В момента чета... 57

• 86 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
"Недоразумение в Москва"  на Симон дьо Бовоар не ми хареса, колкото  "Мандарините".Щом на Петя е харесала "Художникът на променливия свят" на Ишигуро. ще ми хареса и на мен!
Заедно с това си продължавам  "Йохан Себастиан  Бах" Алберт Швайцер.  Това е една подробна биографична книга за живота и работата на великия композитор.

# 286
  • Чукарландия
Започнах "Момчешки живот" - Робърт Маккамън. Чете се леко, харесва ми засега. Обожавам книги-тухли, незнам какъв е този афинитет към дебели книги. Затова си пазя Дона Тарт (и аз съм една луда, за къде ли я пазя?!? Mr. Green) за по-късен прочит, когато нямам подръка нищо хубаво за четене, да ѝ се наслаждавам пълноценно. Laughing

# 287
Прочетох с най-голямо удоволствие "Лабиринтът на духовете" на Сафон. Прекрасен завършек на тетралогията. Наред със старите познайници има и нови герои с мрачно минало и несигурно бъдеще.
Надявам се да не чакаме много за нов роман от Сафон.

Прочетох и "Не ме оставяй" на Сара Ратаро, която на фона на предишната направо ми се стори блудкава и елементарна. Но в интерес на истината имаше и потенциал, просто не уцели момента.

Сега съм си приготвила "Странната тъга на Ава Лавендър" на Лесли Уолтън, за която имам големи очаквания.

# 288
  • София
И аз чета в момента последната част на Сафон. Отначало малко бавно ми вървеше (но не защото не е хубава, просто нямам никакво време), но снощи четох до никое време, не можах да я оставя. Kissing Face

# 289
Прочетох "Сол при солта" - Рута Сепетис. Две са хубавите неща, които мога да кажа за книгата. Първо - има много празни страници и по тази причина се чете лесно и бързо. Simple Smile Тези бели полета винаги са ме дразнели много и съм "благославяла" издателите, но в случая съм им благодарна. Иначе нямаше да я избутам до края. Второ - събуди ми интереса към кораба "Вилхелм Густлоф" и търсих информация в нета; за съжаление, е доста оскъдна. Друго хубаво не мога да напиша за книгата. Както си говорихме с една съфорумка по повод друга книга, би се получила страхотна история, ако... авторът беше друг. Simple Smile
Сега се мъча с "Ако ти знаеше" - Елчин Сафарли. Когато я приключа (ако успея), ще си дам дългосрочна почивка от модерните в Онази група книги, защото напоследък все греди удрям.

# 290
Приключих с 3-те части на "Никога, никога". Много ми беше интересна.
Започвам " Един пръстен и е твой" на Софи Кинсела.

# 291
  • София
Систем, коя група визираш под "онази"? "Какво четеш" във фейсбук ли? Ако да, мен тамошната мода отдавна не ме вълнува.... Но не мога да не призная колко успешно маркетингово начинание е тази група за някои издателства Simple Smile

Иначе аз си продължавам със "Зовът на костите" Simple Smile Не искам да свършва!

# 292
Точно нея визирам, Миж. Изключителен маркетингов удар е тази група, в което няма нищо лошо. Умеят да се рекламират и продават. Явно обаче ни се разминават литературните вкусове. Simple Smile

# 293
"Станция единайсет" чета в момента. Малко мудно ми вървеше в началото, защото не можех да запомня кой кой е - втората туба, третата цигулка, не знам си коя китара... След това стана по-добре. Книгата е хубава, но въобще не мога да я възприема като фантастика или антиутопия. По-скоро съвременна драма, каквото и да означава това, но гледам един куп книги ги оприличават на такива.

# 294
System Error, предчувствах, че така ще стане. Даже се изненадах, че си решила да си я причиниш, че и да тръгнеш с високи очаквания към нея. Един съвет от мен: опитай се да си подбираш книгите по усет, а не по хвалбите в интернет пространството. Аз вече така си ги избирам и рядко удрям греди.
ston, аз до такава степен бях погълната от книгата, че не обръщах внимание на разните там цигулки, китари, туби и прочие инструменти. Дано ти хареса в крайна сметка.

# 295
Балкай, аз съм любопитна като читател и когато сто и петдесет пъти срещна възторжен отзив за някоя книга, накрая любопитството ми надделява над скепсиса. Simple Smile
Приключих набързо с "Ако ти знаеше..." - яд ме е, че ѝ отделих няколко часа. Имах чувството, че чета лексикон на 16-годишна ученичка.
Миж, започвам трилогията на Редондо - благодаря, че ми напомни за нея. Simple Smile

# 296
За мен "Какво четеш" е полезна точно за идеи, макар че наистина има дразнещо много модерни неща, които не ме привличат. А и ми дойде до гуша от непрекъснатата реклама на "Сиела", честно казано, а и от въпросите за неполучени поръчки.

А иначе шведското криминале мисля утре да го приключа и ми харесва, увлича бавно, но сигурно, героинята ми е симпатична, харесва ми и стилът на авторката (въпреки сегашното време, което мен като цяло не ме дразни, но ми беше странно точно за такъв тип книга; а и текстът, който чета, е пълен с грешки, включително тук-там глаголи в минало време, които явно не са били оправени в сегашно при редакцията, та явно идеята да се разказва историята в сегашно е дошла на по-късен етап).

Но за "Волният народец" ми остава по-малко време, та явно ще наваксвам после. Обаче ми стана много кеф, като видях, че фигълите говорят като в Outlander.Smiley Dinna fash, I dinna ken - такива работи.

# 297
  • Wonderland
Прочетох "Червеното пиано" на Джош Малерман. Бях много разколебана дали да я прочета, след като попаднах на много негативни коментари. Обаче ми хареса. Оцених я с 4* в GR. Хареса ми историята, хареса ми и че четейки в мен се пораждаше любопитство и нетърпение да разбера какво се случва. Беше и леко зловеща. Не ми хареса толкова, колкото "Кутия за птици", но (за мен) определено е по-добра от "Къщата на езерното дъно".

Сега започвам "Тъмно, почти нощ" на Йоанна Батор.

# 298
  • София
Прочетох Till offer åt molok на Åsa Larsson - страхотен криминален роман. Нямам търпение да прочета и други неща от авторката.
Прочетох и Sapiens: A Brief History of Humankind на Yuval Noah Harari. Чудесна общообразователна книга за еволюцията на хората, написана е разбираемо и увлекателно.

Сега чета Безкрайният план на Исабел Алиенде. Покрай темата установих, че някак съм пропуснала да я прочета.

# 299
  • София
Систем, ще чакам отзивите ти за Бастан Simple Smile
Във втората част се появи една линия, която много ме дразни , както и разни други неща.... Имам вече и някои подозрения за това какво стои за всичко, но ще видим дали ще се окажат верни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт