Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 522
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Дами, мерих се днес и установих, че тази зима (с умерено хранене и без категорични забрани), завършва без поражения и без значителна промяна в теглото от лятото, за разлика от миналата зима, когато се напъвах да отслабвам, но бях напълняла от цялата работа.
Храната тези дни:
06.03
закуска - кисело мляко с овесени ядки, лъжичка мед и банан
обяд - кюфте, картофи, салата
малка закуска - ябълка, филийка вита с масло
вечеря - зелена салата с риба тон, авокадо, царевица
07.03
закуска - вита с масло, чай с мед
обяд - свински ребърца, леща
малка закуска - ябълка
вечеря - спагети от тиквички с мляно месо и гъби
Днес също е добро храненето, но няма да го пиша, че вечерята не е минала, а там не се знае. Simple Smile
1-2 килца, ако паднат до лятото, хич няма да се разсърдя.

# 211
Благодаря ви, момичета Simple Smile
Мама на нана, честно казано, замислям се. Възможно е да си пусна едни изследвания. Може пък наистина да има причина, защо не ми се получава. То има де, въпросът е каква е - несъзнателно да бъркам с храненето нещо, или от здравословен характер.

Иначе за днес
Закуска - кафе с 50 мл. мляко от овес и 5 гр. мед.
15 гр., арменски хляб с 30 гр., темпе и 30 гр., хумус - 188 калории
Обяд - 300-400 гр., постен грах - 235 калории
тренировка - даде енергоразход от 190 калории
Сз - банан (100 гр), ябълка (80гр) и грахов протеин (13 гр) общо 212 калории
До тук 632 калории, Вх 96, П 33, М 12.
Вечерята ще е "бургери" от червен боб и царевица на фурна.
Ако правилно съм изчислила всичко, в един бургер има между 100 и 130 калории (зависи от грамажа).

Ааа и честит празник! Бъдете живи и здрави, оценявани и обичани Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 16:17 от Госпожица Дух

# 212
Здравейте Simple Smile

Сигурно доста тъп въпрос, но мен ме мъчи от години: на протеина на прах става ли му нещо, губи ли свойства при загряване и разни форми на термична обработка?

Цял живот си пия кафето черно, но днес ми хрумна да го подсладя с протеин с вкус на ванилия. Пресече се и стана парцали от горещото кафе, обаче аз за всеки случай си го изпих. Laughing Ама не съм сигурна какво се случва с протеина.

# 213
Точен отговор нямам, но съм гледала различни рецепти за протеинови барчета, които се подлагат на термична обработка. Има и шоколадови десерти с протеин.

# 214
Сигурно доста тъп въпрос, но мен ме мъчи от години: на протеина на прах става ли му нещо, губи ли свойства при загряване и разни форми на термична обработка?
Доколкото знам, загряването на протеина не повлиява на свойствата му.
И по-точно променя в известна степен структурата му, но това не повлиява на хранителните му свойства, заради които го приемаме.

Тези дни съм доволна от храненето си - стратегията да добавям, а не да се лишавам от храни, определено действа.
Освен това установих, че колкото по-голямо разнообразие от здравословни и интересни храни имам у дома, толкова е по-малко вероятно да посегна към храните, които по принцип отбягвам. Така задоволявам и любопитството, и апетита си.

Например досега не бях яла помело, в смисъл бях го опитвала, но не беше част от храните, които по принцип ям, а тези дни задължително вечер хапвам по половин помело - много ми е вкусно, съответно намалих бисквитите Laughing
Опитах за пръв път и тофу - пушено от ДМ, и много ми хареса като добавка в добре овкусена салата.
Така че продължавам с експериментите.

# 215
Попаднаха ми белтъци в шишенце на промоция, пробвах и съм очарована.

Много обичам да си правя омлет, но искам да имам опцията да отрежа малко от калориите там, а пък ми е гузно да хвърлям жълтъци. Идеалното решение са тези белтъци - сложих 100 мл от тях, 2 нормални яйца, спанак, гъби, тиквички, чушки и малко натрошено сирене, отстрани чери домати и краставици с хумус и това ми е закуската за два дни.

Сега ще ги търся по намаления онлайн да се снабдя със стек.

# 216
Тези течно белтъци много ги слагат и по смутита (аз не съм пробвала,  изполавам ги за омлети и за квази палачинки със смлени овесени ядки и трици)

# 217
Някак не ме кефи мисълта да пия сурови яйца, та пропускам.

О, за палачинки е идея! Някакви работещи пропорции имаш ли?
И стават ли си като палачинки за сгъване или са като американските?

# 218
  • София
Тези белтъци в кутия нямат ли консерванти?

# 219
Тези белтъци в кутия нямат ли консерванти?
Пастъоризирани са!
Аз си имам  кокошки тийм  на вилата Stuck Out Tongue Winking Eye никога не разделям яйце на две it's a must  Animal Hatching Chick
Вчера- супа, паниран кашкавал 1/2 малко салата, доза протеин, зелен боб, йогурт с смокиново сладко, сурово барче
Добавки: хром пекулинат, цинк, Ц, Мг

# 220
Правя рядко тесто и си се сгъват без проблем, американски не правя.
Но пропорции нямам, палачинки правя на око от 4 год, когато баба ми ме научи...

PS Но ако искаш да си замериш калориите взимаш премерено количество овесено брашно (т.е. то ти е продукта с най-висока калоричност) и го разреждаш с чаша белтъци, пишеш и техните калории (аз слагам и по едно цяло яйце за цвят понякога) и с вода до консистенцията на боза. Канела слагам при сухите продукти. Добавяла съм настърган сладък картоф, както и пюре от тиква.
http://recepti.gotvach.bg/r-11727-%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5 … D0%BD%D0%BA%D0%B8
http://recepti.gotvach.bg/r-60867-%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87 … D0%B4%D0%BA%D0%B8

PS Ако някой някога се е минал да си купи гадостта наречена яйчен протеин (на прах) и с нея се процедира по същия начин... Добре, че децат амине знаят колко ползености съдържат палачинките им, когато мама ги прави Grinning

PS Овесените ядки/брашното от овесени ядки някак поема вода и общо взето е добре тестото да постои 20-30 мин преди да се пържи (сгъстява се леко), доразреждам ако преценя и после на незалепващ тиган със спрей.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 19:44 от Agent Provocateur

# 221
Някой прави ли си протеинови барчета, за да сподели рецепта?

# 222
  • София
Някой прави ли си протеинови барчета, за да сподели рецепта?
Ето една рецепта - подсладителя заместваш с доза протеин и готово  Peace https://twosleevers.com/no-bake-keto-peanut-butter-chocolate-bars-keto/

# 223
Агент, огромни благодарности за линковете! bouquet Особено този за Вгх ротация на ББтийм. Идеално синтезирана информация, много навреме ми дойде. Може ли да я заковем на първа страница заедно с калкулатора?

Тони, бързо възстановяване ти желая!

През имзминалата седмица си починах от Слоу Карб режима на Тим Ферис, и минах на режима изготвен ми от инструктор, който ми познава нуждите (моя киборг  Laughing). Ядох и плодове, и ядки, и ориз с къри, всички разрешени.
Поражения нямам откъм килограми. В сряда по време на силовата видях по едно време 6те плочки на корема  Shocked и изпаднах в див, неконтролируем смях. Пълна истерия. Joy Боже, получават се нещата!
Пиша седмицата почивна откъм храна, а следващата ще почивам откъм тренировки, за да си почине тялото възможно най-много.
 Днес и утре пълна почивка (само Сурия Намаскар 5А+5Б, Свещ-Рало-Риба-Шавасана) и много сън. Възможно е да съм претренирала. Пия си желязото и добавките, ще видим какво ще стане.

Понеделник, сряда и петък ще правя корем и пози за баланс. Никакви крака, дори йога не. Събота възобновявам тичането бавно и внимателно. Дадох шанс на контузията. Или ще ме бъде, или не.
Според мен ще съм възстановена изцяло. Няма да си бия рекорда, но поне ще съм ОК.

Дано скоро се похваля с контролни снимки на краката. Досега ме е било страх да се снимам  в гръб, там истината е най-жестока.  Laughing Ще накарам детето, което е по-добрият фотограф.

Апропо, днес е рождения ден на най-малкия ми син, утре е партито. Торта не ядох, то и не мога.
Върнах се към Тим Ферис, който ще комбинирам с ротация 1-2-3-1-2-3-1, така че за днес:

Закуска- доза протеин
Обяд- черна леща белуга 100гр, червена ряпа, 3 яйца
Снак- ядки 100гр  newsm43 Празник ми е, все пак. Blush
Вечеря- черна леща белуга 100гр, 3 варени белтъка, червена ряпа

Общо: 1425кал. В130гр, М57гр, П 110гр. Добра ученичка съм днес. Не е типичен ден 3, но не съм тренирала. Тройките ще изглеждат различно от следващата събота. Така че съм в дефицит, но умерен вгх.

Намерих 2 хубави линка, но ги пуснах в друга тема. За тук са по-подходящи, мисля.

Как да си определим потребностите:
http://femalefitnesssystems.com/how-many-calories-do-you-need/
Въпросния линк ми харесва, защото според него трябва да се храня с над 1700ккал.  Heart Eyes

И още един, още по-интересен:
https://www.livestrong.com/article/185048-weight-training-diet-plan-for-women/

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 19:48 от Deziderata

# 224
Добро утро Wink
Миналата седмица посветих на тренировки и повече четене/смятане и обмисляне.
Завърших 21 дей фикс, като днешната йога я смених с 30 мин вело и ни предстои разходка извън града.
Равносметката за миналата седмица е:
Понеделник - изразходвани калории 1957, приети 1231, дефицит - 725
Вотрник - изразходвани 1966, приети, 1519, дефицит - 447
Сряда - 1921, приети - 1461, дефицит - 460
Четвъртък - 1893, приети - 1111, деицит - 782
Петък беше дъждовен, изразходвани 2026, приети не знам
Събота - 1894, приети 1062, дефицит - 832.

От тук следва или А) Калориите, които приемам са малко, или Б) не успявам реално да ги сметна или C) Имам здравословен проблем.
Продължавам да следя същите показатели, давам си месец, ако нищо не се промени, отивам на консултация.
Не съм искала да приемам малко калории, не ми е било цел, хранех когато бях гладна, колкото да се заситя истински и следях по-скоро да имам повече протеини в храненията си, калориите сами се наместваха. Чак сега си давам сметка за стойностите им.

Започвам от вторник-сряда 21 дей фикс екстрийм.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 08:40 от Госпожица Дух

Общи условия

Активация на акаунт