В момента чета... 57

• 85 970
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Завърших Невидимият пазител, краят е неочакван No Mouth

# 496
  • Belgium
Прочетох "Малък наръчник по люка". Симпатична книжка, с картинки и хубаво оформление, която е пълна основно със статистически данни и тук-таме някой и друг съвет как да постигнем щастие и баланс в живота. Бях на гостуването на автора, симатичен е, говори смислено, не е някой малоумен гуру. Разбира се в книгата няма кой знае какви откровения, но е приятна и е идеална за украса на масичката за кафе Grinning

Започвам "Младост" на Паоло Сорентино. Филмът ми беше харесал, да видим какво е побрано в едни скромни 140 странички.

# 497
Да бе. Simple Smile Направо си беше нарисуван много преди финала. Simple Smile

# 498
Да бе. Simple Smile Направо си беше нарисуван много преди финала. Simple Smile

Да, и аз го предвидих. Всъщност, в книгите не е чак толкова трудно да разгадаеш кой е убиецът. Така или иначе, нямаш кой знае колко възможности. Авторът те запознава с няколко персонажа, все ще е някой от тях, няма да се пръкне в края от нищото. В реалността, предполагам, е доста по-трудно. Това не променя факта, че книгата е хубава.

# 499
  • София
Приключих и третата част от трилогията на Редондо и , да, това ще ми е една от номинациите за Книга ( поредица) на 2018 г.Blush
Дано от "Колибри" скоро ни зарадват с нова книга от тази авторка, защото краят беше обещаващ.

👍👍👍

Какво означава това? Моля, споделете, ако имате информация кога и какво да очакваме Simple Smile

# 500
  • София
Прочетох " И дъхът стана въздух" Пол Каланити. Много тежка и драматична история, близка в по-малка или по-голяма степен до всеки човек, но нещо сякаш не ми достигна, за да ми влезе напълно под кожата. Въпреки това книгата си заслужава.
Започнах "Оставих те да си отидеш" на Клеър Макинтош. И тук драмата е голяма, очаквах по-скоро трилър, но за момента криминалната част ми куца, надделява личната болка на потърпевшата, но все още съм в началото, та има време да се развие. Много тежки книги една след друга ми се събраха. После ще си избера нещо леко за разтоварване.

# 501
  • София

Прочетох "Гласът", втората книга на Индридасон от поредицата му за инспектор Ерлендур и неговия екип.
Оценка 4.5*/5*
Интересна криминална (и не само) интрига, интересни исландски персонажи, оперирани сякаш от емоции, сурови отношения и сдържани разговори. Как живеят така тези хора там, не знам.... То бива отчужденост и индивидуализъм,но това ми е в повече.
Книгата не е само кримка, но те кара да се замислиш и за много други неща - за вътрешните неосъзнати и осъзнати вини, които всички носим, за отношението към собствените ни деца и тежестта ,която им стоварваме в стремежа им да удовлетворят родителските ни амбиции и стремежи.

# 502
  • Mediterraneo
Аз приключих с Анастасия с не много добри впечатления от Фалконър. Не се сещам дали и какво друго съм чела, но наистина не съм впечатлена. Тъпо е, че ми убягва кое точно е разочароващото, не мога да го формулирам. Има нещо, което ми досади.
И понеже май все така ми се случва- когато съм неудовлетворена от книга, направо задължително след това попадам на нещо още по- зле- чета Кутия шоколад на Фиона Макинтош.

# 503
  • London, UK
Миж, понеже разбирам, че ти харесва Индридасон, ако не си видяла, да ти кажа, че той има още една книга, излязла на български от поредицата с този инспектор

Мисля, че предхожда тези от Колибри.
Искам и аз да ги прочета, та смятам да започна с нея (имам я), ала с това пусто местене повече от половината ми книги все още са в кашони и точно която ми потрябва, не е по рафтовете 😂

Чета втората книга на Дивър с детективи Райм и Амелия Сакс;  не са лоши, но ще си дам почивка от поредицата след тази, че идва леко еднообразно да се четат една след друга.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 23:47 от Adamant🍃

# 504
  • Пловдив
И аз чета Невидимият пазител. В началото съм, засега ми харесва. Има някои леко дразнещи неща в книгата, някой ги беше споменавал в предните страници, но бързичко ги прескачам.

# 505
  • София
Адамант, не знаех за този роман, ще го потърся. Благодаря ти, че каза за него Simple Smile
Харесвам го Индридасон, да. Хем пише типично по скандинавски маниер - главен герой полицейски инспектор с проблемно минало, психически травми , разбито семейство и неясно бъдеще най-вече в любовен, но и във всякакъв аспект Simple Smile,  хем си има и своя специфичен почерк, който на моменти ми идваше малко суховат, с едни ненужни и леко дразнещи повторения (например конкретно в "Гласът" за един неработещ радиатор, който ми идваше по едно време да скоча направо в книгата и да го поправя доколкото мога Joy Joy ), но като цяло е абсолютно ОК и го препоръчвам Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 22:42 от Happy Mijjj ツ

# 506
При мен е някакъв ужас със скандинавските автори и нямам идея откъде да я подхващам. Някои автори чакат ред от 1000 години и той все не идва Tired Въпросният Арналдур Идридасон също е в тази категория.

# 507
главен герой полицейски инспектор с проблемно минало, психически травми , разбито семейство и неясно бъдеще най-вече в любовен, но и във всякакъв аспект Simple Smile
Брат близнак на Хари Хуле? Simple Smile То има ли въобще нормален полицейски инспектор в криминалните поредици? Май само този на Лекберг, ама аз се отказах да я чета.

# 508
Гунар Барбароти нямаше кой знае какви проблеми, поне в сравнение с Хари и Себастиан.

# 509
Някой чел ли е
Зачетох я в Рулит и ми изглежда обещаваща, а има и втора част. Нещо подобно на Стивън Кинг ли е, защото не съм му почитател.

Общи условия

Активация на акаунт