В момента чета... 57

• 86 022
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Такива слято написани фрази съм срещала и в шведски книги и идеята е от една страна, че е нещо, което се казва бързо и без много да се замисляш (като наизустено), от друга страна са често повтаряни - като девизи, ключови фрази или подобни.

# 361
Аз още чета "Един пръстен и е твой" и много ме кефи книгата! Свежа е, не е някоя натоварваща и в същото време доста интересна. Върви ми супер леко, но нямам много свободно време за четене тези дни. Вечер очите ми се затварят, но не мога да я оставя.

# 362
  • Belgium
ОМГ, ОМГ, ОМГ - завърших Пинчън, чувствам се герой, че я преборих... Simple Smile
Това със сигурност ще да е една от малинките ми за 2018 Simple Smile

Ееее, недей така, не е чак толкова лоша Simple Smile
Колкото повече време от прочита минава, толкова повече я оценявам аз.

Тъкмо приключих "Уил Грейсън, Уил Грейсън" на Джон Грийн. Ето на това му викам греда, страшна скука, героите са тотални малоумници, които през цялото време се напъват да бълват мъдри прозрения за живота, които тийновете биха могли да си преписват в тетрадките или да пускат като адски "оригинални" статуси във Фейсбук. Също така това официално е книгата с най-много гей герои на страница, която съм чела. По принцип нямам нищо против тях, имам добри приятели, които са гейове, но ако ще всичките ти герои в книгата да са обратни за политическа коректност, това пак няма да я превърне в шедьовър. Бездарна работа.

# 363
Лу, отказа ме категорично да дам какъвто и да е шанс на тази книга. Дано Костенурките не са такава катастрофа.

# 364
Лу, не посмях да те предупредя за Уил Грейсън. Толкова е слаба, че няма повече накъде. Но си я преборила все пак. 😊

Аз съм в абстиненция след Лабиринтът на духовете. Прочетох две добри книги, ама грам не ме докоснаха.

Май ще си дам малко почивка и ще чакам да дойде продължението на "Бьорнстад". Аз съм от нежните души, които се влюбиха в историята.

# 365
  • Belgium
Балкай, Костенурките определено са по-добри, ама то почти всичко на тоя свят е по-добро от клетия "Уил Грейсън" Grinning

Ели, защо пък да не посмееш да ме предупредиш? Simple Smile Аз си я причиних заради настояванията на един приятел, но него повече за YA няма да го слушам. "Лабиринтът на духовете" ме чака още откакто излезе и все нещо я предрежда. Ето сега Пол Остър ще мине преди нея. Дано поне до края на годината намеря време да я прочета.

# 366
Аз тъкмо вчера си мислех, че за тази година от 11 прочетени книги нямам нито една греда Blush
13 и половина - почти всички греди. Sad Само на две книги съм дала оценки 4 и 5, всичко друго е под ножа. Не знам вече какво да чета, вероятно в мен е проблемът - явно съм в лош книжен период.

# 367
  • USA, Steak State
Завърших "Убийството на художника" най- накрая! Е не ми хареса. Беше ми странна.

Започвам последната ЗА МЕН от серията на Хедстрьом. Всичко дуго, което е издавано вече е прочетено.
Харесвам "загаднките" кой е убиеца, но ме дразни еднообразието в сюжета свързан с Ерика и Патрик...

# 368
  • София
Аз на Лекберг съм чела само първата, купила съм  и втората отдавна, но да видим кога ще и дойде редът.
Усещам, че и мен ще ме изнерви това, че се върти около еди и същи герои.

# 369
  • София
Аз съм в абстиненция след Лабиринтът на духовете. Прочетох две добри книги, ама грам не ме докоснаха.
И аз бях в абстиненция след нея, но си продухах мозъка с Хана сам вкъщи, идеално ми дойде.

# 370
  • София
Започвам Говори - на Лори Халсе Андерсен.

# 371
Започнах "3 секунди" на Руслунд. На 5% съм и още не съм викнала в книгата. Много ми се чете криминале което да ме завладее. Дано тази книга да е такава. Confused

# 372
"3 секунди" не е криминале, а трилър - много интересен (според мен), много напрегнат (макар че напрежението се увеличава постепенно), но няма убийство, което да се разследва, както е в криминалетата.

# 373
Аз да споделя, че малко зациклям с "Кавалиър и Клей" почти преди края на 3-тата част. Приятно и забавно беше начало на книгата, но в последните 100-тина страници просто не се намира какво да ме "задържи". Надявам се да се оправят нещата по-нататък.

Част от проблема е, че действително комикс-тематиката не ме вълнува, не са ми смешни шегите, нито ме кефят стиловите завъртулки, свързани с нея (доколкото изобщо ги улавям), а даже вече ме мързи да проверявам в интернет всички имена на хора и издания, които се появяват. (Това е лош знак за мен.) Шейбон определено пише хубаво и има идея зад тази книга, така че не я отписвам и продължавам смело напред. Wink

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 23:28 от scaramouche

# 374
Точно по същия начин бях и аз с Шейбон. Много добре те разбирам!

Общи условия

Активация на акаунт