В момента чета... 57

• 85 691
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Довърших втората книга на Редондо за Бастан. Поуморих се малко от серийни убийци, но ще прочета и третата докато историята все още ми е прясна в главата.

# 556
  • София
За мен пък Говори беше  обратното, много лесна за четене, въпреки тежката тема. Даже имаше и добра доза хулор на места.

# 557
  • София
" След теб" не само е безумно слаба, ами и трета част има...
На мен пък " Бьорнстад" ми хареса най-много.
" Произход"  не ми хареса изобщо, а съм голям фен на Дан Браун.

# 558
Ооо не знаех, че има и трета част. Най-вероятно няма да я прочета ,след разочарованието с втората Confused

# 559
Прочетох "Всички наши места" на Дженифър Нивън. YA книжле, но засягащо сериозна тема. Успя да ме разплаче.

Продължавам с първата част на "Пайнс". Като запишете тук за някакви книги и ми се дочитат и на мен Grinning

Продължението на "Аз преди теб" хич няма и да го чета, "Произход" беше разочарование за мен.

# 560
Ще взема да го погледна и аз този "Пайнс", заинтригувахте ме.Simple Smile

Аз приключих шведското криминале, което четях, и съм много доволна, много оригинално написан роман, макар и много кървав - още към средата се казва съвсем ясно кой е убиецът, но остават много въпроси, на които отговорът се разбира със сигурност чак в края (макар че имах предположения и преди това), и най-вече се разгръща самата история на извършителя и мотивите за убийствата. Дано книгата да се появи на български.

Наближавам и края на "Тангото на старата гвардия" и съм с все така добри впечатления от книгата. За после предвиждам "Устоите на земята", а може и нещо друго, ще видя.

# 561
Прочетох "Вера" на Александър Снегирьов. Първата половина на книгата беше увлекателна и интересна, малко тип семейна сага, водеща началото си от Отечествената война.
С напредването на историята към наши дни интересът ми рязко спадна. Стана прекалено отвлечена за мен. Може би е добро отражение на руската действителност в момента, но не се усетих съпричастна.

Сега съм с "Майсторът на играчки от Краков" на Рейчъл Ромеро. Наистина е като приказка и това много ми допада.

"Говори" не ме впечатли, въпреки тежката тема, която засяга.

# 562
Прочетох "Вера" на Александър Снегирьов. Първата половина на книгата беше увлекателна и интересна, малко тип семейна сага, водеща началото си от Отечествената война.
С напредването на историята към наши дни интересът ми рязко спадна. Стана прекалено отвлечена за мен. Може би е добро отражение на руската действителност в момента, но не се усетих съпричастна.
Абсолютно със същите чувства останах и аз. Обещаващо начало, после всичко рязко се сгромоляса.

# 563
  • София
Не съм се разписвала в последните дни и минавам с кратки отзиви за романите, които прочетох:

"Хала" - Нейтън Хил 4*/5*
Чудесен дебютен роман! Разбирам защо сравняват Хоули с Франзен, но все пак смятам, че всеки от двамата притежава своя индивидуалност. Имаше моменти в книгата, които понякога ми доскучаваха. Политиката и протестите по едно време ми идваха малко повече, но пък те са в основата на част от сюжета и са важни за романа. Иначе историята е интересна (с доста пластове, с доста теми за размисъл и т.н.), а стилът на автора много приятен.

"Преди катастрофата" - Ноа Хоули 3*/5*
Един не лош като замисъл роман, но нещо сякаш ми липсваше през цялото време, за да ме завладее напълно.

"Галерия на мъртвите" - Крис Картър  4*/5*
Поредният роман с главен герой Робърт Хънтър. Нищо изненадващо отново. Крис Картър пише тази поредица по утвърден печеливш начин. Романът си е клише до клишето - убийствата са брутални, детективът е много, ама много добър... и така Simple Smile Въпреки всичко това аз продължавам да съм голям фен на поредицата.
ПП: имаше грешки при изписванията на "които" и "който", които ме подразниха сериозно Imp.

# 564
Вени, пиши един имейл на "Ера" за тези грешки. Обратната връзка е много важна, няма да спра да го повтарям.

# 565
  • София
Опасявам се да не се приеме като заяждане Rolling Eyes, пък и не извадих местата, на които забелязах неточностите (поне да им ги посоча на хората). Ясно ми е, че понякога са възможни технически грешки, но в този роман сякаш имаше неизчистени от редактор или коректор моменти.

Cioccolata, по повод горното, ще ми се да споделя, че първото издание на "Устоите на земята" беше потресаващо от гл. т. на правопис. Май после пуснаха друго, уж с поправки. Но Артлайн и в други романи на Кен Фолет си бяха оставили ръцете, за съжаление... А той е толкова приятен автор!

# 566
Фолет ще го чета на английски. Simple Smile Но на "Ера" пиши - да не звучи като заяждане, а просто посочи, че има такива грешчици, според мен има смисъл.

# 567
Вени***, аз пък съм останала с впечатлението, че проблемът беше с "Крахът на титаните", а не с "Устоите на земята". На Кен Фолет имам на хартия "Мъжът от Санкт Петербург", дано не е толкова катастрофално положението. А Артлайн не само на неговите романи са си оставили ръцете, "Освен този живот" на Патрик Нес също е доволно прецакана Twisted Evil Имам от него "Ние, останалите, също живеем тук" на същото издателство, дано няма толкова фрапиращи грешки.
А преди известно време попаднах на това:

Изглежда като редакторски пропуск, но нищо чудно да е част от изтрещялото чувство на Виктор Пелевин Laughing

# 568
  • София
Фолет ще го чета на английски. Simple Smile
И добре ще направиш Sweat Smile!

Ще дам знак на Ера, може да им обърна внимание по време на панаира. И без това винаги се отбивам на техния щанд, защото имат автори, които много харесвам.

Балкай, хич не е само с "Крахът на титаните", с всички романи на Фолет е Sad
А действието в "Мъжът от Санкт Петербург" се развиваше по време на ПСВ. Чета си аз книгата и стигам до момент, в който двама от героите (англичани) говорят за Нейно величество. Е хубаво, ама по време на тази война крал е Джордж V... Ей такива неточности понякога много ме нервират.

# 569
Да, точно така, ти си им редовен читател, така че ако им го кажеш добронамерено, никой няма да го приеме неправилно, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт