В момента чета... 57

• 85 981
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • USA, Steak State
Завърших "Проповедникът". Понеже е едва втора от поредицата Ерика не е толкова нахална още. Simple Smile Хареса ми.
Започнах

В началото съм, върви добре. Махленското ми любопитвто е на нокти докато я чета. Flushed

# 481
Аз започнах "Сборът на дните" на любимата ми Исабел Алиенде.  С нейните книги винаги се чувствам като в компанията на добра приятелка.  😊

# 482
Аз също не се очаровах от „Любов по време на холера”, но ще пробвам нещо друго на Маркес, това ми беше първа среща и не се получиха нещата, въпреки че я прочетох до край.

Сега си продължавам с „Метро 2033”.

# 483
"Любов по време на холера" като история не ми допадна много, но за мен Маркес си заслужава да се чете заради стила, малко пишат като него. Освен това книгата има едно от най-интересните описания на любовна (секс) сцена в литературата въобще, според мен разбира се.

"Сто години самота" е тежка за четене, но непрочитането й би било голям пропуск.

"Хроника на една предизвестена смърт" мислех да я почвам, но съм се зачела в "Приказка без край", която купих  за детето. Joy

# 484
  • София
Посмях се на 1-воаприлската шега на Лиляна. Отначало не загрях, че е заради 1-ви април и си помислих, че някой й е хакнал профила. Wink

Тия дни се върнах на Standing in the Rainbow на Фани Флаг, тръгна ми по-добре и започнах да й се наслаждавам дори.

Успоредно започнах и "Медея и нейните деца" на Улицкая. Мненията за тази книга на моите приятели в ГР варират между 1 и 5 звезди, явно се възприема в двете крайности. Отсега ми е любопитно как ще ми се отрази на мен и към кои позиции ще се присъединя.

# 485
Започнах " Пожелай ми слънчогледи" и определено ми е интересна дотук. 😉😊

# 486
Нези, ще чакам отзив за Сборът на дните. И в моя списък за четене е, но най-вероятно догодина. Blush

Петя, Медея ми е най-любимата книга на Улицкая от прочетените нейни досега. Ще чакам да споделиш. Blush

Аз чета "Разказът на Прислужницата" на Маргарет Атууд и всяка страница ме потапя в ужас и тъга. Страшно е колко лесно се свиква с уж недопустими неща, които са извън всякакви норми.
Не съм изпитвала такива мрачни чувства от прочита на "1984" на Оруел насам.

# 487
.. но съм се зачела в "Приказка без край", която купих  за детето. Joy
Мислех и аз да я препрочета, имам спомен, че много ми беше харесала като дете, но помня само усещането...

В тази връзка.. Честит Международен ден на детската книга!!!

# 488
  • Belgium
Честит международен ден на детската книга и от мен Simple Smile

"Приказка безкрай" ми беше адски любима едно време, както и "Мечо Пух". Препрочитала съм ги хиляди пъти Blue Heart

# 489
  • Плевен
 Току-що приключих с "Цигуларят от Венеция". Сега подхванах "Вълшебният април". Каня й се отдавна. Нарочно не гледам и филма. Първо книгата.

# 490
Аз чета "Разказът на Прислужницата" на Маргарет Атууд и всяка страница ме потапя в ужас и тъга. Страшно е колко лесно се свиква с уж недопустими неща, които са извън всякакви норми.
Днес ми препоръчаха сериалът по книгата, аз не знаех за какво става въпрос, но гледах трейлъри и се запознах и с резюме на самата история. Първо ще прочета книгата, но е наистина доста тежка историята. Чудя се само дали да я подхвана след "Метро 2033", че много мрачни антиутопии ми се събират, но защо пък не.

# 491
Как върви "Метро 2033"? Аз я имам отдавна, но все не стигам до нея. Обещах си да я прочета тази година, но не знам дали ще стане. Това първа среща ли ти е с Глуховски?

# 492
Как върви "Метро 2033"? Аз я имам отдавна, но все не стигам до нея. Обещах си да я прочета тази година, но не знам дали ще стане. Това първа среща ли ти е с Глуховски?

Първа, да. Историята ме грабна, на половина съм, в момента има едно леко зацикляне, но мисля че скоро ще премине. Интересна е, понякога авторът много очевидно си натрапва собствените философски виждания, но от друга страна, защо пък да не го прави, иначе казано - усещам го, но не ме дразни чак толкова. На този етап, книгата ми харесва, интересна ми е. Понякога си мисля какво би било продължението на историята, дали пък няма да се изчерпа още в тази книга, но предвид, че съм в средата, няма как да знам, дори не съм сигурна защо разсъждавам в тази посока...

# 493
Приключих и третата част от трилогията на Редондо и , да, това ще ми е една от номинациите за Книга ( поредица) на 2018 г.Blush
Дано от "Колибри" скоро ни зарадват с нова книга от тази авторка, защото краят беше обещаващ.

👍👍👍

# 494
Приключих с "Градината на пеперудите". Скоро не бях чела книга на един дъх. Краят обаче леко ме разочарова.

Общи условия

Активация на акаунт