В момента чета... 57

• 86 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Mediterraneo
Няма покой за мъртвите от колектив от 26 автори не струва никак! Безкрайно скучен, щрихиран и тривиален роман, язък му за авторите!
И за да се довърша тези дни, започнах някаква странна хрумка на Гришъм- "Да играеш за пица". Харесвам Гришъм много, но с неговите адвокати, тези играчи на американски футбол не знам как се вписват в портфолиото му Simple Smile

# 271
Приключих с "Парфюмът - историята на един убиец", но не ме впечатли, колкото очаквах, даже на повечето места ми беше скучна. Раздвижване имаше последните 50 страници. Не беше моята книга.

Започнах "Моши, моши Япония", леко захаросана идва, тип блогърска. Интересна ми е японската култура, но в книгата е показан само единия аспект и то от розово, та по-розово, патосът също ми е в повече понякога. Въпреки това, се чете леко и дава поглед и то поглед на чужденец, което е ценно и интересно само по себе си, има какво да се прочете, и да се научи.

# 272
Аз съм вече по средата на 2-рата книга на Колийн Хувър "Никога, никога". Става ми все по-интересно. Нямам търпение да приключа и третата, но мога да чета само вечер.😔

# 273
  • Belgium
Angel_Dust, казах ти Wink

Аз си продължавам с "Пръстът, който те сочи" и за пореден път се убеждавам как историческите романи не са моето нещо. Така да не ме интересува Реставрацията в Англия, че няма накъде повече :/ Добре че Пиърс поне пише на ниво.

# 274
О, мен Реставрацията ме интересува. Simple Smile Планирала съм я и тази книга за четене, ама да видим кога ще ми се дочете точно тя.

# 275
  • Пловдив
Приключих "Последната кралица" на Кристофър Гортнър, прекрасно написана книга, чете се на един дъх, държи те в напрежение, не те товари с прекалено много дати, не преповтаря факти. Един тъжен поне за мен живот: изолираност, атаки, отнемане на деца, изнудване...

# 276
Това е за дъщерята на Изабел Кастилска, нали?

# 277
  • в кукувиче гнездо
Започвам дъжд от глухарчета на Ерика Джеймс. Звучи интересно, пък да видим.

# 278
Чета втора книга на Кати Лети - Да се обичате, уважавате и мамите докато разводът ви раздели. Първата беше Как да убиеш съпруга си и други домакински съвети, а следващата ще е Ако вибраторите имаха клепачи. По забавен и хумористичен начин, авторката описва терзанията на зарязани заради изневяра съпруги. Стилът е лек и се чете наистина бързо, допада ми Simple Smile

# 279
  • Пловдив
Това е за дъщерята на Изабел Кастилска, нали?

Да

# 280
Започнах и аз да чета "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" на Шейбон след доста чудене. 60-70 страници съм прочела, но съм приятно изненадана - очаквах по-тегаво (в най-добрия смисъл на думата) четиво, но засега по-скоро се забавлявам. Харесва ми остроумието на Шейбон и особено отделните изреченията, които завършват неочаквано с туист. Simple Smile

# 281

започнах " Разказът на прислужницата", върви ми много.

# 282
Мацки, не знам дали е редно да се дава информация тук за книги на предпродажба, но понеже става въпрос за нещо, което ми е много скъпо, ще дам инфото и линка, пък ако нарушавам правилата, ще ме изтрият. (Дано да не е така, разбира се.)

Става въпрос за дългоочакваната от много хора у нас книга на Сара Балантайн, която ще бъде от огромна полза за всички, които страдат от автоимунни заболявания (и за техните близки), но и за всички, които се борят с хронични здравословни проблеми или дори само се интересуват от влиянието на начина на хранене и начина на живот върху здравето и възможните отрицателни последици - и как да обърнем развитието в своя полза. Вече може да бъде поръчана с отстъпка тук: http://ns.vdahnovenia.bg/knigi/zdrave/avtoimunen-paleo-protokol- … organizma-si.html

(За справка - книгата в оригинал е тази: https://www.amazon.com/Paleo-Approach-Reverse-Autoimmune-Disease/dp/1936608391)

А по самата тема - какво чета в момента - да кажа, че си продължавам и с шведското криминале (то е доста добре написано и историята на главната героиня тепърва ще се разгръща, като гледам - това е първата част от трилогия), и с "Волният народец" на Тери Прачет - тя също ми харесва и смятам да чета и по-нататък, така или иначе имам и втората част (на хартия).

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 09:37 от Cioccolata

# 283
  • Belgium
Започнах и аз да чета "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" на Шейбон след доста чудене. 60-70 страници съм прочела, но съм приятно изненадана - очаквах по-тегаво (в най-добрия смисъл на думата) четиво, но засега по-скоро се забавлявам. Харесва ми остроумието на Шейбон и особено отделните изреченията, които завършват неочаквано с туист. Simple Smile

КАЗАХ ТИ! Grinning

Човекът сам обяснява в интервютата си, че пише, за да забавлява. И в този смисъл хич не е типичният "тегав" пулицъров автор Wink

# 284
  • Sofia
Току що приключих с "Несломен" на Лаура Хиленбранд. Уникална книга, за живота и премеждията на американски войник в японските военопленически лагери. На мен ми хареса страшно много, стила на писателката е увлекателен и нито за миг не ми досади. Дори и когато описваше подробно различните модели самолети Simple Smile Давам й 5 от 5 точки, определено.

Сега започнах да чета "Изневяра" на Ахмет Алтан. Започва добре, не е розова книжка, по- скоро описва много хубаво мислите и чувствата на главната героиня, което ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт