се радвам да ми разясни. Може и на ЛС.

# 132
Аз Прилепът и Хлебарките ги четох след всички останали. Ако ми бяха първи, сигурно изобщо нямаше да чета останалите. Simple Smile А сега съм луда фенка на Несбьо и Хуле.

А аз започнах с тях двете и все още не мога да се наканя да прочета следващата от поредицата. Само заради положителните отзиви в темата няма да се отказвам обаче.

# 133
  • София
Аз пък срам не срам харесах Прилепът, вярно далеч е под нивото на следващите, но е доста над много други, които съм чела, като за начало и дебют си е съвсем ок. Аз си почнах с Прилепът, само Хлебарките четох по-късно, т.е. нямаше ги преди това, иначе бих ги чела подред. По принцип Хлебарките са ми най-слаби, но от друга страна заради историята на Хари, не бих ги пропуснала или чела разбъркано.

Утро - много ме развесели коментара ти, тъкмо мислех точно с нея да подхвана автора, но май ще е с друга книга.

По темата - сега чета Аркадия, не знам дали писах, много приятен стил има автора.

# 134
  • София
Нищичко на Несбьо не харесах, а му дадох мноооого шансове. Въпрос на вкус, дето се казва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт